Logan vs. Kia Cee'd

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nu era scopul meu sa jignesc pe nimeni. Skoda e o masina reusita, insa daca cineva crede ca ii aduce prestanta, se inseala....
    E categoria Low-cost a grupului VAG. Si asta e un adevar.
    Toate cele bune.

Comment

• Am cel mai bun prieten are Octavia II 2.0 TDi 140 cp de care este foarte nemultumit si in care a bagat muuuulti multi bani . Nu l-a lasat niciodata in drum dar nici bine nu a mers . Este model Full din 2005 si inca odata schimbata in 2006 - asta din 2006 merge mai praf ca prima (dupa o dauna totala - i-au adus alta noua)
      1.6 MPi Icy White

Comment

• Tin sa va anunt ca sunteti offtopic!!!!!
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Logan 1.4 75 cai vs Cee`d 1.4 109 cai - se simte ca-s mai multi dar daca dai talpa si peste 4500rpm . Sincer sa fiu cam cati oameni tureaza peste 4500 ca eu sincer doar daca depasesc ceva mai in forta ajung acolo. Dotari cam la fel . De apreciat cei de la Kia pentru torpedo refrigerat si pt cotiera (care este destul de tare)
          1.6 MPi Icy White

Comment

• Originally posted by ingerulol View Post
            Sincer sa fiu cam cati oameni tureaza peste 4500 ca eu sincer doar daca depasesc ceva mai in forta ajung acolo.
            Nu ai vrea sa sti .....

Comment

• Am mers cu o astfel de masina acum ceva minute.
              Ca prima impresie comparativ cu Loganul: bordul mai bine finisat, consola centrala mai ergonomica ( nu trebuie sa ma intind f mult ca sa pot ajunge la butoane), scaune din material mai bun si cu sustinere fffffffffff putin superioara Loganului.
              Referitor la grupul-motopropulsor: motorul e destinat unei folosiri in rpm inalte, rezultand astfel un consum destul de mare in oras.
              - trebuie turat peste 3500 rpm ca sa se miste
              - nu da senzatia de 109 cai
              - e la fel ca un 1.6 90 cai
              - cutia de viteze nu exceleaza, e precisa, cursa destul de lunga (aici nu fac comparatie cu Logan, ci cu masini din clasa ei), destul de bine etajata, insa nu prea face echipa buna cu motorul asta.
              - consum in oras 10.
              Acum cate ceva despre sistemul de franare si stabilitate
              - frana destul de buna, insa nu exceleaza
              - ca stabilitate la fel: cum ai abordat o curba putin mai agresiv, cum da semne de "oboseala" ( subvireaza).
              Acum urmeaza PAREREA MEA:
              - o masina mediocra, ce exceleaza la capitolul aspect exterior si interior ( numai buna pt romani, ca doar asta e motivul pt care luam masina: sa ne vada vecinul,), fara a excela la alte capitole ( grupul-motopropulsor, franare).
              - un mare plus pt cele 5 stele, insa mai nou Loganul va avea vreo 4 ( Cum si Sandero are).
              - ambientul e placut, si te face sa te simti ca intr-o masina de clasa superioara, desi clar nu este - cred ca acesta este unul din principalele motive pt care romanul ar achizitiona asa ceva ( coroborat cu motorul de 1.4 )
              - ca stabilitate peste Logan
              - ca demaraj si performante dinamice sub Logan.
              Daca cineva are de gand sa-si cumpere o astfel de masina, sfatul meu este sa opteze pt alt motor decat cel de 1.4 109. Sa se orienteze spre cel de 1.6, sau chiar cel diesel.
              Last edited by Cezar; 30 September 2008, 09:08.

Comment

• Si as mai vrea sa subliniez calitatea buna a subansemblelor motorului, care sunt Bosch majoritatea.
                Cel mai nou proiect auto din România!
                Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Ca imagine este peste logan(interior si exterior).M-a tentat acum o luna sa iau una hidramata ,de 1.6 ... Intre timp m-am linistit
                  si apropo de problemele de la celalte marci de masini , uitati-va pe site-ul celor de la fiat(punto si bravo), aia oameni cu probleme ,nu cum mai erau unii pe aici ca "scartaie scaunu' ,astia de la dacia nu stiu sa faca masini".Si octavia are probleme unele chiar mai serioase decat loganu'.
                  ca sa revin la cee'd ..Mi s-a parut ok una peste alta ,un pret corect ,dar nu exceptional fata de logan .Sincer n-as da banii pe ea ,mi-as lua alt logan.

Comment

• Originally posted by burtosu View Post
                    sistemul audio mi s-a parut mai slab decat la logan,cei 109 cp nu-i regasesc absolut deloc comparativ cu cei 90 cp ai loganului meu
                    -cee'd-ul are volumul de la 0-35max, te asigur ca nu stai tu in masina aia cu volumul peste 30.(la maxim bass +inalte) posibil sa fi fost setarile din fabrica si atunci...Se cam simte diferenta.
                    -iar cu diferenta de cuplu,ma gandesc: ori intradevar nu a fost rodata masina(insa nu prea are nici o legatura) ori nu ai turat-o tu prea tare(si aici sunt deacord cu tine,motorasul asta trebuie turat un pic mai mult avand cuplul maxim pe la 6200 ,insa tehnologia folosita de Kia pentru motaoarele astea permite obtinerea a 90% din cuplu la turatii de 2300-26000r/min) si sa nu uitam ca are peste 1300 de Kg.

Comment

• Cuplul maxim se obtine la 5000 rpm si turatia maxima la 6000 rpm.

Comment

• Aproximativ,
                        cuplu maxim 5000
                        putere maxima 6200
                        turatie maxima....Pana iti taie gazu adica pe la 6500.

Comment

• Eu credeam ca il are la 3500, insa m-am uitat pe site-ul lor, si exact asa se specifica: cuplul maxim de 137 Nm la 5000 rpm!
                          Si cum mama drq sa folosesti masina asta, cu cuplul maxim la 5000 rpm? Si ala de 137?

Comment

• S-a scris si mai sus. 90% din cuplu este obtinut de la turatii mici.

Comment

• Intamplare in bucuresti: un prieten ramane fara benzina (nu ma intrebati de ce nu a alimentat, ca nu stiu) la semafor. Au inceput imediat sa il claxoneze participantii la trafic. Se da jos din masina si tipa: "ce sa fac domnule? S-a stricat!" cel din spate ii spune: "stiam eu ca, Kia Cee'd este masina proasta" nu sunt fan Kia, nu am condus, nu pot sa ma pronunt. Decamdata sunt posesor al unui Logan care imi place la nebunie. Daca as fi avut benzina si nu as obosi, m-as plimba 24 din 24.
                              sigpic

Comment

• Pai ia posteaza un grafic, sau orice alt suport tehnic care sa sustina afirmatiile tale, sa vedem de la ce turatii apare acel 90% din cuplu.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google