am si eu o problema cu frana pe spate nu mai am frine cineva mi-a spus ca s-sr putea sa am arcu ala rupt de la repartitor nu am abs.Aveti ideie cum se schimba sau ce are???Poate aveti si poze Multumesc
Repartitor De Frână
Collapse
X
-
arcul de la repartitor nu se schimba, posibil sa il ai ruginit si sa nu mai culiseze tija aceea pentru a permite lichidului de frana sa actioneze sabotii, deci il ai blocat pe inchis. Singura solutie este sa il schimbi, eu am avut si iar am probleme cu garnitura din jurul acelei tije culisante (functie de greutate), pierd lichid de frana pe la garnitura, insa fac completarea o data la 3 luni.... deci il mai forjez pasta.
Am testat asta seara frana pe ceata mi-a sarit in fata un catelus, si am franat incet cat sa nu patinez, dupa aceea am testat franele cu o frana la 60 KM/H ca ghiolbanul, si masina a fugit de spate putin inspre stanga, sa fie de la cauciucurile tocite sau de la repartitor, nu a franat( eram eu si un pasager in masina, greutate maxima 130 kg)?sigpic
Comment
-
eu, deoarece pierd lichid de frana pe la acel burduf, am incercat sa desfac burduful (scotand siguranta de sarma) sa vizualizez mai bine locul din jurul tijei, pe la garnitura, cum am dat jos acea sarma ce tine burduful fixat, si am indepartat putin burduful, a inceput sa taraie lichid ca la robinet pe acolo si l-am lasat cuminte nu am mai umblat acolo.
stai linistit @manujupanu, rotile spate franeaza doar la greutate, cu masina plina, asta este rolul repartitorului, de a da drumul la lichid atunci cand e greutate. poti sta linistit, daca nu iti pierde lichid pe acolo atunci totul e ok, daca nici la greutate nu franeaza atunci chiar ai probleme, repartitorul fiind blocat pe inchis din cauza ruginii.sigpic
Comment
-
Rolul repartitorului e de a asigura o franare egala pe ambele roti spate, in functie de sarcina, repartizand presiune catre puntea spate.
De fapt, se numeste compensator frana.
Masina franeaza si pe spate la o frana brusca, chiar de nu e cu sarcina mare, altfel cum v-ar testa la ITP franele spate? Puneti 5 saci cu cartofi in portbagaj sa fiti siguri ca intra frana si pe puntea spate?
Comment
-
Se poate regla repartitorul sa prinda frana mai tare pe spate?http://www.loganclub.ro/forum/ms_41_nzn-t12171.html? Logan 2000 16v
Comment
-
Mergi cu greutate in portbagaj
Originally posted by Mihai92 View Postmanu arcul nu-l poti schimba decat cu repartitor cu tot..e si ieftin repartitorul doar 57 lei nou
Oare voi va ganditi la siguranta voastra si a participantilor la trafic?
Numai bine.Un Logan----YNG-----
Numai bine.
Comment
-
Comment
-
Originally posted by RYCHY88 View Post......................................dupa aceea am testat franele cu o frana la 60 KM/H ca ghiolbanul, si masina a fugit de spate putin inspre stanga, sa fie de la cauciucurile tocite sau de la repartitor, nu a franat( eram eu si un pasager in masina, greutate maxima 130 kg)?
Altfel spatele nu fuge daca n-ai frane ! (la franare in linie dreapta)
Comment
Comment