Am si eu o intrebare, am terminat rodajul la masina (cei 1000 km), ideea este ca am auzit ca acuma o inveti cum sa mearga in viitor, mai rapida, mai lenta....etc. Am auzit mai multe pareri, ca dupa rodaj sa ma dau la ea, altii ca sa o las normal....eu oricum nu sunt adeptul omoratului masinii, sa plec in 4000 de la semafor si sa schimb la 5500, dar nici nu vreau sa o invat puturoasa dk chiar este reala faza asta....so, help
Rodaj terminat
Collapse
X
-
Eu zic sa pleci mai rapid.
-
eu zic sai dai cum iti place tie si dacianei tale nu asculta de toti lameri(printre care sunt si eu)
daca faci ceva atunci fa ca-ti place tie nu ca-i place la altutoora,llumar fata spate,zender,borla,calc reno sport,1.6 93cp,vw mk1,1.8,sparco sprint,roll bar omp,centuri 6 puncte sandtler,bf goodrich,bbs,borla
Comment
-
Originally posted by blanarucristiAm si eu o intrebare, am terminat rodajul la masina (cei 1000 km), ideea este ca am auzit ca acuma o inveti cum sa mearga in viitor, mai rapida, mai lenta....etc. Am auzit mai multe pareri, ca dupa rodaj sa ma dau la ea, altii ca sa o las normal....eu oricum nu sunt adeptul omoratului masinii, sa plec in 4000 de la semafor si sa schimb la 5500, dar nici nu vreau sa o invat puturoasa dk chiar este reala faza asta....so, help
alegerea e a ta!
bafta si sa o stapanesti sanatos si fara evenimente!Am pierdut multe in viata,dar niciodata nu mi-am pierdut respectul fata de cei care-l merita!!
Comment
-
Eu unu zic sa mergi normal cu ea.In caz de ceva fuge si asa stai linistit.Bafta si sa ai grija de ea.Facebook: https://www.facebook.com/CrisGarage
Comment
-
Citi dealeri atitea sfaturi... de unde mi-am luat eu golanu' mi-au zis ca 3000 de km sa nu sar de 3500 rpm. Bineinteles ca nu m-am abtinut (dar asta dupa ce am facut 2000 de km) si i-am dat si mai mult.
Eu cred ca nu are nimic daca mai sari calu'... doar n-o sa stai intr-o depasire toata ziua ca vezi Doamne treci de 3000 de ture.
Important este sa nu o fortezi de la inceput... ati vazut masinile de la drive teste ca sint obosite deja... care cum se urca baga piciorul in acceleratie.
Cum a facut Cristi ca a avut grija primii 1000 de km cred ca este suficient.
Comment
-
@Rocri: Nu are nimic. Motoarele teoretic sunt rodate, asta e un rodaj "de siguranta", in caz ca nu a fost facut bine primul rodaj din fabrica.
Comment
-
Am citit pe undeva o explicatie de genul ca nefiind finisate suprafete interioare ale cilindrilor in cazul in care fortezi motorul din prima ti se strica segmentii si o da pe ulei.
NU am auzit pe nimeni sa plesneasca o camasa de piston sau sa rupa Doamne fer arborele doar ca nu a facut rodajul. Astea de obicei se intimpla la masinile vechi sau daca exista defecte de fabricatie.
Comment
-
Eu am facut rodajul la doua Loganuri (benzinare amandoua) si in primii 1000 de km incercam sa schimb treptele tot in jur de 3000rpm, dar de cateva ori nu m-am abtinut si le-am tuart chiar pana la 4500rpm dar pe o perioada scurta. Dupa 1000 de km am inteles ca poti sa mergi asa cum vrei cu masina, asa ca eu la masina mea 16v i-am dat 6500 rpm inca din prima zi dupa cei 1000 km )sigpic
Comment
-
Prin urmare 1000 km e borna pentru rodaj şi comportament liniştit cu pedala? Că mie nu mi-au spus nimic la dealer. Doar câţiva tovarăşi loganişti şi-au dat cu părerea. Că după 500 îşi dă drumul, dar să vezi după 2000? Că 1500 e minim pentru turaţii sub 3000... Oricum în oraş nu prea am unde să-i dau blană, iar la drum sunt cu fiu-meu în scăunelul din spate, deci trebuie să merg lejer. Iar în condiţiile astea, computerul îmi arată 7,4 în oraş, decent, nu?
Comment
-
chestia e sa mergi o perioada linistit ca sa se aseje toate piesele in motor, sa nu fortezi din prima. si usor usor incepi sa o mai dezmortesti. e ca si cum te-ai apuca de un sport nou, la inceput mai usor si dupa aia din ce in ce mai greu. si la sala cand te duci la fel, nu te arunci la cea mai grea greutate ca iti bulesti muschi si alte ligamente si nu poti. asa e si cu motoru. nu e nici o lege sau scris undeva ca tre sa mergi o mie, sapte mii, o suta de mii de km ca sa il rodezi. important e sa nu ii dai blana de la inceput si totul sa fie progresiv. nu e chestia aia ca dupa o mie de km cum o inveti. ca sunt masini conduse de mosi cu 120.000 km, motor care nu cred ca a vazut mai mult de 2000-2500 rpm si care trag de rup. cam atata am avut de zis si aveti grija!!Citroen C4 Coupe 1.6 hdi 110 cp 2006 rouge lucifer
Comment
Comment