If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
eu as zice ca e normal, pt ca amortizoarele facute pt logan sunt mai moi, chit ca-s sachs sau altceva.
amortizoarele din fabrica vin cu aprox 50% pe spate. cel putin atat mi-a iesit mie la test.
da si cand au undeva la 40 % cica trebuie schimbate, asa yic cei care iti fac testul de telescoape, aia inseamna ca mergi numai 10% cu telescoapele noi ? nu ti se pare banal putin.
la statie de ITP l am facut eu langa reprezentanta Dacia-renault la noi in MS, da cred ca la orice statie ITP poti sa faci testul, e undeva la 20-25 de lei.
asa arata amortizoarele la masina mea. 30 mii (treizeci mii) km. la inceput avea putin peste 50% pe spate.
nu trebuie schimbate daca ajung sub 40% pt ca asa sunt ele, moi (pe spate). la o reprezentanta ti se va spune asta, daca nu-s meseriasi care bat campii.
un amortizor tare care initial da 70% pe spate (pe lancia kappa am vazut asa la test) ala trebuie schimbat cand ajunge pe la un 40%.
nu am intrebat cam la ce procent trebuie schimbat la logan, dar o sa ma interesez si de asta. cert e ca atunci cand da semne de duca, scuipa si uleiul afara si se observa (in cele mai multe cazuri, dar nu obligatoriu).
cel mai simplu e sa fie schimbat la x km, cat se recomanda si gata bataia de cap.
Ce amortizoare merg mai bine pe arcuri sport? Monroe sau Bilstein. Tinand cont dupa vorba nestiutorului "ce-i mai bun e si mai scump" eu as alege Bilstein.Intentionez sa le schimb pe cele din fabrica.
azi s-a dat verdictul trebuie schimbate toate amortizoarele pt ca la test au iesit 65 % 75 % 66% si 66% si tot ce e sub 70 % trebuie neaparat schimbat , am fost pe la 3 service-uri si tot asa mi-au zis , deci lista de cumparaturi e urmatoarea : 2 flanse cu rulment , 2 amortizoare fata , 2 amortizoare spate si capatul de bara dreapta are un mic joc dar il schimb si pe ala , adica e mi-e -/+ 75 ron acuma oricum trebuie sa-mi fac unghiurile , un prieten de cum s-a urcat la volan nici nu a schimbat a 2a si mi-a si zic " de ce e asa instabila " si eu a?! acum adica , el a accelerat pana la 90 la ora , a facut zig zag pe drum si masina se lasa asa tare ca ziceam ca o sa ne rasturnam .... si acuma sunt mai hotarat ca niciodata sa bag bani in ea ca sa nu-mi mai faca probleme vre-o 2 ani macar sper sa dispara probleme dupa aia :| , ce imi recomandati ? eu m-am gandit asa : flanse + rulment de la lamforder si amortizoare de la monroe , capul de bara il pun tot trw , pt ca si celalalt e la fel , scuze de postul asta asa lung dar nu vreau sa arunc banii asa pe geam pt ca nu ma dau afara din casa :|
e tare curios cum dau astia scorurile la amortizoare. ceva nu e in regula.
ps. vezi postul meu anterior cat a scos la mine (test facut la reprezentanta) si e admis.
daca amortizoarele s-ar schimba la sub70%, ce-ar insemna? toate masinile sa aiba amortizoare super sport si sa-i vezi pe toti cu dintii sparti de la pietricelele din asfalt?
vezi ca la tine e facut testul aiurea, ori ai inteles tu gresit valorile.
Last edited by zeegermans; 16 November 2011, 22:41.
asa zic si eu, o fii inteles gresit, mie cand am facut testul pe fata aveam 75% dar pe spate era undeva maxim 45% si mi a zis ca daca scade de 40% sa le schimb, mentionez ca tot la dacia am facut testul. mi a mai zis domnul de acolo ca cea mai tare masina are maxim 80%.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment