Balasturi se numesc transformatoarele pentru xenoane colega, balastrul e un fel de pietris.
becuri pentru dacia logan?
Collapse
X
-
balastru nu exista. se cheama si unele si altele, balast - balasturi . are mai multe intelesuri http://dexonline.ro/definitie/balast
Comment
-
Originally posted by einstein1984 View PostBalasturi se numesc transformatoarele pentru xenoane colega, balastrul e un fel de pietris.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Nenea, nu stiu unde cauti informatii, dar vezi ca le dai eronat pe forum si nu e prima oara!
BALAST XENON:
Balast xenon - este un transformator ce ridica tensiunea de la 12-13V la 16.000V .
La aceasta tensiune se fac descarcarile electrice in xenon.
Pun si SURSA ca sa nu mai existe loc de argumentari irelevante.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Nu caut nicaieri;lucrez in domeniu si am legat mii de astfel de dispozitive.Eu am spus de BALAST, care e un dispozitiv de aprinderea lampilor cu sodiu, mercur, fluorescente, etc, sau mai pe romaneste drosere (mai nou sunt electronice)Unde e dezinformarea?Transformatoarele au in genere un circuit primar si unul secundar.Am vazut sursa dar crede-ma ca acel transformator e doar o bobina de amorsare, pentru aprindere; altfel la bornele becului vom avea permanent 16.000V?Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Eu vreau sa raman la limita decentei si nu cred ca vorbesc prostii,stiu ce este un balast, care seamana cu un transformator pentru ca are miez magnetic si bobinaj, dar e o simpla bobina care se inseriaza cu un dispozitiv (starter, igniter) cu ajutorul caruia la intreruperea brusca a circuitului de produce pentru scurt timp acea tensiune de amorsare.dupa cum vezi incerc sa explic fara referinte de la goagle.daca vrei caute ceva despre functionarea lampilor sub presuine,componentele ce ajuta la amorsare si vei vedea ca nu spun prostii.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
La intreruperea circuitului de catre ecchipamentele de care am pomenit se schimba brusc intensitatea cimpului magnetic din acea bobina, lucru care duce la apariria unui varf de tensiune; la toate lampile sub presiune e nevoie de acest echipament.
Nu stiu daca e relevant, mi-a venit acum in minte ;bobina de inductie, e un transformator?Last edited by IancuMIC; 8 January 2012, 20:15.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Originally posted by adyxzz View Postcei cu becuri H4 de la Osram sau Philips sa spuna care sunt cele mai puternice/fiabile,
Comment
-
nu te duce la service sa le montezi,(e usor de scos becul) doar daca iti face si reglajul gratuit si asta in maxim 20ron... si cred ca sunt mai puternice pt ca la motor nu ai decat un bec si trebuie sa vezi bine marginea drumului. Nu conteaza viteza de deplasare, pt ca oricum viteza luminii nu se va atinge niciodata, poate decat de extraterestrii. ΒΆ ; - )Last edited by dias02; 8 January 2012, 20:46.
Comment
-
nu as vrea sa risc sa umble unul cu mana direct pe bulb, ca se duc repede, fiind halogen. si in alta ordine de idei, se aburesc farurile pt ca le-a mai schimbat cineva asa... de vreo zece zile se aburesc amandoua. trebuie facut ceva cu asta. mai mult de asta voiam la service
Comment
Comment