Pai atunci vreau si eu un articol din codul rutier in care se zice de treaba asta.
[split] mergeti cu proiectoarele aprinse?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Originally posted by mareomBah, hai ca va lamuresc eu, ca pe mine m-a oprit politia ca meream numai cu proiectoarele. Mi-a spus ca trebuie sa merg obligatoriu cu farurile aprinse dar daca vreau pot si cu farurile si cu proiectoarele si nu e nici o problema. Tipu a fost de treaba si m-a iertat, asa ca am plecat de acolo si cu faruri si cu proiectoare aprinse asa ca de atunci numai asa umblu.
In orice caz, politistul era unul tanar si am scapat fara amenda. Pe altii am auzit ca i-a amendat ca lumea pt asa ceva.Martinel rules!
Comment
-
Originally posted by Cristi_XpPe mine ma dispera proiectoarele..si am incercat sa merg cu ele aprinse pe timp de noapte..si primeam faza lunga de la ceilalti!!!Martinel rules!
Comment
-
Originally posted by RocriMergi in continuare si vezi ca scrie ceva de luminile de ceata si aici. http://www.bbc.co.uk/romanian/news/s...d_rutier.shtml
In instructiunile de utilizare ale Loganului la pagina 1.42 apare destul de clar care sunt luminile de ceata spate si proiectoarele de ceata fata...sigpic
Comment
-
O altă noutate este sancţionarea comportamentului şoferilor care folosesc nejustificat luminile de ceaţă, aducând prejudicii celorlalţi participanţi la trafic.
Cum zicea cineva mai sus...mersul cu proiectoarele tine de respect,oricum se sanctioneaza dar la fel ca si faza lunga poti sa o tii sau nu...oricum eu cand intalnesc de astia cu proiectoare le aprind si eu pe ale mele ,doar doar se lamuresc ca nu e ok sa mearga cu ele aprinse...Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
pe mine ma deranjeaza.Si eu mergeam cu ele aprinse ,si tot timpul primeam lunga inapoi de la altii...Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
Originally posted by valeriuciprianEu cred ca se refera la cei care folosesc stopurile din spate (pentru ceata) .Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
Eu unul vad foarte bine fara sa folosesc proiectoarele.De cand am luat masina nu le-am aprins niciodata nici macar sa le fac proba .Numai bine baietiFacebook: https://www.facebook.com/CrisGarage
Comment
-
Am mers si eu cu proiectoarele noaptea si primeam faza lunga de la ceilalti...Deci cred ca deranjeaza.
Si ca sa le dau dreptate lui liculicu si mareom eu fac ce vreau cu masina mea si am hotarat: folosesc proiectoarele:
1. numai daca e ceata sau fum pe autostrada soarelui
2. ziua prin sate sa moara babele pe la porti de OZN-ul meu
3. ziua pe camp, ca sa vad harciogii cenusii
Comment
-
daca nu ajuta proiectoarele de ceata ziua...(dar le folosesc, ca asa vreau eu, chit ca pe altii ii deranjeaza)...asta suna a lipsa de respect, vecin cu mitocania (adica da-i in plm pe aialalti). de aia le zice proiectoare de ceata (ce-i drept, pt ceata de pe drum, nu pt aia din creier) si nu detector de gropi(care le vezi si cu faza scurta, da trebuie un pic de atentie; cum proiectoarele bat 3-4 m in fata masinii, si la 36km/h faci 10m/secunda...al dracu de mare ajutor sa vezi groapa hai mai da-o dracului...). de aici rezulta clar ca ma deranjeaza sa-mi vina unul cu proiectoarele aprinse ziua in fata. si da, eu nu le folosec pt ca asa vreau, doar daca conditiile o cer (ceata pe drum sau ploaie puternica)Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Daca e off topic i-mi cer scuze. Sambatat seara am plecat din parcare mai repejor sa-l ajung pe cineva din urma si nu am fost atent ce aprind. M-am trezit abia acasa ca am mers tot drumul cu proiectoarele aprinse(si fara faruri) si am trecut si pe langa 2 masini de politie.Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
e adevarat ca proiectoarele te ajuta sa vezi toate gropile in care dai, ca oricum nu poti sa le mai eviti la 2-3 metri in fata masini.
si tot adevarat e ca ele deranjeaza pe cei care vin din sens opus. si e destul de periculos sa mergi cu ele cand nu e necesar. De exemplu podurile care se afla la un nivel ridicat fata de restul drumului. Ala care e pe pod si incepe coborarea, daca te intalneste pe tine urcand pe pod cu proiectoarele aprinse cu siguranta va fi orbit. In plus la denivelari e ca si cum ti-ar da cineva blitzuri.
P.S.:Eu lecturez destul de des acest forum...si am ramas surprins sa vad niste afirmatii de oameni ingusti la minte de la niste persoane care s-au dovedit pana acum a fi contrariul.Plecat departe
Comment
-
Originally posted by dogy_10hai ma fi serios ca nu deranjeaza pe nimeni proiectoarelenumar secundele
Comment
-
eu nu suport proectoarele astea de ceata.umblu zilnic prin oras si nu inteleg dca sunt de ceata de ce sa mearga cu ele aprinse.
eu am gasit solutia mea.cand vine cate unul din spate seara cu ele aprinse ii arat ca am si eu stop de ceata.majoritatea nu fac legatura sunt prea incuiati.
Comment
Comment