If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Adica servodirectie.
Modelele pe benzina sunt mai ieftine decat cele pe motorina, la echipari identice. Da un tura pe la un dealer si te lamureste cu tot ce vrei sa stii in amanunt.
Poți încerca să cumperi cu cupoane rabla in luna ianuarie, chiar dacă vei plăti impozit pentru Euro 5. Este oricum mult mai mic decât impozitul pentru Euro4. În ianuarie cred că vor costa sub 200 € tichetele, deci plusezi cu ~2000 € (presupunem că ai dat maxim 1000 lei/cupon) bugetul tău, și poți alege ceva de 10.000 €.
Dacă e să rămânem la cifra ta de 8000 € am două opțiuni pentru tine, ambele costă 8500
1. Laureate benzină, 1.2 16V (75CP)
2. Ambiance diesel, 1.5 75CP
Eu nu aș alege diesel decât dacă te fâțâi cu mașina prin oraș (1.6 16V-ul meu scoate cam 14% în aglomerația din București) sau dacă mergi foarte mult cu mașina pe afară
La Laureate, față de Ambiance, ai printre altele:
Oglinzi electrice
Airbag pasager
Tetiere spate
Servodirecție
Computer de bord
Aer condiționat
Proiectoare
Oglinzi, mânere și bandouri în aceeași culoare cu caroseria
Geamuri electrice în față
Închidere centralizată
Radio
Reglare pe înălțime la șofer (dacă ai nevoie tu sau soția/prietena/copilul)
Cel mai ieftin diesel care să aibă servo e Preference, 9200 €
Eu aș merge pe Laureate 1.2 16V sau Preferance 1.6 mpi (7750 eur) - tot nu e prea dotată dar măcar ai servo.
Poți vedea diferența dintre modele și pe site-ul Dacia
O echipare mai jos de laureate nici nu trebuie luata in calcul , nu pot concepe ca o masina fabricata in 2010 sa nu aibe o minima echipare de confort si utilizare oferite chiar ca standard cum ar fi servo directie, abs , geamuri electrice si aer conditionat , asa ca mai bine 1.2 16v laureate decat un diesel chel ... e alegerea ta si vei avea nevoie de aer conditionat , eu prefer sa merg mai incet si sa ma ventileze aeru conditionat decat sa am motor mai puternic si sa fac sauna in masina ...
ON: Depinde ce vrei...1.2 16v care e depasit sau un 1.6 care e depasit si el,dar nu asa mult precum 1.2.
Echipare: Laureate! Parerea mea ca Prestige nu isi justifica banii,daca vrei jante,iti iei tu unele serioase,geamuri el. spate nu ai nevoie;singurul plus considerabil ar fii volanul si schimbatorul imbracate in piele.
E multicel , dar cum zicea ca se duce in vizita cate un drum la 3,4 sute de km cred si eu ca face multi km , un gpl i-ar fi excelent , si ca pret/consum si la drum lung e mai bun ca un diesel
pentru fiecare cea mai buna masina este cea pe care o are....... dar daca tot ai intrebat eu unul care posed un benzinar de 1.4 laureate plus iar la serviciu am un diesel cred ca pot sa-mi dau si eu cu parerea fara sa supar pe cineva ... daca vrei doar sa circuli normal.. si sa nu ai costuri prea mari iti recomand L + care de fapt este un ambition (uite-te pe usa dreapta fata ) dar are toate dotarile . daca vrei forta si nu te intereseaza prea mult costurile de intretinere ia un diesel dar sa nu uiti ca o revizie simpla costa dublu si apare problema injectoarelor si a pompei de inj. datorita motorinei rom. care inca are multa parafina orice vei lua va fi foarte buna daca o exploatezi rational ... nu uita costurile de intretinere ale unei masini stau in talpa dreapta....
Se referea probabil la 1.2 depasit ca putere si ca e motor prea mic pentru logan ca si cilindree si putere, iar in cazul 1.6 cred ca se referea ca e depasit ca tehnologie , de azi poti sa ma numesti Catalin )
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment