Logan vs. Kia Cee'd

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Best-ul e cu 1000euro mai scumpa decat Prestige-ul benzinar deci cine vrea KIA isi ia KIA.
    Mie nu-mi place forma caroseriei dar asta e o chestie de gusturi si deci subiectiva in rest no coment.
    Cheers.

Comment

• Se tot vorbeste ca nu e corect sa compari motoarele de 1.4 16v de la kia cu 1.6 16v de la logan(diferente cuplu ,curbe de cuplu, de putere ), dar nu e corect sa comparam motorul de 1.4 16v kia cu 1.4 8v logan . E clar ca exista diferente in favoarea kia cel putin la turatii ridicate.Motorul de 1.4 16v renault are si el 100 cp si alt cuplu, dar alezajul si cursa sunt sunt la fel cu cele ale lui 1.4 8v. Deci atunci cand comparam motoare hai macar sa comparam motoare cu aceleasi numar de supape .

Comment

• Da dar cel de la Renault are 100CP la 6000n/min. deci tot cel de pe Kia e mai tare si unde mai pui ca are si distributia pe lant.
        Cheers.

Comment

• nu v-ati plictisit inca?
          atunci comparati:
          un logan chel cu un cee'd chel(doar caroserie design,roti..etc)
          faceti la fel si la motoare (dupa ce va documentati un pic)
          si...vedeti ce iese
          asta e: unora le plac masinile in colturi altora..li s-a acrit. orice ai pune pe loganu ala frate,nu-i schimbi liniile ,designul,confortul...ce naiba.

Comment

• Pai atunci singura comparatie sau constatare care o mai faci e : la pretul unui cee'd chel iei doua logan ambiance.

Comment

• Si Cee'd ul ala CHEL are dotari peste Prestige ...

Comment

• ceed`ul e super masina, chiar si aia chelboasa de care zici si tu. nu cred ca are rost comparatia.... e faina, ce mai.... dar nu mi-as da dieselul pe o kia benzinara.... diesel cu siguranta, dar deja pretul sareeeeeeeeeee
                1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!

Comment

• ) KIA rules. Astia de la Dacia cand au facut Loganul au plecat de la un frigider si l-au stilizat un pic. Ce credeti voi ca pute-ti compare intre Ceed si Logan? Ceed este un autoturism fabricat in 2008 cu pretentiile anului 2008. Logan an productie 2005 nivele dotare unde era Mercedes in 1970 sau nici acolo ca la varianta "cutie" nici servodirectie nu exista. Deci Loganul nu poate fi comparat cu nici un alt autoturism poate cu Dacia 1300,1310,Supernova,Solenza. Succes!

Comment

• Originally posted by Razzvan View Post
                    Si Cee'd ul ala CHEL are dotari peste Prestige ...
                    Nu zau.
                    - nu are volan & schimbator in piele;
                    - nu are proiectoare de ceata;
                    - nu are inchidere centralizata cu telecomanda;
                    - nu are jante de aliaj;
                    - nu are geamuri electrice pe spate;
                    - nu are manerele si oglinzile in culoarea caroseriei;
                    - nu are reglaj pe inaltime la scaunului sofer
                    .
                    E drept are si alte dotari peste pretige, gen comenzi pe volan,6 airbaguri(asta mi se pare cel mai important +),plus rezultatul destul de bun de la NCAP.
                    Una peste alta nu cred ca e nimeni nebun sa creada loganul peste ceed. Ceed-ul merita cu varf si indesat daca iti permiti DIFERENTA DE BANI.
                    Dpmdv diferenta de ~1500 de euro dintre ceed si logan se merita. Dar stiti cum e, se merita daca o ai .
                    Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx

Comment

• Eu cred ca Ceed 1.4 si Logan 1.6 16v merita sa fie comparate. Dincolo de faptul ca fac parte din clase diferite ca una e facuta de roboti iar cealalta la mana in fabrica... Diferenta e cam de 1100-1500 de euro intre ele si merita sa stim exact daca de banii astia Kia Ceed ne ofera la ORICE capitol performante PESTE Logan... Fiecare stie de ce isi cumpara masina si in ce conditii o va folosi asa ca va putea face o alegere informata....

Este evident ca la Kia:
                      - tinuta de drum, comportamentul dinamic in curbe si la viteze ridicate este peste Logan
                      - antifonarea e mai buna
                      - interiorul masinii e mai calitativ si mai functional, sistemul audio e mai bun, butoanele mai bine asezate bordul mai inteligent, etc
                      - caucicurile sunt garantat de calitate (nu exista loteria de la Dacia)
                      - poti pune optiuni de siguranta suplimentare cu cateva sute de euro in plus (ESP de exemplu...)
                      - ...

