Logan vs Masini la mana a 2-a

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Am spus clar...din motive obiective!Sper sa nu se confunde cu ideea ca un BMW ar fi mai prost ;)E doar masina noua vs. masina SH
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by andrei View Post
      Si eu aveam bani pentru un BMW sau Passat SH, dar nici nu se compara cu o masina noua.
      Sure. Nici eu nu puteam sa o zic mai bine. Adevarul e ca.. un E46 din 2003 nici nu se ridica la janta unui Logan.
      Last edited by Marius; 3 February 2008, 19:31.
      numar secundele

Comment

• Marius tu probabil esti un caz fericit cu masinuta ta(bmw), dar si eu cunosc destule situatii in care sh sau dovedit a fi mari tepe ... am un preten care si a luat polo cand mi am luat eu loganul ... nu a circulat foarte mult cu ea si a inceput sa aiba probleme nu foarte mari dar oricum ... si in prezent nu a inmatriculat-o avea nr rosi care i-au expirat si numai circula cu ea(banuiesc ca spera sa scoata astia taxa de prima inmatriculare), pe cand eu ma bucur de logan.
        sigpic
        Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)

Comment

• Cand cumperi o masina sh te duci cu ochii larg deschisi.. se merge la Autotest in Vitan.. nu o iei ca bou'.

Crede-ma ca am vandut un Polo, arata asa bine interior+exterior incat cel de a luat-o nici nu a miscat-o de pe loc decat dupa ce am facut actele. ... dar asa sunt unii... asa se iau tepele.
          numar secundele

Comment

• Iti dai seama ca la varsta mea multi ar fi optat pentru o masina cu care se pot impune mai usor in cercul de preteni sau in trafic(la 10000 de euro iti iei un bmw decent din afara) dar eu am optat pentru o masina care timp de 3 ani cel putin preconizez ca nu o sa imi manance decat carburant si consumabile ... Oricum acum cu taxa de prima inmatriculare multi sunt descurajati sa mai cumpere masini noi si vor opta pentru rablele de prin toata europa. Sa vezi atunci pusti cu bmw, vw pasat, opel vectra ce se vor alerga pe sosele noastre ei fiind regi soselelor. Jenant este ca ei spun ca vor sa scoata cat mai multe rable din circulatie(si chiar incurajeaza asta prin programul rabla) dar acum mai au putin si dau voie si ultimului poluant sa se inmatriculeze in Ro.
            Si cat de larg deschisi poti avea ochi ca si simplu consumator in fata "combinatorilor" din targ vitan? acolo se vand masini amputate de la jumate(mia povestit verisorul meu care este mecanic ca avea un coleg care din doua loganuri avariate rau a "compus" 1 si anume sudand spatele uneia cu restul de la cealalta). Deci dupa cum spuneam nu detin situatia financiara pentru a mi permite o masina sh ... nu-mi permit luxul de-mi lua o teapa de genul asta.
            sigpic
            Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)

Comment

• o mica problema

am un logan 1,4 mpi din noiembrie 2005 care lam cam omorat demaraje accelerari pana la aproape 6000 de ture ,cauciucuri nu mai am nici pe fatza nici pe spate si acum a inceput sami faca un zgomot ciudat cand dau cu spatele si pun frana..........da chestia e ca acum 2 saptamani ma prins politia si mia suspendat talonu si am fost la rar si am trecut pe bune raru...........de la ce sa fie zgomtu acela.......se aude ca si cum ceva s-ar misca la motor????

Comment

• Pai in primul rand nu'ti iei din Vitan ... Te duci cu un prieten si iti cauti in Germania( suntem in UE, e ca si cum te'ai duce la Bucuresti ).

Iar masina o testezi inainte, nu o iei doar dupa aspect. Eu vroiam tot o masina second ( 318i e46 ). Am mers de curand cu un amic care si'a cumparat asa ceva. Nu bate nimic, nu are nici'un greier la ~200.000 km, si se simte altfel.

Comment

• Pai era dramatic daca iti dadeai si tu seama de eventualele minusuri ale masini(batai bucse, planetare ect.), posibil sa fi avut masina probleme ceva dar numai sofand o zi de zi iti puteai da seama. Si poate nu toti avem preteni ce frecventeaza germania, poate nu avem toti timp de plimbari si teste ale masinilor prin germania. Cand ma gandesc la 200000 km ma gandesc la 10 ani de acum incolo cu fetita mea si pana atunci isi va scoate bani cu varf si indesat(si poate pana atunci strag banii sa imi iau un m5 nou daca nu se petrec schimbari majore in situatia mea financiara pret de 10 ani)
                  sigpic

Comment

• Ideea ii in felul urmator : Costurile de intretinere sunt mult mai mici la un logan decat la oricare alta masina, la logan ai garantie ceea ce nu gasesti la un sh.. si un avantaj foarte mare este ca nu te mai lauzi ca ai masina noua ca ai un sh) Nush eu mai bine mi-as lua ceva nou decat ceva sh.. ca nu stiu prin cate maini o trecut masina aia si ce sa intamplat cu ea.
                    LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
                    Enter the Matrix

Comment

• Cand m-am pregatiti sa-mi iau masina ma uitam dupa golf4. Ma puteam intinde un pic fara credite din imprumuturi. Pe la noi un golf 4 era aprox 8k euro cu toate taxle (150.000 km aprox 4-5 ani vechime). Am ceva cunoscuti in germ, unul e mecanic, zi de zi cauta masini, am incercat sa gasesc masina acolo, dar tot ce imi gasea pana in 150.000 la vechimea asta era mai scump ca aci si nu ma mitea ca ne stim bine. Concluzia mea a fost ca cei ce le aduc aci le iau pe ce le cu probleme sau foarte ieftine din cauza a ceva, un mic accident, sau unu mai mare, masini de firma sau cine stie ce, plus km dati inapoi. Puteam sa gasec masina buna la 100.000km dar mult mai scumpa 10 -12.000km inscris in ro, fara garantie, asa ca am preferat loganul nou, dci cu un consum de invidiat si in care sper sa nu bag nimik inafara de consumabile cel putin 3 ani.

