Logan Prestige Vs Octavia Tour

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

phai pana la urma cat costa

Prestige 1.6 16v full si Prestige 1.5 dCifull ?

Comment

Prestige 1,6 16v, cu airbaguri laterale si vopsea metalizata: 10.355 euro.
      Prestige 1,5 dCi 85 CP, cu airbaguri laterale si vopsea metalizata: 11.405 euro.
      Cel mai nou proiect auto din România!
      Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Las-o naiba, ati ajuns sa comparati Loganu cu Octavia, inuman...ca face Prestigeu' asta de 1.6 de la Octavia, ca intretinere alea alea, ca parca aici s-ar face diferenta intre ele.
        Nici macar nu sunt in aceeasi clasa.

Ai bani si-ti permiti, dar tu iei Loganu ca ie mai ieftin la intretinere...un caz.

Comment

@octavian_28 Scuza-mi ignoranta, dar de ce nu sunt in aceeasi clasa? Te referi cumva la faptul ca una are haion si alta portbagaj? Sau doar la pret? Masinile nu se clasifica in clase neaparat dupa pret. Au dimenesiuni aproximativ egale,motorizarile pe benzina au aproximativ aceeasi putere, ca sa nu mai spun ca la aparitia Loganului francezii chiar au spus ca vor sa concureze Octavia... Asa ca, din punctul asta de vedere chiar face parte din aceeasi clasa...

Comment

Chiar nu fac parte din aceeasi clasa, incepand cu masina in sine si terminand cu amanuntele cum ar fi calitatea materialelor, tinuta de drum, etc. (vezi interior si exterior...).
            Daca au dimensiuni si puteri asemantoare, gata, putem sa le comparam si chiar sa sustinem ca e mai bun Loganu'...

Comment

Cam fortata compararea unui logan cu o octavia. Nu zic decat ca Ocavia e "altceva" dar bineinteles depinde de motorizare. Nu poti compara confortul, designul, calitatea materialelor.

Zicea cineva aici ca Octavia e urata cu muci. Respect opinia lui dar parerea mea e ca daca octavia e urata, loganul..........

Comment

Eu chiar nu am afirmat ca e mai bun Loganul, dimpotriva daca ai fi citit mai sus ce am spus ai fi vazut ca am afirmat ca Octavia Tour are avantajul unei calitati mai bune a materialelor. Daca vrei detalii tehnice Octavia este considerata o compacta fortata (tinand cont ca din aceeasi clasa face parte BMW seria 1 , chiar nu e o compacta pur sange). Am intrebat de haion pentru ca este aproximativ singurul element de compacta al Octaviei.Si apropo diferenta de pret si de calitate intre Seria 1 si Tour este aproape identica cu cea dintre Logan si Tour. Cu toate astea, au fost incluse in aceeasi clasa. Dincolo de asta comparatia nu este exagerata tinanand cont de faptul ca SKoda a mentinut Octavia Tour in fabricatie, tocmai pentru a isi mentine vanzarile pe pietele "emergente", principalele piete pentru care a fost gandit Loganul. Este valabil si pentru Opel, cu Astra Classic si pentru Peugeot cu 206 Sedan. Personal nu cred ca cine da cu 2000 de euro in plus pe Octavia este vreun bogatas in timp ce toti cei care au ales Logan sunt niste sarantoci. Asa cum amafirmat cei 2000 de euro pot dace diferenta doar pentru ca schimba raportul calitate-pret si poti sa-i utilizezi in alte directii. Insa nu se poate afirma ca cei care isi cumpara Octavia Tour fac parte din alte categorii sociale. Asadar publicul tinta este aproximativ acelasi.Si apoi de ce sa comparam Loganul doar cu Masini mai inghesuite ca ea? Si de ce sa ne fie teama sa o comparam cu masini mai cu blazon daca performantele, dotarile si mai ales destinatiile sunt asemanatoare.

