Airbag-uri Si Siguranta In Logan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

airbagurile frontale se deschid doar dupa ce turtesti vreo 20cm din botul masinii.sunt bine calculate si nu e chestia ca e dacie pentru ca se fac de alte firme care se ocupa doar de asa ceva.
    alea laterale sunt bune si e bine sa ai huse speciale dar cred ca si cele de panza cedeaza la forta airbagurilor.
    nu am vazut test cu mcv pe euroncap.
    parerea mea personala e ca ar fi mai slab din cauza greutatii totale mai mari si la un impact frontal se deformeaza mai rau sub presiunea unei forte mai mari din spate.totusi poate diferenta e neglijabila.

Comment

Eu nu as pune deloc huse in masina, cu atat mai mult pe scaune cu airbag.

Comment

airbaguri laterale

Din cele discutate aici nu am inteles daca totusi cinva si-a pus airbaguri laterale. Ma intereseza si pe mine pentru ca am trecut printr-un accident nu prea placut si la care se cereau niste airbaguri laterale.
        Din ce am discutat eu cu "vocea clientuli" pe Loganurile deja vandute nu se pot pune astfel de airbaguri pentru ca trebuie schimbat calculatorul si reteaua de sensori (si cred ca i-a fost lene sa calculaze ce ar insemana asta).

Comment

Nu se pot pune airbaguri laterale pe Loganurile deja cumparate pentru ca mai e nevoie de inca un UCE Airbag pe langa cel existent, alte scaune, airbagurile in sine si altii senzori de impcat.
          Asta ar costa in jur de 10.000 ron, plus riscul sa nu se deschida in caz de accident din cauza montajului defectuos.
          Cel mai nou proiect auto din România!
          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Decat asa mai bine lipsa

Comment

airbaduri laterale

Sunt de acord cu antevorbitorii mei.
              Va trebui sa asteptam pana se va gasi o solutie tehnica viabila/meseriasa si la problema asta si le vor introduce obligatoriu ca si catalizatoarele.
              Problema este doar daca noi vom mai apuca.

Comment

Actiune In Instanta: Dacia Logan Are Airbag-uri Degeaba

Compania Dacia Renault a fost data in judecata de proprietarul unui Logan, care a fost implicat intr-un accident rutier in care airbag-urile de protectie nu si-au indeplinit rolul.

Accidentul a avut loc miercuri, pe 23 iulie, in zona Preciziei din Bucuresti. Un Renault Megane nu s-a asigurat intr-o intersectie, a fost lovit de tramvai si a ricosat intr-un Logan.

Impactul a fost puternic: scaunul soferului s-a rupt, barbatul s-a ales cu multiple contuzii, radiatorul a fost impins in motor, puntea s-a deformat. Masina a trebuit tractata, avand rotile din fata distruse.

Ciudat este ca niciunul dintre airbag-urile masinii nu s-a deschis, iar soferul s-a ales inclusiv cu contuzii la coloana vertebrala, relateaza Cancan in editia de vineri.

La celalalt autoturism, Renault Megane, s-au deschis rapid toate airbag-urile.

Joi, soferul de Logan si-a mandatat avocatul sa deschida o actiune impotriva Renault-Dacia, solicitand despagubiri masive. (Sursa)

Comment

Nu cumva e tot aia cu firma de avocati care da pe oricine in judecata pt orice? Chiar ma mir de airbagurile loganului...Desi am auzit cazuri de bmw si tuareg la care s-a intamplat sa nu functioneze.
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Ba da, Urban...Cauta publicitate din orice porcarie. Ei au preluat si cazul cu furtul la pompa la Petrom si multe alte lucruri aducatoare de imagine la stirile de la 5. In plus, au umplut netul de site-uri si bloguri, marea majoritate prost facute, doar pentru a-si face numele auzit.

Comment

Pai poate Loganul stationa. Sau l-a lovit in lateral si nu avea air-bag-uri laterale.
                      Cel mai lent 1,6 8v

Comment

E clar ca viteza de decelerare (daca se poate spune asa) n-a fost mai mare de 20-30 km/h, deci e oarecum normal ca nu s-au deschis airbagurile. Ca nu imi vine sa cred ca Megane-ul a intrat frontal in Logan.
                        Cel mai nou proiect auto din România!
                        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Am postat prima data pe alt thread deschis pe aceeasi tema....Am dat paste si aici, plus ca aici am adaugat niste poze cu loganul......Si nu arata nici pe departe cu o masina la care ar fi trebuit sa se declanseze aibagurile.

Offfff......este vb despre acelasi logan, si aceeasi persoana din reportajul tot din cancan, legat de furtul la pompa, avocatul de la urban si asociatii.....daca vreti sa vedeti acel logan, este parcat pe Preciziei Nr.1, exact vis-a-vis de Dacoserv, cum intrati in parcarea imobilului, pe drapta, si dupa parerea mea nu este atat de rau busit.....am citit si eu reportajul respectiv, si cred ca este ffff exagerat.....dar ce sa-i faci....publicitatea este publicitate.....cancan si articolele la comanda sa traiasca ;)
                          Intr-adevar, expertiza tehnica o sa-si spuna cuvantul.....oricum, repet,....la prima vedere, cand treci pe langa masina, pare ca a pupat pe unu in fund in trafic, si nu ca a zburat un renault pe strada, si ar fi aterizat pe el.

Attached Files
                          sigpic

Comment

Pai la cum arata, e doar putin sifonat.
                            Ma rog, sa-i dea in judecata, sa mai castige si avocatii un ban, sa mai piarda si cei ce intenteaza....Poate asa se mai potolesc un pic.

Comment

Imi pare rau sa o spun, dar nu ced ca a avut decelerarea necesara pentru a fi comandata deschiderea airbagurilor. Si parca sub 40KM/h nu se deschid airbagurile...
                              GL-22-TOF

Comment

Un roman da in judecata Dacia pentru un airbag defect
                                Vineri, 25.07.2008

Un bucurestean da in judecata Dacia pentru ca airbagul Logan-ului sau nu s-a deschis in urma unui accident violent.
                                de Bogdan Mirica

Constructorul roman de automobile a primit o grea lovitura de imagine zilele acestea. Un bucurestean a actionat Dacia in justitie pentru ca, in urma unui accident, airbagurile masinii sale nu s-au deschis.

Accidentul a avut loc miercuri 23 iulie in zona Preciziei din Bucuresti. Un autoturism Renault Megane nu s-a asigurat intr-o intersectie, a fost lovit de tramvai si apoi a ricosat in Logan. Violenta impactului a facut ca scaunul soferului sa se rupa si puntea sa se deformeze.

Barbatul s-a ales cu multiple contuzii, inclusiv la coloana vertebrala. Din primele informati, airbag-urile Logan-ului nu s-au deschis, agravand practic ranirea soferului. Ieri, soferul si-a mandatat avocatul pentru a deschide o actiune impotriva Renault-Dacia, solicitand despagubiri masive.

Iulian Urban, avocatul sau, a declarat presei ca nu este singurul incident de acest gen din Romania. "Nu am stabilit cuantumul despagubirilor, iar in functie de rezultatul expertizei, actiunea ar putea fi atat civila cat si penala. Este, credem noi, o bataie de joc sa se comercializeze masini care nu ofera o minima protectie, iar pentru asta cineva va trebui sa plateasca. Vom solicita de a asemenea o hotarare judecatoreasca prin care Renault sa retraga de pe piata toate unitatile suspectate a avea defectiuni la sistemul de declansare a airbagului pentru a le remedia", a mai declarat avocatul Iulian Urban.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google