Ma bucura sa citesc impresii bune despre Logan venite din partea unor soferi care, dupa vinzarea Logan-ului si-au luat o alta marca. Si eu sunt posesor de Logan si sunt foarte multumit. E bine sa fii corect si sa spui adevarul, sa nu uiti de unde ai plecat sau ce masina ai condus.
Logan vs. Kia Cee'd
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ca design, Cee'd este muult peste Logan, no doubt there. De fapt, cred ca arata mai bine decat multe din masinile mai scumpe din clasa sa.
La calitatea interiorului, din nou, Cee'd este peste Logan.
La stabilitate, avand in vedere ca Logan este sub media gamei, presupun ca C'eed e peste. Prefer sa nu ma hazardez la concluzii totusi, nu am condus Cee'd
Acum vin partile mai nasoale, pentru ca, asemeni oricarui lucru "mai ieftin decat media", Cee'd are problemele ei...
La performante, motoarele de pe Kia sunt economice dar nu le vad mai bune la performante decat cele echivalente la pret de la Dacia.
De exemplu, Kia 1.4 face cam 12 sec pana la 100. Nici celelalte motoare nu sunt cine stie ce la acceleratie... Presupun ca deficienta in acceleratie e data de masa mai ridicata a masinii si de cutia probabil mai "lunga".
Daca cititi articolul asta:
Automarket a testat Kia Pro_cee'd, un hatchback cu tenta sportiva care se poate lauda cu un design clasic, dar agresiv, cu un motor diesel de 2.0 litri si 140 CP, fortos si descurcaret.
O sa vedeti ca Pro Cee'd cu 2.0 CRDi de 140 de cai (modelul "de varf") face 10,5s pana la suta (cantareste ~1400kg!!!). Destul de slab cred eu, avand in vedere ca un Golf TDI de 140 de cai face 9,6 iar Logan-ul 16v, care are cu 35 de cai mai putin (si ~200kg mai putin ce-i drept), face 10,2....
Ca fiabilitate, Cee'd nu pare a fi un etalon in gama. Ma uitam pe forumul de posesori zilele trecute si am vazut ca oamenii se plang de diferite probleme, de la suspensii spate zgomotoase la lumini care se inchid pe neasteptate...
Ar mai fi problema crunta, zic eu, a lipsei de piese de schimb in stoc, dar aici nu e vina masinii, ci a dealerului...
Una peste alta, eu n-as da Logan-ul pe nici o versiune de Cee'd. Parerea mea e determinata in special de performantele relativ slabe ale motoarelor de pe Cee'd si Pro Cee'd.sigpic^Logan turbat (WIP)^
Comment
-
ia incearca loganul incarcat la 1400kg si vezi daca-ti ajung aia 105cai de la 1.6_16v daca te uiti strict la performante, bate loganul, e mai usor si mai simplu de modificat. in schimb la stabilitate, finisari, dotari...bate ceed-ul.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
1300 de kile are ceed-ul de 109cp. si ala e de 1.4.... ia vezi un logan de 1.4 cam cum se misca in comparatie cu ceed-ul? sau un ceed de 125cp (1.6_16v) comparativ cu un logan 1.6_16v...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
daca dacia e in epoca de piatra cu motoarelel, de ce mai afcem comparatia cu ceed-ul? sau tre' si aia sa dea 50 de ani inapoi ca sa se poata compara cu mareata dacie? nu ar trebui sa ne uitam la masina compacta premium si sa comparam cu clasa mica entry level. dar romanul compara ce are cu orice, acusi vedem logan vs m6...nu m-ar mira...
si o sa plangem ca nesimtitii aia de la bmw n-au pus motor de 1.4_8v 75 de cai si ne bat la performante de ne asculta cu urechea. al dracului lumea asta, cum fac toti masini tehnologic peste dacia, numai sa-i saboteze pe astia din urma...
apropo, logan 1.6_16v are 1170kgDemocratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
De ce sa zic.....Eu unul am vrut sa iau kia cee"d break dar nu mi-au ajuns banii(vreo 3000 de euro mai imi trebuiau).La dotari si performante este clar peste logan,ma refer la gama de varf a lor fata de loganul meu partener 1,6 16 V tot versiunea de varf.
Dar nici cu loganul pe care il am acum nu mie RUSINE......Eu unul sunt foarte multumit de el la consum , performante,demaraj,stabilitate.
Cand am avut nevoie de putere si demaraj la o depasire de 5 tiruri unul dupa altul(intre Urziceni si Slobozia) am ajuns la 175 km/h fara sa-mi dau seama si atunci cand am apasat pedaua de acceleratie mi sa oferit ceea ce doream.......
Comment
-
Originally posted by Cristi_LCD View PostIntrebare pentru posesorii de KIA. Consumul dat de producator este real( sau cu foarte mici diferente) sau ba? Nu o luati ca pe un versus Logan raspundeti cinstit va rog.
Locatia- Bucuresti
Km: 4,050
Consum oras:10.5 (s-a lasat de la 12 in prima mie)
Consum afara: in jur de 7
Sincer...cred ca Pro ul consuma mai mult decat Loganu de 1.4.
Iarna cu Loganul in Bucuresti aveam cam 9-9.5 %.
Dar si merg destul de sportiv cu ea, pentru ca nu prea pot sa ma abtin
Ce inseamna sportiv.. in oras o ridic destul de frecvent in 5,000 de ture iar afara merg cam cu 140...minim... (pe autostrazi si pe E85).
Cu Loganul cand ma duceam acasa (Focsani), daca mergeam la consum (100- 110 km la ora) scoteam cam 6.2 %. Daca mergeam mai tare (intre 120- 140), lua cam 7-7.5.
Mentionez ca in localitati nu depasesc 60 km la ora in cazul ambelor, asa ca de-aia scot consum bunisor afara.
Saptamana viitoare o sa merg la consum in oras si o sa va comunic (dar e destul de greu sa imi fac o parere pentru ca in oras nu prea merg distante lungi- prefer Bombardierul )Saab 9-5 Aero
Comment
-
@seba:
Sper ca nu te refereai la Cee'd ca fiind "compacta premium". Eu stiam ca in clasa compactelor premium intra Volvo C30, Audi A3, BMW Seria 1; Kia e... ceva mai jos cred eu.
Logan-ul este intr-adevar entry-level, Kia Cee'd este intr-adevar peste Logan la marea majoritatea a capitolelor, dar din pacate asta nu o transforma in "compacta premium"...sigpic^Logan turbat (WIP)^
Comment
Comment