Cu Ce Treapta Efectuati O Depasire La 80 Km/h ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Pentru o depasire la 80 - 90 km/h folosesc tr a 3-a. Imi place mult kick-ul masinii in tr 3.
    sigpic
    Shit does not happen. Shit takes time, shit takes effort.

Comment

De obicei folosesc a 4-a. Foarte rar a fost nevoie sa folosesc a 3-a, cand cel pe care il depaseam se punea sa accelereze iar eu ma incapatanam sa trec de el...
      sigpic

Comment

) stiu ...Sunt o gramada de " asha zishi soferi " ...Te lasa sa intri in depasire...Si cand ajungi in dreptu lui ... O calca ( am patito q un 1.5 dci ) ) ... Da a mers frumos a 3 -a ) ..

am mai patito odata pe drumu cernavoda-medgidia cand un nesimtit cu un aveo a calcato exact cand sa ma retrag pe banda...Din contrasens venea un tir ...Noroc ca o fost " baiat " camionagiul k altfel apaream la stirile de la ora 5 ( viteza 140 )

Comment

Eu folosesc treapta a 3a pentru depasire in proportie de 70%,a 4a mai rar cand depasesc o singura masina si este drumul liber!
          Drive safe!!!

Comment

A 4-a daca e sub 1.9 (diesel) individul pe care il depasesc si a 3-a daca e peste 1.6 mpi
            1.4 8v la viteza de 90 km/h il iau lejer dintr-a 5-a (btw la 90 intr-a 5-a am 2000 rot/min...)
            sigpic
            Ambition 1.5 dc

Comment

Eu am 1.4....Si acum vara daca merg cu ac-ul si cu 3-4 pers in masina deja imi iau gandul de la depasire. Sambata am fost plecat in afara orasului si nu depaseam decat atunci cand aveam timp suficient pentru o depasire lejera. Nu am depasit decat masini lenese care nu mergeau mai mult de 80 km/h. Am observat ca trebuie sa o calci cu 3-4 secunde inainte sa intri in depasire (cand inca il vezi pe cel din sens opus ca se apropie) si atunci deasirea incepanad cu 80 km/h o faci lejer cu treapta a 5 a. In rest, treapta a patra cand e musai nevoie sa depasesti, iar in cazuri extreme chiar si a 3 a.
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Originally posted by dani030669 View Post
                A 4-a daca e sub 1.9 (diesel) individul pe care il depasesc si a 3-a daca e peste 1.6 mpi
                1.4 8v la viteza de 90 km/h il iau lejer dintr-a 5-a (btw la 90 intr-a 5-a am 2000 rot/min...)
                si daca bate vintu
                sigpic Alexandria

Comment

Eu folosesc a-3-a la 80km/h.
                  Mai bine sa pui raul înainte, si sa lasi ce e mai bun ca o surpriza.sigpic

Comment

Originally posted by dani030669 View Post
                    E cumva thread de liniute aici?
                    Cel mai nou proiect auto din România!
                    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Eu folosesc a 3 la 80 dar mai depinde si de alti factori,vreme ,strea drumului ca avem niste drumui "drumurile oaselor" ce grutate avem in masina,si pe cine vrem sa depasim ca sunt unii soferi vai de ei cind vrei sa depasesti atuci o "calca "si ei si atunci sa vezi "dans".A-ti observat ca majoritatea accidentelor se fac din cauza depasirilor facute incorect.

Comment

Posibile confuzii

Bag eu de seama ca topicul acesta a fost deschis de un posesor de 1.4 MPi si aici se regasesc raspunsurile si de la benzine si de la diselache...

Cand...La acea viteza,,,lucrurile stau diferit pentru fiecare motoras in parte.

Asa cum a spus si Csebalyn, la benzinare (ca asa se deduce...) este recomandata folosirea cu incredere a treptei a III-a; pe cand, la diesel-uri folosim treapta a IV-a, si nu tr a III-a (datorita curbei de cuplu...)
                        Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Nu cred ca se poate da un raspuns exact la intrebare,toate situatiile avand unicitatea lor. Sunt diversi factori de luat in calcul,vreme,relief,noapte,ziua,semne de circulatie,greutatea masinii,gradul de oboseala si priceperea individuala. Eu evit fortarea transmisiei apropiindu-ma gradual de vehiculul ce urmeaza a fi depasit urmarind sa prind momentul propice fara a risca inutil,(fiind cu un ochi in laterala dupa cei "foarte grabiti")si pastrand a 5-a de obicei. Evit sa ma apropii rapid si sa franez inutil,pastrand astfel "avantul"masinii. Insa cand inainte este o coloana,situatia se schimba si prudenta este suverana,astept cuminte momentul si folosesc vitezele din instinct si dupa ureche,turometrul il privesc rar,doar ca o verificare. Riscati intotdeauna cat mai putin.

Comment

Originally posted by Dreamer4ever View Post
                            apropiindu-ma gradual de vehiculul ce urmeaza a fi depasit urmarind sa prind momentul propice
                            cea mai eficienta metoda parerea mea ... Stai la cutie, si cand simti ca vei avea loc sa depasesti iti faci avant in spatele victimei ... E umpic de intuit, si poate fi riscanta manevra in functie de cat de riscanta e depasirea. Oricum e mult mai eficient decat daca intri in depasire cu aceeasi viteza pe care o are si victima. Risti sa dai peste un 2.0 neinscriptionat care sa te tina pe contrasens pe directia TIR (SA FIM TOTI FERITI DE ASTFEL DE SITUATII!)

si ii citez pe cei de la vibefm:
                            "Drive slowly ... In case of hot chicks on the sidewalk"

Comment

Dar, e bine ca atunci cand ne aflam in dreptul celui pe care il depasim sa schimbam treapta din a 3-a in a 4-a?

Comment

Eu folosesc a 4-a la 80 ptr depasiri si a 5-a cand e drum liber si drept, fara curbe... N-am dus niciodata masina la 5000 de ture intr-a treia si nici nu am de gand. Daca necesita eforturi mari o depasire, inseamna ca nu e utila si mai ales necesara. Asa ca raman in spatele lui cu viteza constanta ptr consum redus.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google