Stiu ca pare o intrebare stupida pentru unii.. dar pentru mine e interesanta... cum aflu ce fel de cauciucuri am pe masina.. pentru vara sau pentru iarna...din auzite am inteles ca sunt si combinate vara-iarna...sau ma inshel
Cauciucuri
Collapse
X
-
-
Daca ai cauciucurile cu care ti-a venit echipata masina din fabrica (Kormoran, Continental sau Michelin) atunci sunt de vara. De fapt se poate spune ca sunt intermediare, pentru ca pot fi folosite pe orice suprafata de rulare, neexceland insa pe nici una din ele. Cel mai bine e sa ai un set de cauciucuri de vara si unul de iarna (cele de iarna au inscriptionate pe ele M+S de la mud+snow). Pentru vara cauciucurile cele mai bune (pe care le-am testat eu bineinteles) sunt Toyo, Michelin si Dunlop in ordinea aceasta cu un foarte mare avantaj pentru Toyo. Pentru ploaie cele mai bune am inteles ca sunt Uniroyal iar eu am in prezent Pirelli P6000, de care sunt foarte multumit in astfel de conditii. Oricum daca conduci sportiv iti recomand sa nu-ti lasi pe masina cauciucurile standard pentru ca eu am vazut deja diferenta. Daca conduci normal, sunt foarte bune.sigpic
-
Nu am condus pana acum Logan cu pneuri de iarna, asa ca n-are rost sa-ti spun ceva numai ca sa ma aflu in treaba. Habar n-am. Cele pe care le-am enumerat mai sus le-am "testat" personal. Sincer, pentru iarna iti recomand niste lanturisigpic
Comment
-
Originally posted by mareomPentru vara cauciucurile cele mai bune (pe care le-am testat eu bineinteles) sunt Toyo, Michelin si Dunlop in ordinea aceasta cu un foarte mare avantaj pentru Toyo.
Comment
-
M+S (mud and snow) sunt "mai de iarna decat all seazon". Si mai de iarna decat M+S sunt marcate cu simbolul cu muntele si fulgul de zapada. Cele care au muntele+fulgul in general au si simbol M+S.
Cu alte cuvinte, de iarna pur sange au muntele si fulgul, nu numai M+S.
Fiecare isi lauda cioara: eu am Vredestein Quatrac2 - sunt all season, dar au pe ele si M+S, si muntele cu fulgul, si soarele. Le am de un an si au facut fata cu brio si vara, pe uscat sau ploaie torentiala, si iarna prin nameti.
Comment
Comment