Salutare! Am o intrebare. Am trecut controlul tehnic şi mi s-a spus că trebuie sa reglez "reglatorul de frână" (aşa l-au numit, nu şitu cum se numeşte corect) că e prea slab. E un dispozitiv care se află în spate sub fundul maşinii. Cum pot să-l reglez singur? sau e neboie să mă duc la service?
Repartitor De Frână
Collapse
X
-
-
Poate a vrut sa zica repartitor de frana. Se regleaza in service pe banc special cu role ca sa poata testa.
Comment
-
Probabil a fost ineficienta frana pe puntea spate,specific Logan berlina,si ti-au spus sa reglezi repartitorul.Daca strangi piulita de la tija care actioneaza repartitorul,doar 2 filete, este deajuns fara a fi nevoit sa mai probezi pe stand franare,ai grija doar 2 filete nu mai mult, ca apoi este frana pra multa pe spate, cu masina goala si te poate rasuci la o franare mai violenta pe umezeala.Toate acestea se pot face doar la repartitorul macanic,la cele cu electronic, nu stiu cum se regleaza.LOGAN--> <--TOYOTA
Comment
-
Mulţumesc pentru ajutor. Întradevăr s-a testat pe bancul cu role şi mi-a spus că e ineficientă putea spate.
Apropos, un prieten, care se pricepe mai mult decât mine a zis că repartitorul acesta se reglează automat, şi dacă maşina e mai încărcată şi puntea spate devine mai eficientă la frânare.Aut Caesar aut nihil!
Comment
-
Originally posted by Scit View PostMulţumesc pentru ajutor. Întradevăr s-a testat pe bancul cu role şi mi-a spus că e ineficientă putea spate.
Apropos, un prieten, care se pricepe mai mult decât mine a zis că repartitorul acesta se reglează automat, şi dacă maşina e mai încărcată şi puntea spate devine mai eficientă la frânare.LOGAN--> <--TOYOTA
Comment
-
Don Dan.Gutu , sa inteleg ca daca am masina cu ABS (Ambition/2007) am repartotorul electronic, si asta nu se poate "gadila" cumva? Poate este o impresie de a mea , dar cred ca frana de pe spate este prea slaba la mine, si deasta te intreb.
L.E. - frana de mana tine f. bine , la al patrulea scat!, sunt cu ochii pe voi !
:thumbsup:
Comment
-
Corect,la cele cu ABS,acesta isi face singur treaba,chiar daca masina este goala sau incarcata,si nu sunt probleme la franare,cel putin eu nu am intalnit,chiar daca frana este mai slaba pe spate,per total,aceasta se incadreaza in limitele legale.LOGAN--> <--TOYOTA
Comment
-
Comment