Logan vs Fiat Albea

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• low cost

Sunt posesor de fiat linea si logan.
    Intre Albea si Logan inclin spre logan dar ambele sunt ceva de genul sa te deplasezi din A la B.
    Nu mai exista albea de 1.2 ci doar de 1.4 77cp.Albea are trenul de rulare de fiat doblo.
    Nu pot comenta mai multe despre Albea deoarece nu am mers cu nici una si nu stiu nici macar cum e tabla pe ea.Probabil e la fel ca si pe logan.

Comment

• Originally posted by suru View Post
      Sunt posesor de fiat linea si logan.
      Intre Albea si Logan inclin spre logan dar ambele sunt ceva de genul sa te deplasezi din A la B.
      Nu mai exista albea de 1.2 ci doar de 1.4 77cp.Albea are trenul de rulare de fiat doblo.
      Nu pot comenta mai multe despre Albea deoarece nu am mers cu nici una si nu stiu nici macar cum e tabla pe ea.Probabil e la fel ca si pe logan.
      Preferinta ta catre logan e alegerea ta, nu comentez.
      Mai exista inca motorul de 1.2 pe albea(insa nu se comercializeaza la noi in tara), trenul de rulare este al lui fiat doblo, adevarat.
      Tabla de pe albea nu este deloc la fel ca a lui logan, este chiar de masina ... buna(ma refer la albea mea de 1.2, fara facelift).

Comment

• Eu am ales Logan ptr. ca mi-a placut mai mult exteriorul,iar la aceeasi bani luam Albea mai chel.Dar ce m-a determinat mai mult sa iau Logan e ca am studiat in parcarea din fata blocului un Symbol,un Albea,un Logan si un Aveo.Am avut de ales intre 4 masini low cost,am ales "raul" mai putin rau.A mai fost si pretul si dotarile incluse in acel pret.Nu-mi pare deloc rau de alegerea facuta,mai ales ca am fost limitat cu banii.

Comment

• Albea este mult prea scumpa pentru ce ofera. Priviti aici..
          Tabla mai de soi spuneti? De ce?

La 7300 euro are urmatoarele dotari ( discount 1600, altfel pretul este de 8900):

Confort si functionalitate:
          • Inchidere centralizata
          • Trip computer tip A (engleza, functii: afisare ora, km parcursi – totali si partiali, viteza medie, consum
          mediu, timp afectat deplasarii, posibilitate setare limita de viteza etc.)
          • Volan reglabil in inaltime
          • Tetiere anterioare reglabile in inaltime
          • 2 tetiere reglabile in inaltime pe bancheta posterioara
          • Servodirectie
          • Luneta termica
          • Faruri reglabile cu halogen
          • Oglinzi exterioare cu reglare manuala
          • Oglinda integrata in parasolar latura pasager
          • Plafoniera anterioara cu stingere temporizata
          • Comanda deschidere portbagaj din interior
          • Incinta portbagaj iluminata
          • Stergator cu 2 viteze + intermitenta
          • Sistem Follow Me Home
          • Manere sustinere latura pasager anterior / posterioare
          • Scrumiera anterioara
          • Scrumiera posterioara portiera dreapta
          • Bricheta pe consola centrala
          • Al treilea stop
          • Turometru
          • Ceas digital
          • Led semnalizare portiere deschise
          • Pregatire montare radio (cablaje + cablu antena + cabluri pentru 6 difuzoare)
          • Tapiterie scaune si usi tip Active
          • Panouri usi tip Active
          • Bancheta posterioara nedivizata cu spatar rabatabil
          • Roata de rezerva de dimensiuni normale
          Siguranta:
          • Airbag sofer
          • Centuri de siguranta anterioare autorulante reglabile in inaltime
          • Centuri de siguranta posterioare autorulante (trei)
          • Sistem antiincendiu
          • Sistem antifurt
          Design:
          • Jante din otel de 14” cu pneuri de 175/70
          • Bare de protectie in culoarea caroseriei
          • Manere portiere de culoare neagra
          • Praguri de culoare neagra
          • Oglinzi exterioare cu carcasa de culoare neagra

Echivalentul la Logan, este Ambiance +servo, adica 6400+400.
          Last edited by Cezar; 28 March 2010, 22:28.

Comment

• In primul rand conteaza dotarile,dar si aspectul.

Comment

• Mie Albea mi s-a parut cea mai urata dintre toate masinile low cost.

Comment

• Originally posted by Cezar View Post
                Tabla mai de soi spuneti? De ce?
                Asta este o intrebare retorica? Nu stiu de ce este mai de soi !? Ar trebui intrebati cei de la Dacia, insa raspunsul va fi exact completarea raspunsului dat de tine: pentru a cost acat mai ieftin si pentru a se vinde cat mai multe unitati.
                Cat despre condus, as vrea sa mentionez ca am condus concomitent mai multe marci de masini si albea asa low-cost cum este "ea" este o "bijuterie", cel putin fata de logan, nu se poate compara(si asta nu este, o parere este un adevar, dar pe care-l stiu numai cei care au condus ambele modele) - comparatia o fac la nivel de albea si logan din anul 2005.

