Daca ai ABS nu e de la repartitor cred, fiindca tu ai repartitor electronic care e bun. N-am auzit la Loganurile cu ABS sa se planga cineva de puntea spate. Poate nu-ti mai tin ferodourile pe spate, incearca sa desfaci tamburii sa te uiti pe acolo. De fapt mai bine du-o la un service specializat ca sa ai constiinta impacata
Repartitor De Frână
Collapse
X
-
salut. am fost si eu la ITP. mi'a respins'o pe motiv ca trebuie schimbat repartirul de frana spate. mi'a zis ca e blocat pe deschis. m'am uitat pe fisa si am observat ca forta de franare exista ~1600 N pe stanga spate si ~1700 pe dreapta spate. mentionez ca masina are ABS. cat costa un repartitor original in jur de 200 sau de 400 ron? ca sunt putin confuz
Comment
-
Pai la ABS nu mai e repartitor, e o alta chestie, si din ce am auzit, cele cu ABS n-au probleme pe spate la franare. Ciudat lucru, poate sunt ceva probleme la ferodouri? 400 de lei costa repartitorul pt masinile care nu sunt dotate cu ABS, dar tu daca ai ABS nu inteleg care sa fie problema la tine.
Comment
-
Pai nu stii ce ai cumparat? :P Am inteles ca ai Laureate, e Laureate simplu sau cumva ai si inscriptia pe caroserie cu ABS Plus? La franari bruste ti se aprinde in bord beculetul de la ABS? sau iti tremura pedala? Ti se blocheaza rotile pe carosabil umed cand franez brusc sau nu? In functie de asta iti dai seama cel mai clar daca ai sau nu ABS
Comment
-
Originally posted by jimmycocos View Postsalut. am fost si eu la ITP. mi'a respins'o pe motiv ca trebuie schimbat repartirul de frana spate. mi'a zis ca e blocat pe deschis. m'am uitat pe fisa si am observat ca forta de franare exista ~1600 N pe stanga spate si ~1700 pe dreapta spate. mentionez ca masina are ABS. cat costa un repartitor original in jur de 200 sau de 400 ron? ca sunt putin confuz
De unde atata repartitor de frana daca ai ABS? Da astia's obisnuiti ca pe timpu' lu'mpuscatu'... in fine! Poate numai aveai probleme daca incercai sa le dai "dreptul"
Masinile dotate cu ABS, au repartitor electronic (adica EBD). Daca esti convins ca ai probleme cu franele, mergi la un atelier specializat si rezolva'le!If it ain't broke, don't fix it!
Comment
-
Originally posted by ham04 View Post..... La franari bruste ti se aprinde in bord beculetul de la ABS? ...
In alta ordine de idei. Cum s-a mai spus aia de la service sunt cretini sau masina nu are ABS.Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
-
Multumesc pentru ajutor. am fost si la service. mi'a spus clar mecanicul, dar si pe unde am mai umblat azi prin magazine de piese exista repartitor si pe cele cu abs si pe cele fara. astept piesa luni ..de uzina e ~ 170 ron. pe Iuliu Maniu la un magazin mi'a cerut 535 ron pentru repartitor:|. la alte magazine intre 150 si 200 ron. si inca ceva, cel de pe Iuliu Maniu mi'a explicat ca cei care cumpara repartitor de ala facut la Iasi 4 din 5 vin inapoi cu probleme
Comment
-
@ham04 Esti sigur ca e vorba de becul ABS la cele doua masini mentionate? Eu cred ca e vorba de ESP.
Si cum arata repartitorul acela la masinile cu ABS si mai ales unde-i pozitionat pe masina?Last edited by Cristi_LCD; 17 October 2010, 09:01.Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
Originally posted by jimmycocos View PostMultumesc pentru ajutor. am fost si la service. mi'a spus clar mecanicul, dar si pe unde am mai umblat azi prin magazine de piese exista repartitor si pe cele cu abs si pe cele fara. astept piesa luni ..de uzina e ~ 170 ron. pe Iuliu Maniu la un magazin mi'a cerut 535 ron pentru repartitor:|. la alte magazine intre 150 si 200 ron. si inca ceva, cel de pe Iuliu Maniu mi'a explicat ca cei care cumpara repartitor de ala facut la Iasi 4 din 5 vin inapoi cu probleme
Comment
-
Mie mecanicii mi'au spus ca repartitorul nu are treaba cu ABS ul, cel putin nu la Logan. Repartitorul ajuta la franarea si pe rotile din spate atunci cand ai greutate pe spate...daca nu s'ar intampla asta (cazul meu), cand am masina plina si pun frana franeaza doar pe fata si greutatea de pe spate se duce intr'o parte. ABS'ul ar actiona doar pe rotile din fata!. Mai multe va spun si eu luni ca am auzit f multe pareri..pana nu vad piesa si unde o monteaza nu ma convinge nimeni
Comment
-
Originally posted by Cristi_LCD View Post@ham04 Esti sigur ca e vorba de becul ABS la cele doua masini mentionate? Eu cred ca e vorba de ESP.
Si cum arata repartitorul acela la masinile cu ABS si mai ales unde-i pozitionat pe masina?
Comment
Comment