Logan vs Fiat Albea

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

au vrut sa creeze ceva elegant si eftin dar se pare ca au dat gres;)
    sigpic
    astra h 1,7 cdTI

Comment

Originally posted by danstelian2003 View Post
      Daca ar fi avut sigla Dacia pe el l-ar fi hulit mai multi si mai aprig, dar daca e Fiat...nu prea zice nimeni nimic de rau si cam toti zic ca e o masina decenta...

Asta este snobism . O colega a mea , nu vrea Logan pt ca masina romaneasca . Dar nici de una straina nu are bani . Totusi a strans din fund si si-a luat frumusete de masina straina , un Spark . In afara de faptul ca a stat o luna in service pt ca nu stiau aia ce are mai este si intretinerea scumpa in draci . La Logan prima revizie maxim 300 lei la Spark 500 lei . Dar asa E unii snobi , daca si Loganurile pt Romania aveau emblema de Renault erau Ferrari pt ei . Scuze pt off topic .
      Sa revenim on topic , Fiat este intr-adevar urat dar la interior arata mai bine . Oricum , calitatea masinilor Fiat este cam slabuta de ceva ani . Nu au design misto pt nici un model , sunt rau de tot . Din cate stiu eu , sunt slabe calitativ si in privinta motoarelor . Dupa mine , Loganul este castigator in fata Fiatului .
      B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

de acord cu florin77, cu unele completari. Intr-adevar, interiorul pare mai finisat la albea decat la logan, dar e o chestie de suprafata. stiu ca ma repet, dar am deschis cutia de documente a unui albea si e naspa rau facuta. in plus, la cel fara airbag pasager, locasul airbagului e acoperit cu un plastic cu canturile nefinisate. raport calitate-pret mult sub logan. la pretul la care iei un albea in versiune de baza cred ca iei un laureate plus...
        dar, vorba lui florin77, albea nu e romaneasca, deci snobii zic ca e mai buna

Comment

si eu am fost interesat de un albea dar dupa o comparatie..........
          am ales loganul nici nu pot sa il compar cuasa ceva
          sigpic Alexandria

Comment

albea ii frumusel , are un prieten 1.2 16v -80 de cai , masina merge bine si are 60.000 km , numa ca trebuie turata ca sa traga daca nu schimbi in 4.000rot/min nu trage si consuma foarte multe , peste 10 in oras , da la finisaje eu zic ca ii peste logan
            Mereu superiori unui sat cu caini si oi

Comment

Cand am cumparat fiatul linea mi-a zis dealerul fiat ca un logan e mai bun decat albea.

Comment

Normal ca ii peste , bine ca o recunoscut si el
                Mereu superiori unui sat cu caini si oi

Comment

Vad tot felul de pareri pro Logan. Hai ca doar nu o fi un B.M.W. Loganul asta si saracul Albea vre-o "caruta" ...
                  Asa cum v-am obisnuit deja dragi prieteni loganisti sa le luam pe rand:
                  1. incepand de la interior spre exterior pot spune fara nici o ezitare ca interiorul de la Logan este printre cele mai nereusite interioare la masinile "de uz general";
                  2. la exterior se "schimba placa" ... intradevar Loganul pare mai bine realizat decat Albea care cu al sau design monoton chiar banal lipsit de vre-un artificiu aerodinamic nu poate trezi vre-o emotie trecatorilor. Dar ca sa duc ideea pana la capat Loganul ar fi avut mult mai mult de castigat daca tabla folosita pt caroserie era galvanizata. Oare cresteau atat de mult costurile de productie? ... ;
                  3. si ce e cu asemanarea izbitoare facuta la "plezneala" (scuzati termenul) intre Fiat Albea si Peugeot 206 sedan. Sa fim seriosi totusi oricine care este cat de cat trecut de nivelul parameciului si poate distinge formele nu ar putea spune decat ca ambele au 4 roti si cam aici se incheie discutia ... daca nu citeam cele scrise pe forum nu ma puteam gandi ca poate exista cineva care sa spuna ca cele doua ar putea semana;
                  4. La motorizari nu prea stiu de unde ati scos motorizarea de 1.2 cu 80CP cand de fapt pe Albea gasim o motorizare de 1.4 cu 77CP care are un plus de 2CP fata de Loganul cu aceeasi capacitate cilindrica ... in rest amandoua mi se par a fi nereusite ceea ce mai aduce un plus Loganului care are si alte motorizari mai potrvite cum ar fi cele diesel (dar aici nu ma bag si nici nu vreau sa jicnesc pe nimeni cand spun ca "atata timp cat mai exista benzina la pompa nu ma veti vedea conducand vre-un diesel" ) si bineinteles 1.6 16v care este destul de sprinten;
                  5. ca de obicei la final am lasat pretul care in discutia de fata Logan vs Albea nu reprezinta un factor chiar asa de determinant amandoua situandu-se in acelasi segment de piata.