Sunt insa si capitole la care Kia nu este evident/nu este in toate cazurile peste Logan:
                      - consumul (consumul de la 1.4 de la Kia e comparabil cu un 1.6 16v)
                      - fiabilitatea (Loganul s-a dovedita a fi foare fiabila, Ceed pare a fi dar sa vedem si dupa 4 ani de la lansare...)
                      - confortul pe drumurile proaste (sunt cazuri in care suspensiile tari de la Ceed enerveaza - de ex. pe un drum cu "valuri" eu prefer "leganarea" din Logan in locul "socurilor" din Kia)
                      - spatiu pentru bagaje (Ceed hatch are un portbagaj mai mic si sunt cazuri cand asta conteaza)
                      - practicabilitatea (garda la sol care nu permite abordarea acelorasi obstacole)
                      - acceleratia (cel putin pana la 100km/h, in oras in special, Kia de 1.4 e putin mai lenesa...)
                      - acceleratia cand masina e incarcata (cei ~10nm in plus de la Logan + 100 kg in minus se simt...)
                      - posibilitati de tuning (motorul de 1.6 16v poate fi adus cu <150 euro sensibil peste nivelul de performanta a unui Ceed de 1.4); suspensiile pot fi schimbate relativ ieftin, exista know-how-ul necesar...
                      - ...

Comment

• S-ar parea ca cei care au cumparat Kee'd in disperare si-au dat seama ca nu intotdeanuna este bine sa mergi la pomul laudat cu sacul.
                        Intretinere scumpa, revizii scumpe de aemenea si mai ales obligatorii pe perioada de 7 ani, iar garantia nu acopera mai nimic din ce ar trebui.
                        Reclama bat-o vina.
                        Per ansamblu nu arata rau dar prefer i30-ul. Interior superb fata de Kee'd.
                        Logan-ul nu prea se poate bate cu el. Este putin mai sus in ceea ce priveste finisarile la interior. Exterior mai aerodinamic dar nu ajuta prea mult cand este vorba de ... carat.
                        LOGAN ABS+ 1,5 dCI/70 CP (12.2007)
                        CITROEN C1 1,0/68 CP (03.2010)

Comment

• e o masina de fete, lenesa si totusi interiorul este perfect aproape........

Comment

• am mers cu Ceed SW 1.6 benzina si cu Logan 1.6 16v (16 clapcete, cum bine spunea un sofer de tir din Moldova). Ceed e alta clasa, alte dotari, alt confort - asta vede toata lumea (si alt pret...) dar sa va spun ce am vazut eu: motorul de la ceed e un motor de turatie care nu are un cuplu stralucit la turatie mica. Motorul de logan are cuplu foarte jos, zici ca e diesel, foarte comod in oras - si asta in combinatie cu o masina mult mai usoara. Si daca urmariti curbele putere/cuplu si raportati si la masa, iese in favoarea loganului - surpriza a fost ca asta chiar se simte! Ceed sta foarte bine pe sosea, ambreiajul si pedala de acceleratie mult mai misto - dar si la logan dupa ce te obisnuiesti nu e nici o problema. Ceed are cutia de viteze etajata mai bine, dar nu pot sa spun ca la logan ma deranjeaza (nici nu sunt nervos din fire). Servodirectia e muult mai usoara la kia, pe autostrada e chiar prea moale si prea fina, te tine un pic incordat - avantaj kia in oras si dacia afara. Reviziile la Kia sunt cam de trei ori mai scumpe - daca mai ai si alte probleme, ora de lucru e la pret cel putin dublu. Daca nu esti chitibusar si nu te deranjeaza prea tare sa trintesti usile si portbagajul ca sa se inchida ("chederele noi sunt tari, se mai lasa cu timpul"), daca nu te streseaza prea tare zgomotul (auzul prea fin, mai scade cu varsta), atunci loganul e surprinzator de bun si cu costuri imbatabile. Daca vrei sa mergi ca la raliu pe serpentine, sa iesi la agatat cu masina si in general sa te simti ca un boier (si cu cheltuiala pe masura), atunci ceed cred ca e cea mai buna oferta de pe piata.
                            Last edited by ParuLuScorilo; 7 January 2009, 12:12.

Comment

• Asta cu usile si mai ales portbagajul eu nu pricep si pace. Portbagajul doar ii dau drumul de sus fara forta suplimentara iar usile doar din incheietura mainii. Oare am eu un Logan diferit?
                              Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Bine ca nu mi-am luat Cee'd,nu-mi place sa-mi tranteasca cineva usa(indiferent de masina),urechile imi tiuie in permanenta iar de gagici nu mai vorbesc,sunt om insurat...
                                Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google