Logan 1.6 16v vs Opel Astra II 1.6 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Off topic dar in spiritul discutiei. Sunt bune Opel-urile(Astra clasic nu altele) cu motor de 1,7(diesel)? Intreb ca in Braila sunt foarte multe si cu numere straine si cu numere de Romania. Cred ca se apropie ca numar de numarul de Logane diesel.
    Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Acum depinde care motor de 1.7. Cel DTI sau cel CDTI. Despre 1.7 DTI am auzit ca nu ar fi asa de bun, adica e cam puturos + ca e si E3. 1.7CDTI e aparut dupa 2004, este E4 si am inteles ca se misca bine. Consumul este bun la ambele. Am un amic cu o astra caravan de prin 2001 si e fff multumit de motorul lui 1.7 DTI.

! Referitor la garda la sal a Opel`ului sa stiti ca depinde fff mult unde este fabricat. Am un vecin care are Opel Astra din Germania si incaleca cu botul aceiasi borduca pe care o incalec si eu cu Loganul, lucru pe care nu il pot spune despre un amic care a adus tot un Opel Astra din Franta.
      Last edited by bragelone; 18 July 2008, 09:47.
      sigpic
      Play ManagerLeague

Comment

• Daca te intereseaza performantele masinilor opel uita-te aici http://www.carfolio.com/search/resul...fset=20&num=20

Comment

• Felicitari pt prestige... Sper ca nu e prea tarziu pt a te felicita
          si eu la fel ca tine am ales loganu de 16v acum un an, si parerea mea ca e un motor f performant si o masina foarte fiabila. Nu cred ca o diferenta de 3000 de euro e justificata de un alt design mai atragator(pana la urma astra clasic nu e asa de atragator totusi, si modelul e depasit moral). Si mai nou ar mai fi ceva prestige e chiar mai ieftin 9550 euro si are si un exterior mai tinerel, cat si plasticve mai bune la interior(blaupunktu la fel de naspa da asta ar fi singurul defect), si mai vine si cu tapiterie bej.
          Un alt avantaj pe care il dfau loganului ar fi scutul motor de metal.
          de revizii s-a vorbit mai devreme, iar la 13 mii acred ca as incerca un seat(desi nu is super incantat de ele), sau as lua un megane(ca tot prinzi o promotie buna si la ei)

Comment

• Am mai citit cate ceva pe aici si am ramas uimit cat de "bune" sunt Loganurile astea .....
            Pai oameni buni .... Si eu va recomand sa va luati Logan si nu Astra ....... Luati-va Logan si veti simti cu adevarat cum e sa ai masina si aici ma refer exclusiv la celebrele si omniprezentele probleme tehnice pe care le are loganu' direct din fabrica.....Si e foarte fun masina .. Mai pica o planetara, mai o bieleta de directie, computerul o mai ia razna, consuma cat un Bertone dar trage ca Fiat-ul Grande Punto cu motor de 1.2 and many more ...
            De-asta zic luati-va Logan .. Astra e foarte monotona .. Nu iti face probleme, merge bine .. N-are rost man... Care mai e distractia?!? Daca iti iei astra nici nu zici ca ai masina .. De fapt practic uiti ca ai masina. Asa cu loganul te vei gandi tot timpul cand pui capul pe perna .. Ziua de maine ce surprize imi va rezerva......Plus ca daca iti iei logan o sa iti faci o gramada de prieteni prin service-uri (ca deh .. Doar o simti comsumul bine de tot ... Mai ales ca vei avea de umblat prin service-uri), iar oamenii care lucreza acolo sunt atat de amabili incat daca le spui ca iti bate un rulment pe fata, ti le schimba pe toate! One more thing: loganu joaca rol si de montagne rousee. Mai ales asta nervosu', 16valve ... Sport edition este foarte foarte stabil in curbe. Adik nu ia curba cum trebuie mai ales daca ai viteza, mai iesi in decor cateodata fiindca datorita caroseriei unicat, loganul este una din cele mai intaltzate masini care isi fac veacul prin gropile noastre si datorita faptului ca simti adrenalina aia ca si cum masina ar merge doar pe 2 roti (depinde de curba, stanga sau dreapta) .. Te simti ca intr-un mongagne rousse.
            Iar ca sa revin la dotari .. Ce rost are sa iti iei o masina cu climatronic , volan in piele, schimbator in piele, abs, esp, servodirectie asistata, computer de bord cum e astra .. Cand poti sa iti un logan cu ceasuri albe si barile vopsite in culoarea caroseriei.......

