daca bagi de 2 ori aceasi benzina nu are cum sa iti iasa consumul la fel sunt variatii de temperatura vant, umuditadea aerului, ....... ingeneral consumul e la fel diferentele sunt nesemnificative....
Influenteaza tipul de benzina consumul?
Collapse
X
-
E bine sa nu bagati 95, iar 99, iar 95, iar 99 si tot asa. Va hotarati pe un tip de benzina si bagati o luna-doua la fel. Dacale schimbati asa, o perioada de 2-3 zile o sa mearga mai greu masina, o sa traga mai greu pana calculeaza UCE timpii de injectie.
Comment
-
Spunea cineva ca benzina de 98 arde supapele in timp, FALS, veniti cu argumente clare, ca speriati lumea.
Andrei parca, spunea ca benzina de 98 se comsuma mai repede datorita arderii mai rapide...Nu pot sa sustin treaba asta. Arde mai rapid, dar, explozie mai puternica, deci putere mai mare. La 95 explozie mai slaba, pt castigul de putere trebuie sa dozezi acc. mai mult.
La a mea fiind motorul nou inca, nu prea am sesizat vreo diferenta, nici la demaraj , nici la consum.
La a lu' frate-meu, daca baga de 98 (are 60000 la bord) se simte oaresce diferenta la demaraj, ii place mai mult, iar consumul, chiar si la drum lung e un pic mai mic.
Oricum, din calcule, diferenta de pret nu se justifica clar in consum. Doar in comportamentul motorului, care e un pic mai ''fasnet''.
Prefer sa merg in continuare cu 95...daca as avea monetar mai mult ar fi altceva.Cum sa nu-i dai motorului ce-i place mai mult?Last edited by Octavian; 2 October 2007, 16:35.
Comment
-
Influenteaza consumul atata timp cat sti cum sa conduci :-)
Daca ai benzina buna (99+) si bagi pedala-n podea atunci consuma MULT mai mult :-) decat cu o benzina mai slaba (fiind arderea mai buna se accelereaza motorul mai repede deci mergi cu motorul mai turat in fiecare treapta => consum mai mare);
cazul fericit in care bagi benzina buna si mergi moderat/normal cu ea (schimbi treptele +/- 300 sub turatia de moment maxim) atunci consumul este mai mic. Bineinteles nu sunt diferente FOARTE mari :-)I have no special talent. I am only passionately curious.
Comment
-
pai nu zice nimeni sa bagi piciorul pana in podea doar cand ai nevoie dar arderea este mai puternica la cea cu cifra octanica mai mare corect alpha dar sa stii ca diferente sunt intre benzina de 95 si 98 sau 99+ se simte clar acum depinde si de unde alimentezi ca la ce smecherii se fac nu mai am incredere in benzina"cromul este placerea mea"
"cui nu-i place , valea"
Comment
-
Originally posted by andreiE bine sa nu bagati 95, iar 99, iar 95, iar 99 si tot asa. Va hotarati pe un tip de benzina si bagati o luna-doua la fel. Dacale schimbati asa, o perioada de 2-3 zile o sa mearga mai greu masina, o sa traga mai greu pana calculeaza UCE timpii de injectie.
Al dracu' UCE, al meu o fi mai precoc, ca n-o fi autosugestie cand am vazut ca masina e mai vesela imediat ce se da pe 98, dupa ce a mers inainte pe 95. Acum nu stiu ce sa zic. In general bag 95 ca e mai ieftina, mai fac si eu cate o "aroganţă" si mai pun de 98... )
Comment
-
Originally posted by zenitAl dracu' UCE, al meu o fi mai precoc, ca n-o fi autosugestie cand am vazut ca masina e mai vesela imediat ce se da pe 98, dupa ce a mers inainte pe 95. Acum nu stiu ce sa zic. In general bag 95 ca e mai ieftina, mai fac si eu cate o "aroganţă" si mai pun de 98... )
corect zenit si eu merg pe 95 dar mai merge sa bagi si de 98 sa mai zambeasca si ea sa fie mai vesela ,totusi de 99+ ma gandesc ca este prea mult desi am inteles ca aia de 95 nu are chiar 95 si de 98 la fel"cromul este placerea mea"
"cui nu-i place , valea"
Comment
-
Originally posted by zenitAl dracu' UCE, al meu o fi mai precoc, ca n-o fi autosugestie cand am vazut ca masina e mai vesela imediat ce se da pe 98, dupa ce a mers inainte pe 95.
Comment
-
Originally posted by BRUTUSANFpai nu zice nimeni sa bagi piciorul pana in podea doar cand ai nevoie dar arderea este mai puternica la cea cu cifra octanica mai mare corect alpha dar sa stii ca diferente sunt intre benzina de 95 si 98 sau 99+ se simte clar acum depinde si de unde alimentezi ca la ce smecherii se fac nu mai am incredere in benzina
Ce e culmea, intre Top99+ de la Petrom si Carrera100 sunt diferente mari, cel putin asa am eu impresia, si ar trebui sa fie cam la fel...dar probabil se aplica regula "una e facuta in Romania dupa niste standarde mioritice, cealalta e adusa din Austria unde probabil se respecta standardele internationaleI have no special talent. I am only passionately curious.
Comment
-
Originally posted by alphaai dreptate, diferente sunt mari, cel putin la noi aia de 95 numai 95 nu cred ca are, cateodata cand alimentez saracul motor parca-l aud cum "plange" ca nu poate.
Ce e culmea, intre Top99+ de la Petrom si Carrera100 sunt diferente mari, cel putin asa am eu impresia, si ar trebui sa fie cam la fel...dar probabil se aplica regula "una e facuta in Romania dupa niste standarde mioritice, cealalta e adusa din Austria unde probabil se respecta standardele internationale
pai asta este mai depinde si unde se fabrica ,de unde este adusa unele benzinarii mai pun si apa ce sa zic ,la noi in tara depinde de cine o face ,cine o aduce ,sincer eu am pus o data de 98 si nu am simtit diferenta fata de alta data deci probabil ca era la fel de slaba ca si aia de 95"cromul este placerea mea"
"cui nu-i place , valea"
Comment
-
-
ma eu zic ca da .. ca atunci cand bag benzina de la casa de cultura .. benzina deaia no-name .. se consuma fffff repede .. de raman surprins; dar cand bag efix parca merg mai mult timp cu ea ..
Comment
-
Efix e scumpa... ) Care ati fost pe ''dincolo'' va rog sa-mi spuneti daca ati vazut atatea ''sortimente'' de benzina cate vedeti la noi...Fiecare ''pompa'' cu benzina ei. Eu am fost in Europa-mama- si cu masina benzina si cu masina motorina... Nu am gasit ceva de proasta calitate.
Comment
Comment