Logan vs Masini la mana a 2-a

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ESP, nu inseamna electronic-stabily-control?..

Comment

• Inseamna Electronic Stability Program si e una si aceeasi chestie cu ESC (Electronic Stability Control), DSC (Dynamic Stability Control) sau TCS (Traction Control System).
      Cel mai nou proiect auto din România!
      Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Wuaaa andrei ... Chiar credeam ca sti foarte multe dar o dadusi in bara :

TCS - traction control system : ajuta masina sa nu patineze la plecare . La unele marci ( gen Alfa Romeo ) acest sistem se numeste ASR .

ESP - ul e mult mai complex , ajuta masina pe curbe sa o readuca pe trasa de siguranta in urma unei manevre din care rezulta deraparea masinii.

Puteai sa'ti dai seama si din denumirea sistemelor : unul se refera la tractiune celalalt la stabilitate.
        Last edited by Razzvan; 15 June 2008, 15:25.

Comment

• Normal ca am fost ironic !!! Cum naiba sa fie Mini Cooper instabila !!! Mai ales modelul "S". Am crezut ca rezulta din restul topicului ...

Comment

• @Razzvan: Pentru studiat: http://ro.wikipedia.org/wiki/ESP
            Chestia asta o stiam de mult, s-a zis si pe la emisiuni de televiziune (chiar si azi, la Transporter).
            Cel mai nou proiect auto din România!
            Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Andrei .. te inseli . In primul rand pe wikipedia poate sa scrie in general oricine.

Sa'ti dau si exemple:

Lacetti are TCS dar nu are ESP, alfa 147 are ARS dar nu are ESP ..

Sunt doua sisteme diferite .

uite:

A traction control system (TCS), also known as Anti-Slip Regulation (ASR), on current production vehicles, are typically (but not necessarily) electro-hydraulic systems, designed to prevent loss of traction of the driven road wheels, and therefore the control of the vehicle, when excessive throttle is applied by the driver, and the condition of the road surface (due to varying factors) is unable to cope with the torque applied. Although similar to electronic stability control (ESP) systems, traction control systems do not have the same goal..

esp'ul e un sistem mult mai complex.
              Last edited by Razzvan; 15 June 2008, 22:16.

Comment

• ESP este abrevierea generica data de Bosch!Fiecare firma isi alege propria abreviere si anumitele particularitati ale sistemului care pot fi mai bogate in "cunostintele" software!Adica ESP sunt cam toate dar firmele isi aduc aportul propriu la inbunatatirea sistemului ESP!ASR, TCF, CEC, BNR, nu conteaza atat timp cat baza notiunii este de ESP!
                This video explains the ESP functioning.See more in http://www.bosch-esperience.com
                Last edited by darksid3; 15 June 2008, 22:20.
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Sunt sisteme diferite tcs si esp'ul ... Fiecare are alt scop!

Comment

• Voi astia cu sh-uri stiati de ex ca logan are rulmenti obtinuti prin molicotare?
                    iar voi in sh-uri sau in masini mult mai scumpe aveti niste rulmenti de 2 lei??
                    pt rulmentii loganului deabea acum se incepe a se cauta o firma capabila sa produca asa ceva la noi in Romania,si..Numa in bucursti este o singura firma si si aia e jale.
                    Deci...Logan e facuta sa tina(e pt drumurile noastre)
                    un passat,audi sau orice altceva este facut pt drumuri bune nu pt hartoapele de la noi,deasemenea are si garda la sol mai inalta decat restul...E o masina facuta cu cap.Chiar daca e ieftina,mai lasati-ma in pace cu comparatiile astea .Gata inchide-ti va rog topicul ca nu isi mai are rostul. Mersi anticipat

Comment

• Un coleg de service avea un Logan 1.4MPI Ambiance TAXI avea cu el peste 230.00km si o schimbat numai consumabilele. Loganu isi merita bani, da mai mult de 5000 de euro nu as da p o masina sh.
                      2004 Dacia Logan 1.4MPi
                      2006 Dacia Logan 1.5dCi
                      2007 Opel Astra H 1.7CDTI

Comment

• Varmiu a facut credit la banca ptr 7500 euro.Vrea sa isi ia un Opel Astra din 2003/2004 sh.Plateste 6 ani ptr 7500 euro !!! Si el vrea masina cu peste 100 mii 150 mii k sub bord ''mascati''.Cu banii pe care-i are poate sa-si cumpere un Logan din 2007 chiar si pe motorina cu 30 mii km si full options..Sa numai zic de vrs pe benzina.
                        Daca se strica ceva la ea, o pune pe butuci in curte si mai face un credit la banca !
                        Si eu am bani necesari ptr un Opel..Dar stau un banca mea si o sa-mi achizitionez un diesel sh..Sau un 1.6 mpi full cu maxim 10-15 mii km.

Comment

• Parerea mea nu s-a schimbat. Mai bine cumpar un logan nou decat un sh, dar cum a spus si Alex21,daca tot vrei un sh, maxim 10, 15 000 km la bord.

Comment

• Am un preten care are un Audi A4 2003 de vreo luna (12.300euro - 220.000km) si pana acuam o baga 68 mil intr-o LUNA. De bani aia imi cumparam un Prestige NOU
                            Last edited by Tudor_cj; 16 June 2008, 03:11.
                            2004 Dacia Logan 1.4MPi
                            2006 Dacia Logan 1.5dCi

Comment

• Am un prieten care are A4 2002 ( 140.000km) si de vreo 2 ani n'a bagat nimic in el ...

Hai sa nu ne amagim ...

Comment

• No bn asta lo lovit sa mai stricat una alta da de mers merge bine motorul
                                2004 Dacia Logan 1.4MPi
                                2006 Dacia Logan 1.5dCi

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google