Comment

• Maestre aberezi...Ori esti frustrat, ori suferi de un sindrom maniaco depresiv, drept pt care cand ajungi prin Buc, imi dai un telefon si ai un consult gratis ( ca doar na, ai dat toti baii pt opel cu toate dotariile posibile...Aprope ce esp ai tu pe masina?).
              In alta ordine de idei, toate au bube, chiar si fabulosul si nemaivazutul opel astra classic.
              Dar sa nu generalizam.
              Astra e peste Logan ( cel putin parerea mea), insa intrebarea este urmatoarea: ISI MERITA DIFERENTA de 3000 euro? Aici, dupa mine, raspunsul este nu.
              Referitor la stabilitate: sa nu crezi ca ai vreun ferrari, tot low-cost ramane,
              Design: sa nu crezi ca astra e vreo frumoasa....e baba, a fost frumoasa la vremea ei, acum arata invechit.
              Parerea mea este ca esti extrem de indoctrinat, iar capacitatea de evaluare a altei masini decat cea proprie e dezastruoasa...(faci parte din categoria: masina mea e cea mai buna, cea mai frumoasa, cea mai ieftina, cea mai ,cea mai).
              PS: 2 picaturi de Haloperidol pe zi, rezolva situatia.
              Numai bine.
              Last edited by Cezar; 20 July 2008, 13:28.

Comment

• Si o tableta la 2 zile ar fi ideal !!!

Comment

• Opel nu are un serviciu de genul Dacia Asistenta? Sau din orgoliu au preferat sa arate ca un Opel Astra poate tracta o alta masina (din pacate tot un Opel Astra).
                  Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Colegul syka, eu cred ca ai probleme...Majore...Ia da-i tu un ochi pe forumul de opel; si prn service-urile opel sa vezi situatia reala a super masinii germane...Hai sa nu ne imbatam cu apa rece.
                    pt problemele psihice, ia legatura cu cezar...
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Lipsa de activitate pe gmclub isi spune cuvantul . Din plictiseala se baga in seama si incerca sa ne faca sa vindem Golanurile .

Baietel , nici o sansa . Decat o masina cu design de acum 8 ani mai bine una de 4 ani sau 1 luna .
                      Cu consumul , nu se justifica afirmatiile tale , aberezi .
                      Cu service-ul , eu nici nu stiu unde este . Si ca mine sunt N ( stii ce reprezinta N sper ) .
                      Cu problemele Astra , cauta mai bine pe forumul lor si vei gasi mai multe decat aici . In concluzie , tu ai mai multe sanse sa te imprietenesti in service decat noi .

Stii ceva ? Am avut ocazia sa merg cu o Astra cu vreo 30000 km la bord . Fata de Logan este tare ingusta inauntru . Si pt o masina straina interiorul este dezolant . Daca sufar de claustrofobie ca ma fac ?

Si ca tot zici de dotari : De ce sa-ti iei Astra cand poti sa-ti iei altceva cu suspensie independenta , conducte redirectionate spate , controlul tractiunii , garantie 3 ani in loc de 2 , scaun sofer si volan reglabile , geamuri full electric , torpedou refrigerat , cotiera fata spate si multe altele ? Din cauza snobismului ? Ma faci sa rad cu superioritatea ta inchipuita .
                      Last edited by FLORIN77; 21 July 2008, 09:37.
                      B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

• Domnu syka' nu pot sa ma abtin. Acum chiar aberezi. Inafarad e revizii nu am facut mai nimik la ea. SI daca vrei sa-ti bati joc de cineva sau de ceva fa-o in alta parte.

Acum on topic: e drept ca Astra arata ceva mai bine, dar si Prestijul ala nou arata mult mai bine, de fapt am analizat in detaliu varianta laureate a lui Phase 2 si m-a impresionat.

Desi are doar 2 ani masina mea, daca ar fi sa iau alta acum tot logan as lua.
                        Cine zice de 3000 de euro? Sunt aproape 4000 dupa preturile de aci avand in vedere ca un prestije e acum 9550 si mai sus Astra in cauza se zice ca e 13350.
                        Preferance - 83cp Chip Viata aici e scurta, asa ca ai grija unde "zbori".
                        http://www.loganclub.ro/forum/logan_...ela-t7519.html