Totusi as vrea sa mentionez ca totusi dintre cele 2 masini se poate spune ca loganul este mai masina decat albea, din cauza ca albea are portbagajul ala "imposibil" si "nelalocul" lui si asta o face urata(practic este un palio cu portbagaj mare).
                Last edited by bebeltronic; 29 March 2010, 18:29. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Cum de ai ajuns la concluzia ca e tabla mai buna? E mai groasa? E mai antifonata? Are mai multe straturi de vopsea? Vopsea mai buna?
                  Cat despre condus, mie unul mi s-a parut incomoda. Iar motorul si cutia de viteze sunt slabute tare, atat datorita timoneriei cat si datorita performantelor.

Comment

• deci albea este poate cel mai urat si mai naspa fiat care exista....atentie,FIAT!si astia fac masini ?consider ca loganul are 5 clase peste aceasta tentativa de masina si nu are rost sa intru in alte polemici!

Comment

• PCH, Fiat face motoare bune, demne de alte masini, cum timpul a si aratat asta. Nu-i totusi Lancia, de a facut o singura masina buna in tot timpul ei ( Delta HF), caci celelalate au fost atat de proaste incat in anumite tari nici nu se mai comercializeaza ( Anglia- datorita faimoasei Lancia Beta, care ruginea toata in 2-3 ani maxim).
                      Asa ca nu mai face misto de Fiat, ca fac masini bunicele ( per total). Exista si scapari, ca mai peste tot.

Comment

• frate,nu te contrazic,dar am rude care isi dau cu pumnii in cap ca au ales fiat,si nu albea ci gradiosul grande punto....cred ca intr-un an de la achizitionare daca adun mai mult a stat in service,precum chivu in infirmerie....eu unul nu am incredere in fiat..imi pare rau ca e limitat numarul de litere ca iti mai dadeam exemple!

Comment

• Crede-ma ca am configurat o Albea cu aproximaiv aceleasi optiuni care le are Logan Laureate si i-mi iesea mult mai scumpa.Asta din curiozitate,pentru ca nu-mi place exteriorul de nici o culoare.Si apoi,nu e o supermasina,e din aceeasi categorie ca Loganul,are un minus ca e facuta la turci,revizii mai scumpe,casco mai scump,piese mai scumpe.Acum fiecare i-si ia masina dupa buget si daca i-si permite sa o intretina.

Comment

• Ca de obicei, discutia ajunge intr-un impas. Tu esti un impatimit al loganului, eu, repet, nu sunt nici pentru albea, nici pentru logan, nici pentru o alta masina, eu ti-am spus d.p.d.v. "obiectiv" sau mai bine spus neutru care este "adevarul", fara a aprecia sau a pune vreunul dintre modele intr-o lumina proasta. Asta este se pare in natura umana:"a mea este cea mai buna".
                            Ca fapt divers, referitor la chestiunea performantei albeei, am facut liniute cu 1.2 contra 1.4(multe la numar, tunata si netunata) si am castigat de fiecare data, contra 1.6 la fel, numai una mi-a facut ceva probleme, dar era "supertunata"(citez proprietarul)., la fel s-a intamplat si in cazul 1.5 dci(inclusiv rosu, care sincer daca era chipuit, nu stiu daca il mai faceam, parerea mea), cat contra 16.16v, nu mai are rost sa vb, e alta liga.
                            Iti dau un exemplu apropo de liniute, cu pejos 107 pana la 80 de km/h am facut si masini de 3 ori mai puternice, stiu si mie mi s-a parut "weird", dar asta e adevarul.
                            Voi vorbiti numai de pret si atat, in Romania fata de alt tari majoritatea populatiei se uita la cantitate si nu la calitate, din pacate.
                            Last edited by bebeltronic; 29 March 2010, 19:50.

Comment

• Nimic de spus, ai dreptate PCH: grande punto a avut niste probleme, si cam multe la nr. Dar asa a avut si a mea: kitul de distributie l-am schimbat de 3 ori cand era in garantie. Teoretic, daca stai sa nu o judeci, ar trebuie sa-ti iasa fum de perechi:" Probleme ala motor? Fir-ar Dacia a dracului de porcaria". Cam asa poate fi si cu Fi(c)at.

Comment

• Originally posted by PCH View Post
                                deci albea este poate cel mai urat si mai naspa fiat care exista....atentie,FIAT!si astia fac masini ?consider ca loganul are 5 clase peste aceasta tentativa de masina si nu are rost sa intru in alte polemici!
                                Asta e nivelul de discutie la care se ajunge si care mie unul imi displace.
                                E cel mai...si cea mai... sunt afirmatii gratuite, atunci cand esti in impas conversational, nu ai argumente si vrei sa epatezi aparandu-ti blazonul masinii tale, idee contemporana care insoteste fara oprelisti si fara scrupule ar fi pentru romanul din ziua de astazi:"masina face omul".

P.s. Cezar, vezi ca ti-am raspuns mai-sus.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google