Ca e o treaba de gust nu incape discutie... Dar ca intre 12.000 euro si 15.000 de euro nu exista diferenta... cel putin la bugetul meu, mi-e greu sa cred... si credeti-ma ca nu ma plang deloc.
Logan 1.6 16v vs Opel Astra II 1.6 16v
Collapse
X
-
Originally posted by Octavian___28 View PostDa da da, Loganu' are AC si Astra la fel, numai ca diferenta e ca unu face ca elicopteru, celalalt nu-l auzi...(important e ca functioneaza normal)
Diferenta e ca unu' ar vrea sa stea pe drum la viteze relativ mari, dar cu atentie sporita din partea soferului, celalalt chiar sta pe drum.
Si alte lucruri care fac diferenta.
Obiectiv sau subiectiv?
Unu' e 12-13000 altu ~15000, mare dif.???(Caravan si MCV)
Eu cred ca se justifica diferenta si cred ca e totul o treaba de gust si de buget.
Pt. cine a condus numai Logan se poate spune ca nu se justifica diferenta, pe fartie iese totul bine.
daca pt tine 100 de milioane nu e o "diferenta", atunci cat tre sa fie, dublu?
chiar azi am mers cu un astra caravan dti; si ala trancane, si la ala se aude motorul...
si apoi e si normal omule sa se justifice diferenta, ca doara nu dai 3000 de euro pe nimic, nu? tre sa vezi ceva de ei!!! insa fiecare vede ce crede....1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!
Comment
-
Unde am spus eu ca nu e diferenta?
Am spus ca dif. de pret se justifica si am aratat ca iei un Astra diesel la ~15000, unii spuneau ca n-au gasit nimic, decat de pe la 17000.
Nu-mi vand Loganu, nici vorba, nu va mai ratzoiti.
Bugetul meu a fost la mm calculat la o valoare de 7500 Euro, cu toate taxele. Si faptu' ca am luat un Logan care sa aibe si abs, cred ca am facut o investitie buna, defapt nu investitie, am cheltuit bine banii si nu mi-am luat un stift second hand...
Eu nu am spus niciodata ca nu sunt multumit de masina, cred ca e maxim ce poate oferi o masina noua(!) la banii astia din toate p.d.v.
Dar la un buget de 13-15000 Euro, in mod sigur as fi luat si alte masini in calcul.
Si daca sunt realist si vad partile bune si mai ales cele rele la Logan, asta e.
PS: motoare cu probleme le intalnim si la Logan, ..si la Passat...si la BMW...pe toate site-urile daca va uitati le vedem.
Comment
-
eu sunt de parere ca atunci cand ai banii nu te mai uiti la ce masina iei....trebuie doar sa fie bine dotata si sa iti placa exteriorul....cand faci rate ca sa iei un logan,te mai uiti si la intretinere,si la consumabile,si lista continua.....din punctul meu de vedere atunci cand banii nu sunt problema in alegerea masini trebuie vorbit de alte masini.........eu sunt foarte multumit de golanul meu si sper sa am cat mai putine probleme pe viitor cu ea.....JUST ME.....30-rdd......
Comment
-
Originally posted by Octavian___28 View PostDa da da, Loganu' are AC si Astra la fel, numai ca diferenta e ca unu face ca elicopteru, celalalt nu-l auzi...(important e ca functioneaza normal)
Diferenta e ca unu' ar vrea sa stea pe drum la viteze relativ mari, dar cu atentie sporita din partea soferului, celalalt chiar sta pe drum.
Si alte lucruri care fac diferenta.
Obiectiv sau subiectiv?
Unu' e 12-13000 altu ~15000, mare dif.???(Caravan si MCV)
Eu cred ca se justifica diferenta si cred ca e totul o treaba de gust si de buget.
Pt. cine a condus numai Logan se poate spune ca nu se justifica diferenta, pe fartie iese totul bine.
hmmm .... imi pare rau tavi, dar eu am crezut ca vorbim de diferentele intre un Logan Berlina si Opel Astra, dar daca tu vrei sa vb despre MCV si Caravan, bine:
1. MCV laureate de 105cp benzinar cu metalizat, mp3, airbaguri laterale fata, jenti aluminiu, abs+ebv, deci tot ce s-a putut pune pe ea =12.100 euro (pe site dacia si intrebat la reprezentanta)
2. Opel Astra Caravan benzinar metalizat (cea mai ieftina vopsea - adica numa una avea la 150euro si pe aia am pus-o, restul erau la 300 euro), pachetul enjoy care e cel mai apropiat de laureate (desi laureate are niste chestii in plus) + genti aluminiu = 17.120 euro (pe site opel si intrebat la reprezentanta plus ca la mine la firma au cumparat 2 bucati din astea pe leasing acum 1 saptamana). Deci la opel am pus in plus fata de pachetul Enjoy doar metalizarea si gentile.
Deci diferenta e un pic mai mare ... de 5020 euroi dupa calculele mele (poate gresite). Acum ce sa zic mai mult ? E frumos opelu' da trebuie sa ai banii aia in plus, si cum zicea si sambo ... si la bugetul meu se simte. Nici pentru loganiciul meu nu am avut cache si l-am luat in leasing la limita, dar sa dau 5000 euroi in plus pentru o masina + diferenta de 400 euroi pe an casco fata de logan.