Comment

@sambo - nu te ambala domne, nu zic ca nu ai dreptate dar fiecare cu opinia lui. D-aia e forum, nu? Sa ne zicem parerile... bune sau rele.

De exemplu, la Octavia nu bat toate plasticele cum o scoti din curtea dealerului. La octavia poti da volumul mai sus de 20(?!?!) fara sa huruie toata usa. Chestii marunte dar care pe mine ma scot din minti.

Cat priveste motorul, daca as lua Octavia, nu as lua sub 100CP, diesel. La logan sunt extrem de multumit de 85CP.

Comment

@IULI 81

1. Nu ma ambalez deloc. Si nu stiu de ce ti-am lasat impresia asta. N-am jignit pe nimeni , n-am spus ca parerea mea ar fi mai buna ca a altuia si n-am obligat pe nimeni sa-mi dea dreptate.
                    2. Discutia despre clase era ca si raspuns la ceea ce a spus Octavian _28 si imi cer scuze ca nu am precizat, dar am crezut ca se subantelege.
                    3. Tot nu pricep de ce insisti sa-mi spui mie despre calitatea materialelor mai buna la Octavia, atata timp cat eu insumi am acceptat din start acest lucru.
                    4. In prezent nu se comercializeaza pe Octavia Tour motorizari sub 100 cp diesel (nici benzina).

Comment

Variante de motorizare Octavia Tour:
                      » 1.4 / 55 kW / 75 CP ... asa zic ei si stiu pe cineva care are la firma asa ceva. E varza!
                      » 1.6 / 75 kW / 102 CP
                      » 1.8 / 110 kW / 150 CP
                      » 1.9 / 74 kW / 101 CP

... nu ai jignit pe nimeni domne, fiecare ne-am spus parerile noastre. Chiar nu stiu de unde ai scos-o pe asta cu jignirea.

Iar de materiale, nu am zis nicaieri ca ai fi negat tu calitatea lor... ERA PAREREA MEA PERSONALA.
                      Oricum, nu asta e ideea topicului... sa ne contrazicem. Cred ca fiecare tre sa zica ce ii place si ce nu, ce ar alege si ce nu.

Numai bine!

Comment

nici mie nu imi place tour. daca era sedan fara nici o discutie era Octavia dar asa as merge pe Prestige 1.6 16v
                        Daca aveti moderatori scapati de ai si daca nu aveti sa nu va luati

Comment

Vezi ca Tour nu inseamna break. E pur si simplu numele promotiei prin care inca se mai vinde Octavia I .
                          numar secundele

Comment

Sambo, de aia nu ti-am mai raspuns ca am remarcat ceea ce a spus si Iuli81, te agiti si n-o spun cu rautate, ok. poate am gresit si eu, e doar o impresie.

In rest subscriu la ce a spus Iuli81: sunt chestii ''minuscule'' care fac diferenta, nu le enumeram. Daca nu le iei in seama, atunci e ok, spui ca ''domle, cei vrei la banii astia?? bate tot...''.

Mergi cu Octavia cu 150 si vezi cum sta pe drum (eu am mers), uita-te la finisare-calitate materiale interior, vezi ce distanta e dintre usa si aripa, la imbinari (nu e ca la Logan unde mai tot timpul difera de la un exemplar la altu...), observa ce zgomot interior e, vezi cate plasticuri iti scartaie sau troncane la una si la alta...mai sunt multe. Da, nu le luam in considerare, toootul e ok, Octavia shit, mafioti, jaf la drumu mare...

Comment

Iuli81 de motorul de 1.4 n-am stiut. Atat timp cat am spus ca si 1.6 mpi de pe Skoda mi se pare varza pe langa 1.6.16v de le Prestige, sunt de acodr cu tine ca Tour cu 1.4 e la pamant. Si tu ai fost primul care mi-ai zis sa nu ma ambalez, de aceea am spus ce am spus. Nu conteaza noi sa fim sanatosi si la punga grosi.

.

Comment

Motorul face masina? Toata ziua facem liniute si raliu?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google