Educarea Pietonilor !

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ideea e cum am putea sa-i educam in traffic pe acesti pietoni ? un claxon , sau vorbit cu ei (daca ai cu cine) , o recomandare de cum era correct sa treaca , uite spre exemplu ieri m-am oprit la un semafor , deci verde pt pietoni , la un moment dat trece un nene pe bicicleta insotit de fiica lui care era tot pe bicicleta iar kulmea tatal purta pe portbagaj intr-un scaun special un micut pe la vreo 2 anisori , I-am atras atentia tatalui ca nu e bine ce face , si ca ar trebui sa treaca pe langa bicicleta , se uita la mine fara sa spuna un cuvant(cred ca in mintea lui : "Ce dracu vrea si nebunu asta?")
    sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

Comment

@prometheus, o sa-ti iei bataie intr-o zi de la unul pe care incerci sa-l educi.

Cea mai buna educatie pe care o poate primi un pieton ROMAN ce traverseaza aiurea, consta in cateva zile de spitalizare.

Comment

Si aici putem generaliza. Asa e romanul. Si spoturile publicitare, sunt doar de moment. In cateva zile uita, si face ce stie cel mai bine: sa nu gandeasca.
        sigpic

Comment

Originally posted by mr.K View Post
          Cea mai buna educatie pe care o poate primi un pieton ROMAN ce traverseaza aiurea, consta in cateva zile de spitalizare.
          Sunt sceptic in privinta asta.

Am vazut o faza care mi-a demonstrat contrariul. O tuta a traversat pe culoarea rosie a semaforului si a venit unu' care a luat-o pe capota la 10km/h (venise in frana). Tuta s-a ridicat si a luat-o la fuga sa prinda tramvaiul. Soferul a coborat si tipa dupa ea "fha, vino incoa' ca tre' sa-mi platesti masina", iar asta spune "zi merci ca nu m-ai omorat ca infundai puscaria".
          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Pai dar dar problema e ca daca lovesc un pieton care traverseaza neregulamentar am si eu probleme!
            sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

Comment

Tuta s-a ridicat si a luat-o la fuga sa prinda tramvaiul. a luat-o pe capota la 10km/h (venise in frana).
              "zi merci ca nu m-ai omorat ca infundai puscaria".
              Uite aici recunosc spiritul romanesc. Sa infunde ala puscaria cu orice cost din partea ei.

Pai dar dar problema e ca daca lovesc un pieton care traverseaza neregulamentar am si eu probleme!
              Cu masina, daca nu ai CASCO.
              Si cateva declaratii pe la procuratura.
              Last edited by mr.K; 19 November 2013, 12:35.

Comment

)...Ce griji avea baba: nu ca moare, ci ca infunda ala puscaria...
                sigpic

Comment

O fi legal ca pietonii sa traverseze strada la 45 de grade fata de axul carosablului? Aia de incep sa treaca pe trecere dar o iau lejer stanga spre statia de autobuz care e la 15 m de trecere, in timp ce tu stai si astepti sa termine ei de traversat.
                  Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

Si daca ii claxonezi, se opresc, se intorc, se uita la tine, ridica mana si arata spre semn si zice: Ce ba nu vezi ca e trecere?
                    sigpic

Comment

Pietonii nu traverseaza pe zebra pentru simplu fapt ca soferii au si ei tendinta de a nu opri la trecerea pentru pietoni. A ajuns zebra un loc periculos la fel ca orice bucata din strada.

Comment

Pe zebra pietonii se cred in siguranta, daca o evita macar sunt atenti la trafic.
                        Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

Eu as introduce in Codul Rutier 2 prvederi:
                          1. Pietonii sunt obligati sa se asigure 5 secunde pe marginea trecerii, in pozitie cu fata spre trecere, inainte de a traversa. Nu se aplica daca alt pieton in fata lor a inceput deja traversarea. Insa in acest caz sa se aplice regula
                          2. Daca un pieton a inceput traversarea, iar alt pieton e in spatele lui si doreste de asemenea sa traverseze, sa stea imediat in spatele primului, nu sa astepte ca acesta sa ajunga aproape de capatul trecerii, apoi sa puna si el piciorul pe trecere.

Si as mai pune semafor cu buton la cat mai multe treceri.

Comment

Si cine crezi ca o sa stea pe margine 5 secunde sa se asigure?
                            Sau daca stau, crezi ca stau cu secundarul la mana?
                            sigpic

Comment

Sper sa nu ajungi vreodata deputat sau senator. Nu pot sa-ti comentez aberatiile pentru ca ma ia durerea de cap.
                              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

La cei 2 va doresc sa va intalniti cat mai des cu situatii in care pietonii se arunca de pe trotuar pe trecere fara cea mai mica semnalizare a intentiei, si de asemenea situatii in care trec 10 pietoni pe trecere, in stilul: trece unul pana aproape de capatul trecerii, hop! - pune inca unul piciorul pe margine, si tot asa.
                                Si daca se poate sa fie si un politist de la Rutiera putin mai in fata.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google