P.S. personal nu stiu daca am facut o alegere grozava cu Loganul ... poate daca Albea dispunea de o motorizare de 1.6 16v cu circa 100CP il puteam considera un concurent demn de luat in seama ...
                  Last edited by Logan5141; 6 March 2008, 16:06.

Comment

Pt logan 5141: Exista Fiat Albea Star de 80 cp...cat despre motorul de 1.4 fiatu este foarte asemanator cu loganul :77 cp,vit max 162 km/h, demaraj 0-100 in13,5 sec, 6,9 consum,1045 kg masa ei. Am condus albea, nu se aud deloc "greierasii"din bord sau usi,interior frumos,dar bordul cu volanul sunt prea apropiate de sofer,parca te sufoca...Referitor la PS-ul tau,daca ai dorit ceva mai puternic de ce nu ai ales Fiat Croma 1.9 multijet de 150 cp...
                    niciodata sa nu contrazici o femeie......o va face ea singura dupa 5 minute...

Comment

Am mai sapat si eu putin pe la cei de la fiat si am gasit si eu motorul de 1242 cm3 si 80cp si cu datele precizate de voi (mai putin masa care se situeaza undeva pe la 1015kg)

Pt dani p: referitor tot la P.S.-ul meu de mai sus si la ce ai spus tu despre el...
                      poate ca nu ai observat dar exista scris in el ca "atata timp cat mai exista benzina la pompa nu ma veti vedea conducand vre-un diesel".

Comment

Mai...e urat! Urat din cale-afara! Am spus eu (ca in reclama) nici macar ''nice'' nu e.
                        Poate are alte avantaje (care or fi alea) dar pica rau la aspect.

Chiar si un Peug. 206 sedan e mai frumos ca el...cred.

Comment

Ma gandeam ieri, pe drum spre B, la un top 5 masini urate dupa parerea mea iar Albea mi-a iesit pe 3

Chevrolet Spark
                          Ssangyong Actyon
                          Fiat Albea
                          206 Sedan
                          Renault Clio

* din ce am vazut in trafic

Comment

Dar nimeni cu Albea? Sa ne spuna si despre fiabilitate, probleme aparute de-a lungul timpului...La capitolul aspect exterior e sub logan, la interior e mai finisata, dar la motor, cutie de viteze?Tren rulare in general?Cum sta?...k de fapt pe noi, cumparatorii de masini low cost ne intereseaza cum se comporta masina pe drumurile patriei, daca e fiabila si ieftin de intretinut.
                            Restul legat de aspect nici nu prea conteaza, pt ca ambele sunt masini ieftine, deci si bugetul alocat diviziei de design e limitat=> masini nu f atragatoare(ca sa nu zic uratele)
                            Astept pe cineva care sa spuna despre comportamentul fiatului albea pe drumurile patriei, etc..

Comment

Cutia de viteze e ceva mai bine etajata ca la Logan (nu cred ca exista o cutie mai prost etajata ca la Logan, raportat la putere si CX).

Comment

pt IULI81

Cred ca ai uitat cea mai urata masina din ultimi 10 ani: Nissan MICRA la care adaugam Subaru TRIBEICA(are un spate de parca ar fi fost un sedan si i-au pus niste fuste ca sa-l faca 4x4
                                Last edited by Rasvan; 14 March 2008, 23:19.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google