Logan 1.6 16v vs Opel Astra II 1.6 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nu Razvan , nu se mai fac din 10 in 10 la diesel sau din 15 in 15 la benzina , se fac din 15 in 15 la diesel si 20 in 20 la benzina . Adica la diesel faci 7 rev pe 105 mii km si 5 la benzina pe 100 mii . Nu doar primele .
    B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

• Vai .... trebuie sa fi nebun sa mergi atat pana faci prima revizie. Toate masinile noi incep sa gafaie si sa aiba sindromul "vreau revizie " dupa 10.000km..

Dupa rodaj ar trebuii sa se schimbe o data uleiul ...

btw: mai zi'mi un producator care face prima revizie la 20.000 km.

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
        Din moment ce Astra e mai scump decat Logan...nu e logic sa aibe si oarece finisaje mai bune?...sau anumite gadget-uri in plus?...sau motorizari mai puternice?...e logic si nu inteleg de ce mereu se compara o masina mai ieftina cu una mai scumpa din moment ce e CLAR ca cea mai scumpa e si mai calitativa decat cea ieftina!Ecuatia e simpla, vrei mai mult....platesti mai mult!
        Un mesaj super obiectiv eu nu a m inteles pe cei care compara masinile logan new & astra new, eu unul cred ca poti sa compari logan new/sh & opel astra sh, sa fiu mai exact logan pana la 7500 euro DPP cu astra sh tot pana la 7500 dpp ( aici ma refer cu toate taxele inmatriculari, etc ). E bun loganul pt garantie si pt faptul ca e nou, iar opelul pt dotari, comfort, tinuta etc....

Comment

• Originally posted by Rocri View Post
          Prima.
          Darksid3 eu nu sunt de acord ca ce-i mai scump este neaparat si mai bun ca regula generala. In topicul de fata se confirma dar in alte cazuri nu.
          Nici eu nu sunt de acord ca ce-i scump, e musai mai bun...insa am observat de multe ori cum multe persoane fac comparatii intre 2 obiecte insa cu mult subiectivism....vezi tu...d-aia exista notiunea de MARCA...sau BRAND....sau RENUME!!!Practic cand platesti pentru ceva (obiect in cazul nostru), faci o alegere subiectiva...in rare cazuri e o alegere obiectiva!Probabil ca cei mai multi care au Logan au facut o alegere obiectiva datorita pretului vs. dotari, costuri intretinere, fiabilitate (care este destul de buna)!Eu mai am alte 2 masini in afara de Logan...INSA am si Logan pt. ca mi-am vazut scopul si motivul pt. care il am....prefer sa folosesc Logan cand ma deplasez pt. ca costa mai ieftin, imi confera destul confort si e fiabil!Cand vreau sa ma "sparg" in figuri sau vreau senzatii ies cu alta masina!Nu asta e motivul postului oricum...vreau sa zic ca desi stiu perfect ce inseamna o masina supersport sau o masina luxoasa privesc Logan ca pe o reusita datorita pretului si a dotarilor care le ofera!Pretul corect inseamna sa platesti pt. ceea ce ofera...nu sa platesti MARCA!DA...Astra H este peste Logan la cateva capitole....DAR e si mai scump...deci nu vad relevanta unei astfel de comparatii!Le putem compara doar din punct de vedere al fiabilitatii (nu e mare diferenta intre ele) , din punct de vedere al sigurantei....adica statistic vorbind!Ce finisaje are sau cat de calitative sunt plasticele nu prea conteaza...e clar ca LE PLATESTI!!!
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Razzvan: Toyota face tot la 20.000 reviziile. Cei drept prima revizie nu prea e bine la 20.000. Urmatoarele merg.
            Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Rocri la toyota poti sa te lungesti pana la 20.000 km ....dar normal se face la 15.000. ( pe langa faptul ca toyota e recunoscuta pentru fiabilitate ...)

Eu am vazut cum se prezentau filtrele si uleiul la prima revizie ( facuta la 10.000km ).... m'am speriat.

Plus ca noi conducem foarte mult in mediul urban in general .

Comment

• Originally posted by VLAD90 View Post
                Un mesaj super obiectiv eu nu a m inteles pe cei care compara masinile logan new & astra new, eu unul cred ca poti sa compari logan new/sh & opel astra sh, sa fiu mai exact logan pana la 7500 euro DPP cu astra sh tot pana la 7500 dpp ( aici ma refer cu toate taxele inmatriculari, etc ). E bun loganul pt garantie si pt faptul ca e nou, iar opelul pt dotari, comfort, tinuta etc....

