Logan 1.6 16v vs Opel Astra II 1.6 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Thread-ul se refera la o comparatie intre Logan 1.6 16 vs Astra II (classic) 1.6 16v, ambele NOI.
    Matur nu se poate, caci nu ii permite nici varsta nici psihicul.

Comment

• Daca as avea bani sa-mi permit Astra Clasic de 1,6(adica vre-o 2000 de euro mai scump decat Prestij) mi-as lua Hyundai Accent. Interior cu mult mai frumos, putere a motorului mai mare. Si mi se pare ca si dotari mai multe. La acelasi pret.
      Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Paccolito uite :
        1. Da Loganul imi place cum arata la exterior , este mai bine proportionat decat Aveo . Ai vreo problema ? Sa terminam cu Aveo ca suntem pe alt topic .
        2. Eu spun una tu intelegi alta . Adica ai ciorba in farfurie dar spui ca mananci tocana .
        3. Iarasi dai dovada de superficialitate , am scris ca am mers cu Astra de 2 ani nu timp de 2 ani . Sesizezi diferenta ? Nu cred !
        4. Nu vreau sa fac comparatie intre Astra si Lacetti pt ca iarasi suntem pe alt topic si pe un forum care nu are nimic in comun cu ele . Daca vrei deschide topic si vorbim si despre asta .
        5. Topicul se refera la ASTRA CLASSIC 2 ( indiferent ca e G , H ,I , J , K ,L......Z ) .
        6. Topicul se refera la masini noi nu sh , este topic separat Logan vs sH .
        7. Ai mai zis o data ca nu mai raspunzi pe topicul asta . Nu ai cuvant . Dovedeste acum ca ai .
        8. Tu nu postezi decat pareri personale , nu aduci argumente sa sustii ceea ce zici . Te intreb ceva , de ce sa-mi iau eu o masina care a avut lansarea acum n ani , doar pt ca este Opel ? Vax . E ca si cum m-as duce la un dealer Dacia si as zice ca nu vreau noul model de Logan sa mi-l dea pe cel vechi ca altfel nu mai iau masina de la ei . Este un model depasit d.p.d.v . Moral , estetic s.a.m.d. Cum zice Cristi , decat sa aleg Astra mai bine aleg Hyundai . Sau Megane . Sau Kia Ceed . Sau Focus . Sau ........Mai vrei variante ?
        Last edited by FLORIN77; 16 September 2008, 09:00.
        B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

• Sry legat de SH.Insa mai eram si pe un alt forum si am incurcat putin borcanele.Normal ca despre noua e vorba doar nu costa un Opel Astra SH 12000E ))...Dar voi nu va dati seama in fine.Astra G H I J nici nu stii care ce si cum e ..Asa ca te rog frumos abtine-te.Eu nu inteleg:ziceti de mine ca nu am adus argumente dar voi ce argumente ati adus? .Hai pa m-am distrat destul.
          sigpic

Comment

• Nu te-ai distrat . Din contra te-ai ofticat vazand ca nu ai castig de cauza . In fine , daca nu poti purta o discutie coerenta si o dai in diverse treaba ta . Totusi ar trebui sa fii multumit de faptul ca parintii tai ti-au luat Logan . Altii nici atat nu primesc .
            B -X X - DDF x 2

Comment

• Originally posted by Pacco View Post
              Sry legat de SH.Insa mai eram si pe un alt forum si am incurcat putin borcanele.Normal ca despre noua e vorba doar nu costa un Opel Astra SH 12000E ))...Dar voi nu va dati seama in fine.Astra G H I J nici nu stii care ce si cum e ..Asa ca te rog frumos abtine-te.Eu nu inteleg:ziceti de mine ca nu am adus argumente dar voi ce argumente ati adus? .Hai pa m-am distrat destul.
              Folosesti o parere personala intr-un context de X vs. X ceea ce duce la flame!Vino cu niste comparatii si da sursele de informare si apoi fiecare isi spune parerea la ceea ce vrei tu sa demonstrezi!Aici nu suntem pe strada la colt de bloc sa intram in polemici si daca cineva nu e de acord cu tine, nu inseamna ca trebuie sa devi sarcastic!Este ultimul avertisment scris
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• @darksid3: sry dar totusi tu nu ti-ai da seama ca vorbesc de masina noua.N-am vazut nicio Astra SH la 12000E.Aici s-a facut putin misto de mine.Si d-asta m-am atacat.
                Daca ar fi sa aleg intre Logan 1.6 16v si Astra Classic II 1.6 16v as alege masina marca Opel din urmatoarele motive:
                -design mai atragator
                -oglinda ce se poate rabata cu usurinta:este o chestie minora care pe mine ma enerveaza enorm de mult ca pe Logan sunt niste oglinzi de cacao
                -interior mai de calitate,finisare mai buna,materiale plastice mai bune calitativ
                -pozitia la volan mai joasa
                -confort mai bun
                -stabilitate mai buna
                -comenzile geamurilor electrice asezate intr-o pozitie mai ergonomica,mai ales pentru geamurile spate
                -insonorizare mai buna
                -no greierasi
                -valoare la revanzare mult mai mare decat la Logan
                -durata de viata mai mare
                Nu as alege Astra din urmatoarele motive:
                -pretul de achizitie cam ridicat,deci m-as orienta spre alta marca gen VW,Skoda
                -portbagaj mai mic
                -cam inconfortabila bancheta spate(3 persoane stau cam inghesuite)
                Motive pentru care as alege Logan:
                -foarte incapatoare,portbagaj mare
                -piese gasesti pe toate strazile
                -consumabile ieftine
                -foarte inalta(intru cu ea pe orice garla,la peste)
                Motive pentru care NU as alege Logan:
                -instabila la viteze mai mari
                -oglinzi ce au un sistem de rabatare prost gandit
                -greierasii din bord
                -vizibilitate la mersul cu spatele foarte proasta
                -materialele din interior sunt prost finisate,au colturi care zgaraie
                -insonorizare slaba
                -pozitia la volan foarte inalta
                -volanul nu este reglabil pe inaltime
                -bancheta spate nu este deloc confortabila,este foarte tare(cine a spus ca bancheta din spate la dacia 1310 era mai confortabila are dreptate)
                -nu are filtru pentru AC
                -nu imi mai vine altceva in minte
                @florin:masina nu este a mea,nu eu sunt proprietarul,nu eu figurez in talon.Masina a fost cumparat fix cu gandul ca intra pe toate garlele(tata fiind pescar).Nu cred ca cu un Golf,sau Astra,sau Seat sau Mazda sau Hyundai intri pe unde intra Logan-ul.Excludem SUV-urile de la Mazda si Hyundai.Astra incarcata daca o duci pe un drum de tara si treci peste o denivelare sigur atinge,la fel si Golf,astea nu sunt masini de muncit,de dus la peste si bagat prin toate hartoapele,si padurea aia de la Dunare.
                Logan-ul este o masina buna,care ar fi putut fii putin mai ieftina,dar lumea a inghitit,pentru ca au fost posibilitati de creditare ,de la foarte multe banci ,avantajoase.Multi si-au luat Logan prin banca.Dar de aici si pana la sa o comparati cu Kia cee'd sau cu Astra,care sunt masini mai bune decat Logan e o cale destul de lunga.Voi faceti din Logan ceea ce nu este.Asa ca Cezar niciodata nu o sa ma vezi pe mine la un semafor sa ma dau cu un mertzan,sau bmw sau Astra sau Golf s.A.M.D ca ma fac de ras.Deci pentru mine Logan-ul e o masina buna pentru Romania,care nu mananca o caruta de bani(inca),si care suport drumurile noastre proaste.
                sigpic

Comment

• Pai de ce nu ai cautat o masina cu garda la sol mai mare si ai luat Logan ? Mi se pare o greseala ( ca sa nu zic altfel sa te iriti iarasi si abia te-ai potolit ) sa dai banii pe o masina doar ca sa ai cu ce te duce la peste .
                  B -X X - DDF x 2

Comment

• Sa o luam treptat.
                    1. Pt astra:- nu are valoare de revanzare mai mare (calculeaza procentul cu care se devalorizeaza o astfel de masina dupa 5 ani)- loganul dupa 4, e peste jumatate din pretul de achizitie.
                    -are si greierasi Astra, precum are si BMW. ( dupa un anumit nr de km, toate prezinta acest simptom).
                    -referitor la durata de viata - nu ai cum sa cuantifici durata unei masini, doar din auzite.

2. Pt logan:- vizibilitatea e mai buna decat in Astra.
                    - pozitia de sofat inalta, nu este un dezavantaj.
                    Cu restul sunt total de acord.

Parearea mea este ca Astra nu impresioneaza cu nimic. Este pur si simplu o masina mediocra la toate capitolele, bucurandu-se insa de prezenta mitului masinii nemtesti.
                    un prestige ( 4 aibaguri, 4 geamuri electrice, abs etc), este la pretul de 10 000, in timp ce astra e la 13000.
                    Prestige - pret achizitie, pret intretinere scazut comparativ cu astra ( toate operatiunile facandu-se in service autorizat).
                    Astra - la fel de mediocra ca si prestige, mai rasarita la capitolul finansari interioare ( insa la fel de urate), si mai ales la capitolul stabilitate ( lucru unde iar nu exceleaza, insa este superioara).
                    PS: legat de pret...cum sa-l faca mai ieftin? sunt tare curios
                    Last edited by Cezar; 16 September 2008, 14:27.

Comment

• @Cezar: asteptam sa o vedem si pe asta:cum va arata un Logan vechi de 8-9 ani si cat va costa.Legat de Logan SH nu stiu cum gandesti tu dar eu daca as avea 6000E sa zic si vreau masina SH sigur nu ma gandesc la Logan.Tu te-ai gandi?Sau mai mult ai vedea cateva,le-ai testa,etc.?
                      Cat costa o revizie la un Prestige,la 15.000 de km?
                      @Florin:ce masina are garda la sol mai mare decat Logan in afara de Suv-uri?Nici macar Skoda Octavia cu pachet de drumuri grele nu e mai inalta decat Logan.Si ti-am spus a fost cumparata cu gandul sa intre cu usurinta pe drumuri urate,pentru peste.Mi-ar fi mila sa bag un Passat prin gropile astea,chiar si un Suv gen Santa fe.
                      @Cezar:legat de valoare la revanzare,am vazut Astra din 2002 deci 6 ani si cerea omul pe ea 6500E.Avea vreo 90.000km,si nu cred ca a dat mai mult de 12.000E pe ea.Nu stiu cam la ce pret dai un Logan peste 6 ani,si nu stiu daca il dai.Astra o dai sigur,dar Logan-ul hmmm...
                      Last edited by Pacco; 16 September 2008, 14:43.
                      sigpic

Comment

• Revizia la 15000 costa ca si la 1.4, 1.6 ( doar ca intra mai mult ulei- deci cu 40 ron mai scumpa).
                        Faci prea multe presupuneri, si nimic concret.
                        O masina dupa 8-9 ani se amortizeaza. De aratat va arata ca si acum, iar ca si cost nu putem decat sa ne dam cu presupusul, si e irelevant.
                        Multi care isi achizitioneaza o masina sh nu iau Logan in considera pt ca au sindromul omului "avut", dorind o masina de alta marca decat cea autohtona (DaciE),- nu dezvolt, caci nu are rost.
                        Un astra din 2002, in functie de motorizare si dotari, a costat la momentul respectiv intre 12000 si 17000. Deci vezi cu cat s-a devalorificat.
                        Un logan dupa 4 ani, se vinde inca cu peste 50% din pretul initial.
                        Studiaza un pic piata, si observa cum se desfasoara vanzarile modelelor astra. Ai sa ramai surprins.
                        PS: Tine cont de sfatul lui Dark: nu mai expune pareri subiective: de la valoarea de revanzare, la cat de greu sau usor se vinde oricare dintre marci.
                        Doar obiectiv te rog. Multumesc.
                        Last edited by Cezar; 16 September 2008, 15:06.

Comment

• Intervin si eu o leaca.
                          La Astra 1.4 (16v) revizia de 30 e aprox 7-800 lei. La prestije sigur nu trece de 400. Doar la dci revizia de 20.000 aia cu filtru de motorina e cam 500. Mai nou reviziile la logan (mpi) se fac la 20.000.
                          Masina mai scumpa - casco mai mare.

Greierasi confirm si eu ca au toate, mai ales dupa ce trec de ceva km, chiar si skoda, VW, dar mai ales Astra.
                          Volanul este reglabil pe inaltime la Logan de cand a aparut phase II. (apare si prestiju in curand)
                          Filtru de AC te costa max 100 cu filtru cu tot sa-l montezi.

Una peste alta, daca nu iti permiti mai mult si deja ai intins coarda pana la suma la care iei loganul ceea ce dai peste consider ca nu merita, decat daca dispui de bani si n-ai ce face cu ei.

Intradevare, exista diferente intre cele doua modele, dar consider ca nu merita diferenta, pretul de achizitie + pret mai mare la revizie + pret mai mare la casco

Interiorul la noul model arata chiar foarte bine, au mai schimbat cate ceva, cred ca avem dotari foarte bune deja de la laureate cu motor de 1.6 16 V. Interiorul pe negru, volan reglabil, alt model de scaune, deja e altceva. - Mai faceti o vizita la reprezentantza sa vedeti noul model (cei care nu ati trecut deja)
                          Preferance - 83cp Chip Viata aici e scurta, asa ca ai grija unde "zbori".
                          http://www.loganclub.ro/forum/logan_...ela-t7519.html

Comment

• O masina dupa 8-9 ani se amortizeaza.

In contabilitate se intampla dupa 4 ani .

Un astra din 2002, in functie de motorizare si dotari, a costat la momentul respectiv intre 12000 si 17000. Deci vezi cu cat s-a devalorificat.
                            Un logan dupa 4 ani, se vinde inca cu peste 50% din pretul initial.

A pierdut intre 5500 si 10500 . Foarte mult . Dar iti dai seama ca pretul de revanzare sh se datoreaza DOAR pretului de achizitie mai mare si intretinerii mai mari ? Si in 0 procente faptului ca este o masina la baza nemteasca ?

Cat era Logan Preference in 2004 inceputul lui 2005 ? Stie cineva ? Un prieten vrea sa-l vanda si un samsar i-a oferit 4500 . Deci in 3-4 ani cat a pierdut , 30 /40 % ?
                            B -X X - DDF x 2

Comment

• Am si mers cu el.La condus nu e nicio diferenta.Ca design,nu-mi place deloc bot-ul,dar imi place spatele.La interior,arata ceva mai bine,au un plus ca au ridicat pretul masinii pentru aceste noutati.
                              PS:Eu am avut greieri de la prima suta de km.La alte marci astept ceva timp pana iti apar si greierasii,si asta din cauza gropilor de la noi,ca masinile alea nu sunt facute sa reziste in conditiile astea intacte.
                              Aaa si era sa uit:tot oglinda aia???? pfff (observati ca eu am ceva cu oglinda asta de cand i-am rupt arcul).O idee mai tampita n-au avut?
                              sigpic

Comment

• La mine nu s-a rupt arcul . Si se rabateaza si usor . Si pretul imediat dupa lansare nu a fost modificat , acum nu stiu daca sunt aceleasi . Probabil nu ai scris bine .
                                B -X X - DDF x 2

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google