Influenteaza tipul de benzina consumul?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Influenteaza tipul de benzina consumul?

Daca as stii n-as intreba. Influenteaza tipul de benzina consumul? Mergi mai multi km cu aceeasi cantitate de benzina de 95 decat cu cea de 99, sau invers? Sau nu conteaza? Cine stie, sa vorbeasca acum, daca nu in veci sa taca!

Din cate stiu eu da, dar sa iti explic concret nu pot ca nu cunosc(parca ar avea legatura cu cifra octanica sau ceva de genu,una ar arde mai repede decat cealalta)
    sigpic
    Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)

Comment

Eu am mers si cu benzina de 95 si de 100 si consumul este EXACT acelasi. Totusi trage o idee mai tare cu aia de 100.
      sigpic

Comment

Multumesc pt. raspunsurile de dupa miezul noptii. Astept sa se mai "trezeasca" si altii.

@mareom , ai voie sa bagi benzina de 100 in Logan? Parca zice de 95 si 99, atat.

Comment

Pai benzina de 100 nu are de fapt cifra octanica 100, e undeva la 98.
          Iar despre intrebarea topicului, cu benzina de 99 sau 100 consuma putin mai mult datorita arderii care se produce mai rapid ca la cea de 95.
          Cel mai nou proiect auto din România!
          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

eu stiu de benzina de 95 si 98
            99 si 100 sunt impresiile noastre date de aditivi
            golanului meu parca ii place mai mult de 98 aia de la mol
            cantitatea consumata ii aceeasi
            http://www.danasoft.com/sig/ovidiucionca.jpg

Comment

98 de la mol bag si eu ,da la cum merg eu datele referitoare la consum nu prea va ajuta cu nimic )
              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

M-am intors. Am facut un drum de 800 km, jumatate cu 99 de la Petrom -jumatate cu 95.
                Cu benzina de 99 mi-a iesit un consum mediu de 7,1 (viteza intre 60km/h in localitate si 120 km/h afara)
                Cu benzina de 95 mi-a iesit un consum mediu de 6,8 (viteza intre 60km/h in localitate si 120 km/h afara)

Deci, experienta mea spune ca benzina de 99 se termina mai repede. E adevarat ca se simte mai prompta in accelerare dar nu in mod semnificativ.
                Rezulta ca daca te intereseaza un consum mai mic trebuie sa alimentezi cu benzina de 95, cu performante un pic mai mici in timpii de acceleratie.
                Mai ramane treaba cu intretinerea motorului unde se zice ca lui i-ar placea mai mult benzina de 99.
                Last edited by zenit; 2 July 2007, 07:58.

Comment

Poate a fie un alt factor care a influentat consumul, nu benzina. De exemplu vantul puternic, accelerari bruste, drum inclinat, etc.

Comment

Nu stiu ce sa zic, Andrei, eu zic ca am mers la fel... Cat despre vant, cine stie...o fi batut.
                    O sa mai fac masuratori la urmatorul drum lung, ca n-o bate vantul de-a curmezisul numai cand bag bezina de 98.

Comment

eu am mers intrun timp doar cu 98 care de fapt e 95 ca si putere octanica.nu pre e diferenta mare la consum.
                      am reperat un lucru:loganul nu merge bine cu 95.daca ar fi real de 95 da.de asta cu 98 dispar zgomote si merge frumos ca e exact ce are nevoie motorul.
                      am vorbit la dacia service si mi au spus la fel ca daca nu sunt multumit cum suna motorul sa incerc 98.

Comment

am auzit ca mersul indelungat cu benzina de 99 ar arde supapele.( circula vorba prin vitan)

Comment

Pai da, nu e bine sa mergi numai cu 99 mereu, trebuie ori sa amesteci cand alimentezi, 95 cu 99, ori sa pui odata 95 odata 99.

Comment

am vazut la real octane buster care curata injectoarele si mareste cifra octanica.este unul care mareste cu 10.
                            cred ca fac un plin cu omv100 si bag si ala sa vad.e avion sau nu.

Comment

consumul estecam aceeasi dar intra-adevar se cunoaste putin la putere dar nu cu mult ,eu acum mer numai cu aia de 95 + gpl-ul
                              "cromul este placerea mea"
                              "cui nu-i place , valea"

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google