Vlad , la inceputul thredului comparatia era intre Logan si Astra Classic . Astra new nu o vei gasi noua cu aprox 13000 . Pe asta cu Astra new nu stiu de unde ai scos-o . Omul a intrebat daca dif de 3000 se justifica in fav Astra ( Classic ) .

Parerea mea , dupa ce timp de 2 luni m-am uitat in curtile dealerilor ce masina sa-mi iau este ca se justifica doar in prisma aspectului si a calitatii materialelor din interior . La exterior este mai urat Astra , dotarile in banii astia sunt aprox egale ( nu poti spune ca Astra rupe gura targului la dotari ), revizia la 15000 ambele ( fost , actual 20000 Logan ) , din datele oficiale Loganul prinde suta putin mai repede . Vrei ceva dotari care sa conteze uitate la Megane ( a avut serus o oferta belea pt Sedan Manager ) sau la Lacetti nu la dotarile Astra . Alea sunt vax , iti pot trimite la pretul de 13200 E o lista cu ce are Astra si vei vedea ca nu are nimic in plus fata de Logan , doar in spate putin mai mult spatiu dar portbagaj mai mic .

Un Logan aranjat , cu jante , geamuri negre , o suspensie , eventual si un kit tuning frumos arata intotdeauna mai bine .
                Last edited by FLORIN77; 12 April 2008, 06:33.
                B -X X - DDF x 2

Comment

• [/QUOTE]
                  din datele oficiale Loganul prinde suta putin mai repede . Vrei ceva dotari care sa conteze uitate la Megane ( a avut serus o oferta belea pt Sedan Manager ) sau la Lacetti nu la dotarile Astra.
                  [/QUOTE]

Probabil ca din ceva date aruncate la intamplare pe site-ul oficial al celor de la Dacia, Loganul ar trebui sa mature cu Astra, dar va spun din experienta ca nu este chiar asa. Am un prieten cu un Astra Classic de 1.6 16v si 103 CP si pot spune ca am incercat de vre-o 5 ori in diferite ocazii (cu plecari de pe loc sau aceeleratie de la 50km/h) si pana acum scorul este de 4-1 in favoarea lui.
                  Sincer ma asteptam ca la cele 10.2 secunde necesare mie pt 100 km/h comparativ cu cele 11.5 necesare lui (conform site-urilor oficiale ale producatorilor) sa "matur cu el", dar nu a fost deloc asa, ba chiar mai mult singurul meu succes de pana acum a revenit in urma unei curse cu start lansat si pot spune ca m-am intrebuintat serios pentru a castiga.
                  Despre Lacetti nu vreau sa comentez acum (poate cu alta ocazie), dar despre Megane Sedan Manager sa fim seriosi. probabil este cea mai nereusita masina din clasa sa si asta nu datorita designului, care mie peronal imi place, ci datorita calitatii materialelor folosite la fabricarea sa. Pacat ca sa recurs la o solutie deloc inspirata pentru Renault cu linia de asamblare si multi furnizori situati in Turcia.

Comment

• Cum sa te faca 1.6 de pe Astra ? ... am vazut cateva liniute intre 1.6 si Logan 1.6 16v .... nici'o sansa pentru Astra. Problema e la tine ...

Comment

• Eu unul m-am hotarat . Intre Astra si Logan prefer Chevrolet Lacetti 1.6 16v .
                      B -X X - DDF x 2

Comment

• Pai ma nene Lacetti e in alta clasa ( din toate punctele de vedere ) . E cu mult peste ambele masini ( tinuta de drum ca la un Lacetti mai rar am intalnit ).

Comment

• Originally posted by Dodo View Post
                          Salut!!!
                          Vroiam sa va intreb daca diferentza de vreo 3000e se justifica in favoarea opel?
                          salut.alege opel din toate punctele de vedere.are tata opel de 1.6 16v si nu se compara cu loganul
                          Logan Kiss Fm 1.4 MPI Gri Comete

Comment

• Niste argumente obiective pot sa aduci in favoarea Opel?...dar nu faze de genul "are plasticele mai de calitate" sau "e masina nemteasca"!Aici e vorba de comparatie nu "ce-i place fiecaruia"!

Comment

• Originally posted by theo_bv2002 View Post
                              salut.alege opel din toate punctele de vedere.are tata opel de 1.6 16v si nu se compara cu loganul
                              Imi pare rau ca te dezamagesc dar am ales Logan!!!

Comment

• S-o stapanesti sanatos...si cred ca se poate inchide thread-ul acum !

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google