Ceasurile Vitezometru-turometru Dereglate...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ceasurile Vitezometru-turometru Dereglate...

Am schimbat serigrafia veche, cea neagra, cu una alba in urma cu vreo 2 luni si de atunci merg oarecum in ceatza... Am incercat de mai multe ori sa reglez acele insa... Sunt sigur ca nu indica exact, ca sa nu mai spun ca turatia nu-i corelata cu viteza. Cand le-am schimbat, am facut un smn cu markerul in pozitia in care au fost cele vechi insa... In zadar. Acum, in ralanti acul turometrului indica un pic peste 500r/m, la 50 km/h, in vit a 3-a am 2500 , la 120 km/h intr-a 5-a am 3250 iar la 140 km/h am 3800. Am impresia ca... Nici unul din ceasuri nu mai indica corect insa n-am idee cum sa procedez pt a le regla exact cum au fost. Cine ma poate sfatui? Multumesc anticipat pt pareri.

Le-ai dereglat,scoti acele si le pui astfel incat sa iti cada pe 50km/90km asta la cele de la kilometraj iar cele de la turometru trebuie ca mearga din 1000 in 1000rpm adica 1000/2000/3000rpm ca sa vezi daca indica asa faci testul tinand apasat butonul din bord si pus contactul ca atunci cand accesezi meniul ascuns sa vezi cati litri ai in rezervor.

Comment

Salutare
      Am si eu o problema legata de acul de la kilometraj.
      Merg cu 120-130 si acul scade la 90 dupa care ajunge iar la 120-130. Nu se simte nimic legat de turatia motorului sau viteza(practic viteza ramane la fel)
      Nu a umblat nimeni in bord

Comment

@p_crystyan - senzorul de viteza e vinovat

Comment

@m1ster_m: Tine apasat pe butonul de reset de pe bord si pune contactul si vezi daca iti indica corect.
          Cel mai nou proiect auto din România!
          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Cand te mananca in...Tre' sa te scarpini misterm...Eu nu cred ce scrii aici...Te-am crezut cand ai zis ca ai primit un colet de la mine si de fapt mi-a venit inapoi pe retur.
            Last edited by valeriuciprian; 12 November 2008, 21:08.

Comment

@m1ster_m: daca in tr5 la 3000rpm ai 110km/h, ambele ace afiseaza corect.
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

@m1ster_m: Eu cred ca totusi acul la ralanti sta normal, in jur de 750 rpm...

Comment

Si are vro importanta senzorul de viteza asupra masini?

Comment

E greu sa formezi o propozitie coerenta?

Comment

In afara de faptul ca-ti arata avioane pe kilometraj si consumuri si distante din basme, nu influenteaza cu nimic comportamentul masinii faptul ca senzorul respectiv e sau nu acolo sau daca da semnale aiurea. Ba da, daca lipseste, s-ar putea sa ai o eroare, in rest cum am zis, nimic deosebit...
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Mda, basme si alte cateva ......
                        Nu e prima masina pe care o am, iar ceia ce priveste "avioane pe kilometraj" il masoara bine, chiar si consumul este cel corect cu plus sau minus 2%.
                        Consumul se mai face si pe varianta clasica (litri / km ),nu numai apasand un buton.

Multumesc pentru ajutor.

Comment

In cazul asta, senzorul e prezent si functioneaza chiar bine, daca nu-ti arata "avioane".

Comment

Working...
                          X
                          Anulare DPF
                          Politica de Securitate Google