Comment

• Originally posted by syka View Post
                          Am mai citit cate ceva pe aici si am ramas uimit cat de "bune" sunt Loganurile astea .....
                          Pai oameni buni .... Si eu va recomand sa va luati Logan si nu Astra ....... Luati-va Logan si veti simti cu adevarat cum e sa ai masina si aici ma refer exclusiv la celebrele si omniprezentele probleme tehnice pe care le are loganu' direct din fabrica.....Si e foarte fun masina .. Mai pica o planetara, mai o bieleta de directie, computerul o mai ia razna, consuma cat un Bertone dar trage ca Fiat-ul Grande Punto cu motor de 1.2 and many more ...
                          De-asta zic luati-va Logan .. Astra e foarte monotona .. Nu iti face probleme, merge bine .. N-are rost man... Care mai e distractia?!? Daca iti iei astra nici nu zici ca ai masina .. De fapt practic uiti ca ai masina. Asa cu loganul te vei gandi tot timpul cand pui capul pe perna .. Ziua de maine ce surprize imi va rezerva......Plus ca daca iti iei logan o sa iti faci o gramada de prieteni prin service-uri (ca deh .. Doar o simti comsumul bine de tot ... Mai ales ca vei avea de umblat prin service-uri), iar oamenii care lucreza acolo sunt atat de amabili incat daca le spui ca iti bate un rulment pe fata, ti le schimba pe toate! One more thing: loganu joaca rol si de montagne rousee. Mai ales asta nervosu', 16valve ... Sport edition este foarte foarte stabil in curbe. Adik nu ia curba cum trebuie mai ales daca ai viteza, mai iesi in decor cateodata fiindca datorita caroseriei unicat, loganul este una din cele mai intaltzate masini care isi fac veacul prin gropile noastre si datorita faptului ca simti adrenalina aia ca si cum masina ar merge doar pe 2 roti (depinde de curba, stanga sau dreapta) .. Te simti ca intr-un mongagne rousse.
                          Iar ca sa revin la dotari .. Ce rost are sa iti iei o masina cu climatronic , volan in piele, schimbator in piele, abs, esp, servodirectie asistata, computer de bord cum e astra .. Cand poti sa iti un logan cu ceasuri albe si barile vopsite in culoarea caroseriei.......
                          Pai acum vrei sa-ti zic ceva?Cu Corvette am avut probleme cu alternatorul, un Mitshubishi Galant troncane pe spate si nu-s masini alergate...Logan-ul merge ireprosabil chiar daca saracul e cel mai folosit!Acum ce sa fac?Sa zic de astealalte doua ca nu sunt masini bune?Columbeanu a ramas fara frane la Rols Royce la cateva zile dupa ce-l luase nou!Nu prea e corect sa ne bagi pe toti in aceeasi oala!Opel ca si firma este peste Logan...Insa Astra ala e tot low cost...Si chiar daca are ceva optionale in plus tot nu justifica diferenta de pretz!Am avut si eu Astra H 1.7 diesel si nu m-a dat pe spate!Spre deosebire de altii imi pot face o parere obiectiva despre o masina, nu sa ma laud ca a mea e cea mai buna si ce fraieri sunt altii ca au nu stiu ce masina!Tzine de bun simt si cand faci o afirmatie, fa-o fara sa devii sentimental ca pana la urma fiare sunt toate!Apreciez mai bine coreenii in materie de fiabilitate decat pe germani si daca m-ai pune sa aleg, aleg o masina americana in detrimentul uneia germane fara sa stau pe ganduri!Pana la urma nu e vorba de obiect ci de faptul ca ne jignesti cu afirmatiile tale!
                          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Domnule syka esti cam dus. Daca aveai vreo masina mai de Doamne-ajuta mai ziceam, dar asa? Tu stii ca opelul astra nu se mai face in germania de cativa ani? Sti ca se face in POLONIA, iar calitatea la astea noi e mult sub cele vechi? Te iei de logan ca domne e inalt. Lasa-l asa mai inalt, ca sincer desi e plina soseaua de logane n`am vazut vreunul cu baia sparta. In schimb la alte masini se tot intampla sa le vad cu baia sparta din cauza la gropi,borduri etc . Cand iei o groapa cu loganul nu iti zdruncina rinichii cum face alta masina mai joasa. Din punctul meu de vedere e un mare plus garda inalta. Chiar daca e adevarata BARCA in curbe. Nu mi-am luat logan sa intru cu 140 in curbe, sau sa fac raliuri cu el. Daca vrei raliuri iti iei un bmw din 90 la 2000 de euro, si faci cu ala de 150cp raliuri, nu cu logan sau astra sau alte masini din clasa asta.

Despre fiabilitatea loganului sa stii ca nici aici nu ai dreptate. O fi loganul slab calitativ la interior, n-o arata el excelent, insa esti rautacios daca spui ca mereu se strica ceva la el. Loganul sta foarte bine la fiabilitate, trebuie recunoscuta treaba asta. Nu te gandesti, la cate loganuri s-au vandut, daca erau asa slabe si tot picau piesele de pe ele, erau fulll serviceurile.

Apropo, dumneata stii ca de cand se face in Polonia, Astra Classic nu se mai vinde in germania franta si alte tzari vestice? Se vinde doar in tzari de genul nostru, bulgaria turcia etc. De ce oare? Pentru ca au scazut calitatea fatza de cele vechi si nu vor sa isi strice numele .
                            Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx

Comment

• Nu pt ca isi strica renumele, ci doar pt ca noi suntem singurii idioti care mai cumpara asa ceva. (no ofence, insa astra e invhechita, si exista alternative mult mai bune la suma la care se ridica un astra)

Comment

• Asta ce se mai vinde la noi e Astra G Classic nu Astra G ( au redus cateva optionale de pe Astra G - gen discurile de frana de pe spate sunt inlocuite cu tamburi acum ) ...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google