If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
salut tuturor.. de ceva timp o bataie in partea dreapta a masini fata .. am crezut ca e de la pivot.. cei drept era si el bolnav am schimbat unul si e ok tot cu brat ..dar problema persista tot imi bate si pivotul nu este (asa cred eu ..e cel nou pus pe masina) eu cred ca e ceva pe la suspensie pe acolo nu pot sami dau seama unde bate ..
cei care au avut probeleme similare ii rog sa ma ajute sa o rezolv
Cand iti bate? La viraje sau in mers normal. Creste bataia cum accelerezi? Ori e planetara ori e rulmentul. Ca sa verifici daca e de la planetara.. pleaca de pe loc cu viraj maxim stanga si apoi dreapta, iar daca bate atunci e le la planetara. Daca bataia e in miscare peste o anumita viteza, atunci e de la rulment( aceeasi problema o am si eu si urmeaza sa schimb rulmentul zilele urmatoare).
pai imi bate cand merg pe drum de tara ...in rulaj nu se aude mai deloc nici un fel..doar daca iau ceva cxu roata aia inaite groapa denivelare ca sa simta ceva..alt fel nu ..si bate atuncea cand e subturata ...
pai masi duce daca nu ar fi asa scumpi... ia schimbat la un vecin 2 rurmenti la o dacie 1300 ia luat un milion si e singurul service din comuna mea... deci daca se poate face acasa fac acasa daca nu ma duc cu ea undeva la oras unde se duc prieteni mei
Salut Ar putea sa fie capetele de bara sau bucsile/bieletele de la bara stabilizatoare
telescoapele de obicei nu bat, iar rulmentii din capul telescopului trosnesc cand iei viraj pe loc Depinde si de cati km are masina
masina are 17000 facut saptamana asta .. masina are 4 ani .. pana acum am schimbat la ea doar bratul stanga... capetele de barea posibil ca la viraje nu se mai ducea volanul inapoi pana sa schimb bartul pe dreapta ... dar e bataie din aia cand e sub turata de parca ai bate in tabla si e naspa sau cand iei o grapoa troc top se aude... eu cu atat zicem ca e de la suspensie ceva telescop ... daca nu descoperim.. o bagam la un service sa vedem si acolo
Si eu am avut aceeasi problema si am rezolvat-o pe dreapta momentan prin schimbarea bieletei ,a capatului de bara si a basculei. Bascula daca nu e dusa, schimba celelalte piese si nu o sa mai faca zgomote.
Fiecare cu ale lui. La mine bate cand virez maxim in mers ca sa schimb directia de mers. Se aude ceva de genul fier pe cauciuc. Eu am schimbat si bieletele si capetele de bara si tot se aude. Apare acest fenomen cand balanseaza masina. In primavara ma apuc sa schimb amortizoarele si pun si brate noi si sper sa scap de galagie. Pana atunci ma intreb si eu oare e de la amortizoare sau isi fac de cap planetarele.
Am avut si eu aceasta problema pe dreapta, se auzea un zgomot metalic, parca lovea fier pe fier. Problema a fost de la brat, nu era strans bine. Strange-l cu o cheie cu brat, o cheie de forta, sau mergi la cineva care are sistem hidraulic si o sa vezi ca se rezolva treaba. Cel putin asa a fost la mine, lucru care l-am aflat dupa de am dat jos jamba (ansamblul amortizor-arc), rulmentul de la jamba, etc, si multi nervi.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment