Kia e facuta in Slovacia,se zice ca fabrica e moderna,bine,acuma nu stiu daca are o cadenta de o masina la minut cum e la Mioveni...
Logan vs. Kia Cee'd
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Desi aveam posibilitatea sa cumpar o Kia Ceed Best am ales totusi Prestige F2 1.6 16v din urmatoarele motive:
1. Suspensiile exagerat de rigide de la Kia (chestie de gust, pe mine ma enerveaza)
2. Garda la sol mai mare de la Logan (da, am nevoie de asa ceva; borduri, drumuri la munte, etc)
3. Portbagajul mai mare la Logan (folositor in concediu mai ales in configuratii de genul 2 familii + multe bagaje)
4. Cuplul mai mare oferit de motorul de pe Prestige (10nm in plus disponibili la o turatie mai scazuta!)
5. Existenta scutului motor
6. Tinuta de drum a Loganului (vreau ca totusi ceva sa-mi ataga atentia ca trebuie sa franez, nu am nevoie de false sentimente se siguranta la viteze de peste 130+ dar in acelasi timp am nevoie si de o tinuta de drum decenta la viteze ridicate nu ceva gen dacia1300/matiz/cielo)
7. Consumul relativ egal Logan Prestige 1.6 - Kia Ceed 1.4(experienta personala, am in familie o Kia Ceed si nu mi se pare ca ar consuma putin decat un Prestige, motorul teoretic consuma mai putin, are distributie variabila dar compenseaza greutatea suplimentara de Kia)Last edited by catalin27182; 11 November 2008, 03:03.
Comment
-
Initial si eu vroiam sa achizitionez un Logan Prestige FL, insa, cum atunci nu aparuse aceasta varianta de echipare am decis sa studiez si alte modele, de la alte marci. Asa am ajuns la Kia care, prin modelul Pro_cee'd m-a cucerit pe loc; am hotarat ca merita diferenta de banii (cca. 1000 eur) si am comandat-o. Si chiar nu-mi pare rau deloc pentru ca, comparativ cu Loganul, ofera mult mai mult, si nu ma refer aici la diversele dotari ci la masina in ansamblu, la calitatea fabricatiei, la felul in care te simti cand o conduci,
la tinuta de drum foarte buna.
Contrar parerilor unora, motorul ofera performante decente. E normal sa traga putin mai slab ca un 1,6 16v de pe Logan avand in vedere ca trebuie sa puna in miscare o caroserie cu vreo 300 kg in plus.
In concluzie vreau doar sa spun ca in cazul meu Kia a reprezentat o alegere mult mai buna, oferind un raport pret calitate excelent.
Nu vrea sa spun ca Loganul ar fi o alegere proasta. Dimpotriva (am condus 3 ani un Logan 1,4 MPI si, in general, am fost multumit de masina) doar ca prezinta inca o serie de "mici" neajunsuri care pot fi sacaitoare.
Comment
-
La multe chestii e clar castigatoare kia, problema se pune atunci cand vrei spatiu si folosesti masina in cele mai multe cazuri sa mergi de la a la b si cand banii sunt factorul de limitare a optiunilor. Aici are loganul un mare avantaj, ca la o masina pana in 10000, cu intretinere relativ ieftina, service-uri peste tot, masina e destul de fiabila (sa fim seriosi acum, nu e poate la nivelul kiului, dar nici troaca nu e), individul asta n-are advresar clar pe piata. Mai ales pt cei care se uita la casco mai mic de 3 ori decat la ceed, rata mai mica, spatiu mai mare...Confort pe gropile patriei...Aici bate loganul. Plus ca nu astepti 3 luni dupa o planetara sau o punte. Pana la urma, loganul e cea mai mare masina din clasa mica, iar ceed e clasa compacta, deci din start peste logan. Ceed e si ea un intr-un fel un soi de logan al clasei compacte, e "best buy" la ora actuala pe segmentul ei. Si daca acei 2000 de euro in plus ti-i permiti, iti iei ceed. Desi cu ofertele renault din ultima saptamana (in conditiile in care la kia n-am vazut nici o oferta oficiala), kia are concurenta serioasa din partea megane-ului.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Are dreptate seba la unele chestii ... Loganul e mult mai potrivit pentru drumurile noastre, ma cam apuca durerea de cap cand stiu ca trebuie sa bag Aveo pe nu stiu ce drumuri ...
Frantic motorul de pe cee'd e ceva mai slabut ca 1.6 16v ... Btw ce greutate ai la procee'd ?... 1400 kg ( daca zici 300kg+)?
Comment
-
Originally posted by Razzvan View PostLoganul e mult mai potrivit pentru drumurile noastre, ma cam apuca durerea de cap cand stiu ca trebuie sa bag Aveo pe nu stiu ce drumuri ...Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
Originally posted by Cristi_LCD View PostSi daca-ti spun ca la munte un tip cu un Aveo s-a bagat pe un drum unde eu nu am avut curaj . Era drum de piatra de cariera si m-am lasat pagubas cand am vazut cum bubuie piatra in podea. .
Comment
-
Proceed 1.4 - 1257 kg
Ceed 1.4 - 1355 kg
Logan 1.6 16V - 1172 Kg
Rezulta o diferenta de 183 kg fata de Ceed si 85 kg fata de Proceed.Last edited by catalin27182; 13 November 2008, 20:10.
Comment
-
Nu am nimic cu cei care au ales Cee'd de 1,4 in detrimentul unui Logan de 1,6 16v, bravo lor ca si-au permis diferenta de pret de circa 2000 euro. Oricum eu nu prea am incredere in cei 109 CP de sub capota Cee'd-ului si consider ca la o liniuta diferenta ar trebui sa fie notabila in favoarea Loganului.
Cat despre drumuri facute la munte pe piatra de cariera sau in alte conditii mai putin favorabile rularii decente consider ca Loganul da clasa atat Cee'd-ului cat si lui Aveo, in limita unor masini fara pretentii de off-roader. Sa nu uitam ca totusi atat Aveo cat si Cee'd sunt masini produse pentru drumuri cat de cat normale la un nivel acceptabil nu ca si cele din Romania care in mare parte sunt sub orice critica.Last edited by Logan5141; 8 December 2008, 22:22.
Comment
Comment