Deci pt mine e clar, mai bine nou si fara batai de cap cel putin 3 ani decat sa joc la loterie, simplu, nu imi permit.

Cu cateva luni inainte de a-mi lua eu loganul un prieten si-a luat un golf 4 de 2 ani avea aproape 100.000 km. aproc 10.000 euro a costat. L-a dat in mai putin de un an dupa cateva excursii la service, il stiu si pe cel ce l-a luat si regulat vine sa schimbe cate ceva la masina.

Dupa ce si-a dat golfu a luat ceva mai mare, pt spatiu (masina tot pe la
                      100.000) si acum e tot pe sub ea, ba ruginesc tobele, ba se intaresc piesele de cauciuc de la directie sau timorie la cutie (tot VW e masina)

Tine minte ca orice garnitura de cauciuc sau element de cauciuc, imbatraneste, chiar daca nu se rupe dupa ce sta cativa ani in ger apoi in calduri toride se deformeaza si poate chiar sa capete fisuri. Deci chiar daca e super buna masina si nu are multi km, vechimea isi spune cuvantul mai iute sau mai tarziu.

Mai am un prieten care are o alta filozofie legata de masina, o ia seccond, nu tine la ea, o forjeaza cat il tin supapele, apoi o da iute, nu o tine mai mult de 2 ani. inchipue-ti ca e din germania. Uneori nici nu si le pune pe nume sa nu mai apara un proprietar in cartea de identitate. Si o vinde cu 3-4 ani vechime si max 150.000km.

Inchipue-ti ca vei lua tu o astfel de masina. Mishto nu?
                      Last edited by Marius; 4 February 2008, 11:31.
                      Preferance - 83cp Chip Viata aici e scurta, asa ca ai grija unde "zbori".
                      http://www.loganclub.ro/forum/logan_...ela-t7519.html

Comment

• Originally posted by Tembelu View Post
                        am un logan 1,4 mpi din noiembrie 2005 care lam cam omorat demaraje accelerari pana la aproape 6000 de ture ,cauciucuri nu mai am nici pe fatza nici pe spate si acum a inceput sami faca un zgomot ciudat cand dau cu spatele si pun frana..........da chestia e ca acum 2 saptamani ma prins politia si mia suspendat talonu si am fost la rar si am trecut pe bune raru...........de la ce sa fie zgomtu acela.......se aude ca si cum ceva s-ar misca la motor????
                        Nu stiu daca o fi la fel, eu la supernova cand dadeam cu spatele si puneam frana se auze o bataie , un zgomot....era toba finala ( pe unde ies gazele , daca nu e aia finala, imi cer scuze ) se luvea de suport pt ca nu era bine prinsa, dar se auzea doar cand dadeam cu spatele si puneam frana, atat. Daca tu zici ca e de la motor...poate e ceva ce nu e bine prins si se aude doar cand dai cu spatele si pui frana.

Comment

• Eu zic ca cea mai buna afacere la SH este un Logan din Germania.
                          Am gasit intre 3000-4000 E, vechi de un an si jumatate, in jur de 100000, sau cu mici indoituri...cu AC, ABS si Airbag.
                          Pe de alta parte, asta arata ca Loganul nu are valoare de revanzare...
                          Dar dac vrei o masina care sa te coste putin intretinerea(am unele rezerve la costul pieselor), si relativ noua...

Comment

• Originally posted by Marius View Post
                            Sure. Nici eu nu puteam sa o zic mai bine. Adevarul e ca.. un E46 din 2003 nici nu se ridica la janta unui Logan.
                            marius, tata, ciocu' mic, ca te face ala cu citroenu axel rosu cu doua dungi albe... prietenii stiu de ce... mai nou si franeaza mai bine ca loganu nou si are si viteza si acceleratie mai buna. asta chiar si fata de 1.6_16v
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Ma face sa rad?)
                              numar secundele

Comment

• Da va mai puteti sfadii mult ? La un SH mediu ca si calitate 150.000 km este limita la care incep sa se defecteze 90% din piesele de uzura (electromotoare, ambreiaje, alternatoare, semeringuri etriere ...etc ) O fi intradevar mult mai poate sigura sau confortabila o masina second adusa de dincolo dar cu aia o sa ai mult mai multa treaba de service. ba schimbi una , ba schimbi alta, se mai aprinde un bec in bord si te lasa balta.........
                                Daca veti sa cunoasteti cat mai bine pe cei de la service= luativa SH
                                Daca vreti sa-i cunoasteti mai putin pe cei de la service = luativa masina noua de care aveti bani.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google