Logan vs. Kia Cee'd

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Cum ajunsasi tu la pretul asta ? .... La 11.400 iti iei cu ac, comenzi volan , aibarguri frontale si laterale, mp3'player cu 6 boxe etc ...

Si da merita.

Comment

Pe site exista un configurator.
      11400 este pretul fara TVA.

Comment

Lasa configuratorul pentru ca nu include diferite reduceri ... Eu iti spun ce'am platit cu un prieten la dealer ( 11.400 euro fix) . Ieri si'a mai achizitionat un vecin o kia c'eed ( ~11.400 + jante de aliaj pe 15" + senzori de parcare cadou )...

Comment

Eu vb de pretul REAL al masinii...Lasand deoparte oferte, remat si alte discount-uri.
          Pretul configurat de mine este de aproximativ 13000 toate taxele.
          Am inteles ca ai o slabiciune pt Kia, dar totusi sa ramanem obiectivi si cu capul pe umeri.
          PS: a nu se intelege gresit, si mie imi place masina. Insa trebuie sa vedem toate aspectele.

Comment

Hai sa fim seriosi,am logan,dar loganul e un harb pe langa kia cee'd.Am condus,m-am urcat in el si este MULT peste logan.Daca aveam mai multi bani imi luam asa ceva.
            KISS ,1.6 mpi , 90 de gloabe ... inviorate

Comment

Ce pret ai platit pe logan burtosu?
              Cumva 13000?
              Sa inteleg ca va asteptati de la o masina de 6400-11000 sa fie asemeni uneia de 11000-17000?
              Mai puneti bani la pusculita si luati alta.
              Dar din nou, ceva specific romanilor ( cum spunea si Seba).
              Last edited by Cezar; 12 September 2008, 19:34.

Comment

Originally posted by burtosu View Post
                dar loganul e un harb pe langa kia cee'd.
                Esti pe aproape ... Prea "rau" totusi ...

Cezar ... La toate masinile se fac discounturi etc. De exemplu versiunea de Aveo pe care o am era 11400euro : am platit 10.560 euro . Nu am auzit pe cineva care sa plateasca exact pretul de pe site al unei masini.

Si ai inteles gresit .... Chiar n'am o slabiciune pentru Kia ( poate putin pentru proceed din pricina aspectului ... Chiar imi place ) .

Masina se simte altfel , de simti altfel in ea , sta altfel pe sosea etc etc ... Singura problema e cea a banilor .... Si nu ca e inferioara ....

Comment

Eu m-am hotarat pt logan dupa ce-am dat un ochi pe forumul de kia. Probleme asemanatoare, unele de-a dreptul hilare. As fi dat 3000 de euro in plus, dar...Reviziile si piesele...Ca de fapt garantia aia nu acopera masina chiar din bara in bara cand mergi la service si te vaiti de ea. Oricum nu inteleg de ce comparati o masina low-cost din clasa mica cu o compacta, ce se vrea si compacta premium in dotarile superioare. Iar vreti masina de 17000 la pret de 7000? Zau daca va inteleg. Apropo, skoda octavia tour, 1.8Turbo, la 16300 de iepuroi, cu aprox aceleasi dotari, bate la fundul gol super-kia. Asa ca...
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Nu vad rostul comparatiei cu logan.Ceedul se poate compara cu Astra H, Golf5, etc. Poate ca fiabilitate inca nu le ajunge pe cele de mai sus, insa ca prima impresie (lucru ce conteaza enorm in alegerea unei masini) sta foarte bine ceedul.

Probleme ar mai fi la costurile de intretinere, la faptul ca sunt putine serviceuri, ca astepti mult dupa piese, etc. Din pacate la noi kia este inca o marca 'exotica'...
                    Oricum, chiar si asa, parerea mea e ca asa cum loganul este best buy pana in 10.000 de euro, asa si kia este best buy intre 10-13.000 de euro. Mai sus deja te uiti la focus, astra H, etc.
                    Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx

Comment

• Asa este pe logan am dat aproape 9000 euro,chestia este ca nu-si avea rostul aceasta comparatie,logan/kia ceed,cine a initiat topicul n-a avut ce face,sunt clase total diferite.
                      KISS ,1.6 mpi , 90 de gloabe ... inviorate

Comment

• Asa am zis si eu, aceasta comparatie este o aberatie,
                        si..D-FENS :configuratorul de pe site-ul kia nu prea are nici o legatura cu realitatea decat daca cumperi un ceed START(adica iei o masina chiala si pui tu ce vrei pe ia)
                        eu am luat verianta BEST (unde ai inclus si aerul conditionat, nu trebuie sa mai dai 500 de euro pe el) pe scurt pentru 12000 euro cat a fost masinuta asta ai :
                        VOPSEA metalizata gratuita,
                        Tapiterie stofa
                        Servodirectie
                        Spatiu depozitare suplimentar in podeaua portbagajului
                        Inchidere centralizata
                        Suport pahare consola centrala fata
                        Teava de esapament incorporata in bara din spate
                        Jante si anvelope 185/65 R 15 H (otel 5.5 J)
                        Capac roata din plastic
                        Producator anvelope Michelin
                        Roata de rezerva de dimensiuni reduse
                        Grila radiator cromata - 2 bare cromate
                        Bara de protectie in culoarea caroseriei
                        Carlig remorcare
                        Aparatoare noroi
                        Antena pe plafon - 400 mm
                        Lampi de ceata spate
                        Manere exterioare usi in culoare neagra
                        Spalator luneta intermitent
                        Ceas digital, calendar, temperatura exterioara
                        Computer de bord - distanta, consum de combustibil, viteza, timp, sistem de avertizare usi deschise
                        Parbriz - geam cu tenta - fara bara de protectie
                        Geam usa spate si luneta cu tenta
                        Luneta incalzita
                        Centuri fata cu pretensionare si limitare in functie de volum
                        Centuri spate cu prindere in 3 puncte pentru 3 ocupanti
                        Fascia centrala, maner schimbator de viteza in culoare neagra
                        Comutator audio, comutator HVAC, ventilatie aer vopsite argintiu
                        Priza
                        Parasolar cu suport de acte (sofer) si oglinda cu carcasa retractabila
                        Torpedou cu amortizor si iluminare fara incuietoare
                        EBD - include ABS
                        Suspensie fata, amortizoare gaz si suspensie McPherson
                        Suspensie spate, amortizoare gaz si suspensie multilink
                        Sistem de sistare a combustibilului in caz de coliziune
                        Coloana de directie cu reglaje in inaltime si adancime
                        RDS Radio + CDP + MP3 (2 DIN)
                        Comenzi audio pe volan
                        Boxe usi fata spate
                        Dispozitiv reglare faruri
                        Imobilizator
                        Senzor inchidere automata usa in functie de viteza
                        Senzor deschidere usa in caz de impact
                        Agatatoare plasa bagaje
                        Airbag pasager cu sistem de dezactivare
                        Airbaguri laterale si tip cortina
                        Airbag frontal sofer
                        Scrumiera fata si bricheta cu iluminare
                        Oglinzi exterioare tip convex, reglaj electronic, incalzire, vedere panorama
                        Dispozitiv USB 2.0 + AUX
                        Aer conditionat manual (include spatiu refrigerare in torpedou)
                        Consola centrala tip DLX (2 compartimente de stocare, cotiere + suport pahare spate - tip retractabil)
                        Difuzoare pt frecvente inalte (2EA) fata
                        Geamuri electrice fata + sistem siguranta
                        Oglinzi exterioare in culoarea caroseriei
                        si multe altele pe care platesti banuti grei sa le ai la alti constructori ,
                        cat despre revizii..In functie de dealer de la 370 ron pana 550 ron (si da ,m-am gandit inaite sa cupar masina ca voi face reviziile la ei timp de 7 ani,dar uleiul tot tebuie schimbat,filtrele si alte lichide...Nu ma vedeam schimband langa trotuar uleiul la masina luat din carfour (ca-i mai ieftin) si sufland sau aspirnd filtrele de la AC ,motor si e la ulei)
                        la 15000 KM o revizie de sa zicem 500 de ron la ce-mi ofera masinuta asta-eu zic ca este super Ok.La ford focus ajungeam sa platesc 12000ron la prima revizie pt 3 filtre si ulei.
                        si inca o data, am logan si am si ceed-Fratilor nu va zic ca este kia super masina dar: NU SE POT COMPARA.
                        nu degeaba a castigat titlul MASINA ANULUI 2008 de 2 ori in Romania si in multe alte tari europene cu o cultura destul de vasta in cea ce priveste industria auto...

am logan da' sunt realist
                        Drum intins...

Last edited by ionutionut; 13 September 2008, 16:33.

Comment

• Da,Cee'd-ul are dotari tari de tot....
                          Last edited by D-FENS; 13 September 2008, 17:04.
                          Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

• Originally posted by ionutionut View Post
                            si inca o data, am logan si am si ceed-Fratilor nu va zic ca este kia super masina dar: NU SE POT COMPARA.
                            Pai cred si eu ca nu se pot compara ca initiatorul topicului face comparatie intre o masina diesel si una pe benzina si nu e echitabil.Ia sa fi facut comparatie intre Logan 1.5 85 cp si Kia Ceed 1.6 DSL MT EX CLASSIC si sa vada ce iese.
                            sigpic

Comment

• Inca nu am reusit sa-mi vand masina veche asa ca inca nici eu nu m-am hotarat inca. Logan 1.6 16v prestige / kia ceed 1.4 gsl / mazda 2 1.3 CE Plus.
                              preturile ar fi 10300 / 11840 / 11470.
                              aparent diferenta de pret intre versiuni ar fi <1500 euro. In realitate suma este mai mare. Logan-ul beneficiaza de reduceri la CASCO si mai ales la creditare.
                              pe de alta parte la revanzare pierderea este mai mare la logan. (am experienta masinii actuale: o solenza de 5 ani/40000km pe care nu reusesc s-o vand nici macar cu 3700 euro desi am cumparat-o cu 6200)
                              eram curios daca cineva a ALES ceva intre aceste variante care a fost motivul care l-a facut sa se decida

Comment

• Toate se devalorizeaza. De la BMW la Audi, mercedes, mazda, kia etc.
                                Daca o iei in rate, ia-ti ceva mai bun calitativ. Mazda e prea mica, parerea mea.
                                Tu ce vrei de la o masina?
                                Sa-ti faca placere cand pui mana pe bord si sa ai "fluturasi in stomac" atunci cand simti ca bordul nu e dur?
                                Sau vrei sa te duca oriunde cu minim de costuri?
                                Daca vrei minim de costuri, alege prestige. Daca nu, Kia.
                                PS: tu vrei sa vinzi masina de 5 ani cu mai mult de jumatate din pret

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google