If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Salut tuturor.
Am gasit pe forum pozele cheii de filtru folosita la service si am si unde sa o fac la strung,dar tare mi-ar folosi si cotele.
Imi permit sa pun aceste poze, poate ma ajuta cineva.
Sunt convins ca ar interesa pe multi.
Eu am facut cheia de mai sus
avut nevoie de strung
suruburi de 6
tarod de 6
masina de gaurit
aparat de sudura
am gaurit pe lateral am filetat reglat suruburile sa intre usor am taiat capetele suruburilor pentru a nu incomoda la stringere si le am sudat
in capatul celalalt am sudat o teava
nu trebe neaparat sa faci la morteza, poti sa tai un surub cu cap inbus si sudat capul pe flansa
Spor la treaba
Nu am probleme de executie caci o voi face intr-un atelier de strungarie de la intrprinderea unde lucrez....dimensiunile ma intereseaza.....motiv pentru care cred ca ar trebui lasat topicul,desi a mai fost unul asemanator.Cine stie , poate face cineva o schita.poate ma apuc eu sa fac una dupa un filtru si o sa pun dimensiunle , daca bineinteles o sa reusesc.
Salutare
Observ ca adY62 are instalatie de AC pe masina, dar parca masina este ridicata pe elevator?!?!
Nu are rost sa va chinuiti atat, exista in magazinele dacia cheie de filtru de ulei, la fel ca cea de la service,(materialul difera) la numai 12 lei parca.
Iti mai trebuie o inelara cu cot de 17(sau tubulara, sau chiar fixa) si gata.
Eu mi-am cumparat una saptamana trecuta, inca nu am apucat sa o folosesc dar o sa va tin la curent.
Toate Bune
@ady62: La 1.5dci si la 1.6 16v poti sa desfaci cu cheia aia filtru de ulei da la 1.4mpi si 1.6mpi nu poti.
@99MMH: Stii cat a costat cheia aia de la dacia?, hai ca iti zic eu 220ron, daca era 12 ron imi cumparam si eu numai umblam pe la strungari sa imi faca cheie.
PS: Am sa pun eu mai tarziu poze cu dimensiunile chei de filtru de ulei.
Dimensiunile filtrului e de 70 mm(exterior) - 1....2 mm degajarile,cel mai bine e sa incerci la un atelier unde au un filtru uzat de logan sau iti ei tu unul care ulterior in vei folosi si iti faci dupa el daca ai unde si esti meserias.
Asta daca nu te ajunge mai mult ata decit fata .Pentru cheie de filtru cum mi-am luat eu va recomand Cheie filtru ulei 70-120 mm B.G.S Technic.www.scule.info.ro /Eu mi-am luat si e ok (38.67 ron) merita toti banii .,numai bine!
@Tudor_cj - este la fel ca a ta, acum nu pot sa o pozez dar maine o sa pun poze si este fix 12 ron (daca vrei pun poza si cu bonul)si este achizitonata de la un magazin de piese auto dacia. La benzinare folosirea cheii normale de filtru este imposibila din cauza instalatiei de AC.
toate bune
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment