Modificare Stergatoare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Modificare Stergatoare

M-am gandit de curand sa imi modific stergatoarele de la masina, adica in loc de 2 brate de stergatoare sa las doar unu, sa fie ca si la unele masini cu un stergator(unele modele de Mercedes).Intrebarea este daca as putea face cumva treaba asta.Ma gandeam sa anulez bratul stergatorului din stanga(care sterge parbrizul din partea soferului) si sa il las numai pe cel din dreapta; intrebarea este pot oare sa fac ceva cu stergatorul din dreapta sa faca o cursa completa, de 180 de grade, nu de 90 ca si acuma, sa poata sterge si zona din stanga, din fata soferului.
    Astept pareri din partea voastra.
    sigpic

Chiar 180 nu poti, trebuie ceva mai putin, cam 160. Dar terbuie modificate pozitia bratului la mecanismul de actionare si lungimea articulatiilor mici, in sensul ca bratul scurt al mecanismului trebuie scurtat si mai mult, iar bratul de pe reductor trebuie lungit putin.
    grija ca vei avea un stergator mare cu viteza de baleiere mica, deoarece drumul parcurs e mai lung si bratul fortei mai mic, in conditiile in care puterea motorasului stargator ramane aceeasi, ca doar nu-l schimbi si pe ala.
    eu as calcula foarte atent si mai mult decat atat, nu m-as apuca sa modific mecanismul, mai ales daca nu stiu sigur ce si cum trebuie facut...
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Faceti proba cu un ansamblu nstergator spate de la dacia breakj

Comment

Dar are daca caut sa iau de pe alte masini tot ansamblul, daca se poate cu tot cu motoras, de la unele modele de mercedes sau de la alte masini break sa iau tot ansamblul de stergatoare de la luneta spate.Nu ar merge oare?
        sigpic

Comment

am vazut pe un site la o solenza avea motoras de oltcit, dar mai multe detalii nu pot da

Comment

cred ca la mertanul ala pozitia bratului este undeva pe centrul parbrizului , la golan pozitia este laterala nu central , ce faci cu gaurile care raman ca un ansamblu dela gasesti la dezmembrari de la un mertan si cu putin noroc mere asamblat

Comment

cauta la dezmembrari, este posibil sa gasesti ansamblul care exista pe unele modele de Twingo. atentie insa ca va trebui sa mai dai o gaura pentru prinderea opritorului. un mecanism asemanator vezi la Mahindra Logan pentru stergatorul dreapta.
              Attached Files
              Last edited by dani030669; 28 October 2009, 20:51.
              sigpic
              Ambition 1.5 dc

Comment

sau incearca sa le faci sa stearga ca la "pejo" ...

Comment

Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google