Si dupa cum zicea si huzzy trebuie sa fi bagat ceva in plus de banii aia, sau sa o iau altfel: dacia (renault) trebuia sa faca undeva economie ca sa scoata pretul asta.
Asta e tot ce vreau sa zic. Preturile sunt 100% reale (vazut inclusiv factura de achizitionare a opelurilor caravan - sau break cum zic eu, de la mine de la firma) deci poti sa ma contrazici aici cat vrei ca eu stiu ce am vazut, m-am plimbat cu masina de servici si am studiat-o "putin".
Si cum tot am spus toate astea cred ca nu mai are rost sa postez pe aici ... scuze deranjul si nervii facuti (unora)
PS si daca tot ne-am luat logan (cel putin unii dintre noi) hai sa vorbim despre logan si nu despre alte masini. Pentru alte masini sunt alte forumuriCine are nevoie de panouri solare, sisteme de iluminat cu leduri sau sisteme de incalzire, stie la cine sa apeleze
Dacia Logan Kiss 1.6 8v ... rosie ca
Comment
-
Vasile: comparatia mai exacta era asa - Opel Astra II Classic Caravan diesel si MCV diesel 85 cp. La astea am facut eu referire.
Ia vezi ce diferente de pret sunt.
PS: daca initiatorul subiectului s-a hotarat ce masina sa-si ia, asta inseamna ca noi nu mai putem discuta?
Comment
-
k ... uite ce am gasit eu la diesel:
MCV diesel cu maxim puse pe ea: 12.910 euro
Opel Astra Clasic II Caravan 1.7 DTL 69kw/95CP (asta e singurul de l-am gasit diesel la varianta asta): 13.670 euro + optionalele (ca sa il aducem la nivelul lu prestige) - inchidere centralizata cu cheie, aer conditionat, plasa de siguranta, geamuri electrice fata-spate, volan piele, radiocd cu cd player, airbaguri laterale, jante aliaj - 2885 euroi = 16.555 euro
DIFERENTA = 3.650 EURO ...
poate am gresit si acuma, dar alta comparatie nu mai fac. Diferenta exista. Si e justificata. Pentru ambele parti.
asta e tot. eu am iesit de aici.Cine are nevoie de panouri solare, sisteme de iluminat cu leduri sau sisteme de incalzire, stie la cine sa apeleze
Dacia Logan Kiss 1.6 8v ... rosie ca
Comment
-
asa este, cu toate optiunile alea, ajunge peste 13500, dar ai si 7 locuri, si jante, si spatii de depozitare sau ce mai dau ei ,tot ce poate avea loganul... eu cred ca merita... unde nu am bani sa o cumpar acu`....
nu mai dati "quote" la ultimul mesaj postat! raspundeti direct! ce naiba e asa de greu de inteles ?Last edited by Seba; 22 February 2008, 13:27.1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!
Comment
-
-
curiozitate: si daca se da "quote" la ultimul mesaj, care e problema? explodeaza vreo bomba, sau ce?
si inca o chestie, cu postatul consecutiv... pai daca eu zic ceva intr-un post, il postez si vad ca dupa mine in alea 10 minute de editare cineva a postat ceva si eu vreau sa ii raspund, nu ar fi cam ciudat sa editez postul meu din-ainte si sa ii dau raspunsul la intrebare anterior postului lui ? ar fi ca in x-files.....1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!
Comment
-
nu explodeaza nimic, se da warn pt incalcarea regulamentului. apropo, l-ai citit, de curiozitate? nu ti se pare ca tu zilnic ai cel putin 2-3 de incalcari ale regulamnetului la posturile tale? ce e as ade greu in a incerca sa faci lucrurile ordonat? si de ce se continua mereu cu "obisnuinta", ca sa nu zic "incapatanarea"? pt ca un anume moderator nu da wrn-uri? las' c-o sa inceapa sa dea...
daca cineva a raspuns intre timp, urmatorul tau mesaj va veni pe firul logic al evenimentelor. eu ma refeream la postarile consecutive fara mesaje de la alti useri intre timp; sunt destui colegi care fac si de-astea, din comoditate sau necunostinta de cauza
cum amandoi suntem off-topic grav acum, discutia asta ar fi trebuit purtata pe pm. dar ramane publica pana duminica-luni, cand o s-o sterg (pana atunci sper ca va fi citita de cat mai multi colegi coforumisti).Last edited by Seba; 22 February 2008, 18:07.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Salutare,
Nu am putut sa nu scriu.. cred ca sunt singurul care am pe amindoua..o astra (full options, dar de 6 ani) si un logan (nou, luat de nervi ca nu mergea opelul).
a pret inca opelul valoareaza mai mult, dar loganu face toti banii in firma in ultimele saptamini. Gindestete inainte sa iei opel(sau orice alteca mai scump), ca pe mine ma costat schimbul calculatotului de bord la opel cit jumatate de logan! ...dupa ce vind sa nu mai vad urma de astra...
Comment
Comment