Logan vs Accent

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Daca e sa ma iau dupa datele de catalog, bate 1.6mpi-ul cu 1km/h la topspeed si are aceeasi acceleratie 0-100km/h. Asa ca n-am ce recunoaste, depinde de sofer mai mult decat de masina. Deci ceea ce stiam eu si ce-am vazut si dat liniute intre 1.5crdi si 1.6mpi e conform cu realitatea, adica aprox la fel. Bate in schimb la consum ca e tractor, nu polizir, la calitatea interiorului, la reprize de depasire si la insonorizare. Are de fapt atu-urile unui dizal fata de un benzolar. Nimic deosebit in plus
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Am dat o liniuta cu unu cu un accent , 30 de cai diferenta eu avand 80 si ala 110 ..M-a facut la 400m cu vreo 2 masini in fata .. 110cp diesel penultima varianta am inteles ca ar fii fost .. Mai greu accentu cu vreo 200kg parca ca masina mea
      is frumoase dar mi se par mai slabe ca loganul
      Its just a car ...

Comment

• Am facut azi o liniuta cu fratele meu (Hyundai Accent 1.6 GLS) eu :Logan Easy 1.6 mpi(100CP resoftat) , pe 400m m-a luat cu un sfert de masina (nu am cronometrat timpul)

Comment

• Cypi cred ca nu ai 100cp, daca aveai sigur il faceai ...Are peste 200kg mai mult decat ai pe logan
          http://www.youtube.com/watch?v=Tp58aNdH-ks

Comment

• Originally posted by cypi View Post
            Am facut azi o liniuta cu fratele meu (Hyundai Accent 1.6 GLS) eu :Logan Easy 1.6 mpi(100CP resoftat) , pe 400m m-a luat cu un sfert de masina (nu am cronometrat timpul)
            Un sfert de masina?...Cred ca diferenta asta e legata strict de sofer,unul din voi a plecat mai bine probabil.

Comment

• Daca are 200 kile in plus asta nu inseamna totul. Conteaza si cum sunt pusi pe asfalt cp.
              Aici pierde mult Loganu.

Comment

• Comparatia a fost strict subiectiva :eu+masina mea vs fratele meu+masina lui . Din punctul meu de vedere masinile sunt comparabile ca si performante (un sofer mai bun probabil ca facea Accent-ul cu loganul meu ), poate chiar si eu deoarece fratelo nu a vrut sa mai facem o liniuta (si din cate-l cunosc a facut asta ca sa-si pastreze avantajul)
                Dar din punctul meu de vedere eu am invins

Comment

• Nu schimbati vitezele cand taie benzina ?..Piciorul dupa acceleratie nu se mai ridica.

Comment

• Pierzi in platfonare ... De exemplu la mine se blocheaza centura cand da in platfonare. Trebuie sa schimbi inainte de platfonare. Pe un motor 16v ( 1.4 , 1.6) e ok sa schimbi pe la 6200-6400....

Comment

• Originally posted by Octavian___30 View Post
                      Daca are 200 kile in plus asta nu inseamna totul. Conteaza si cum sunt pusi pe asfalt cp.
                      Aici pierde mult Loganu.
                      are 200-300Kg in plus si inseamna mult si probabil e mai slab la transmiterea lor spre roata ca LGN :-)

sunt 20CP diferenta ... (sau 15 daca MPIul e resoftat) si are aceleasi performante.

S.
                      I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

• Daca ar pune cp pe asfalt cum ii pune un Logan, ar pierde categoric )))
                        Si Loganu de 1.6 iti da impresia ca nu are toti caii acasa, mai ales dupa 120/h (si probabil ca n-are chiar 90 cp).

Auzi si la Cypi, l-a batut frate-sau cu Accentu dar considera totusi ca el e castigator )))))))))))))) Asta da dragoste!

Comment

• Mda, am citit toate cele 9 pagini despre acest subiect, si in afara de 2-3 posturi la obiect, restul sunt despre liniute, de parca toti ati fi narcomani.
                          Haideti sa va povestesc si din experienta mea legata de Accent. Vara asta eram hotarat sa-mi iau Sandero (am o dacia 1310), dar cum nu intra in programul rabla, fiind nou lansata, am inceput sa bat campii prin oras (Zalau) pe la dealeri sa vad ce-mi poit cumpara de ~10 mii euro (imi permit sa iau ceva si la 14-15 mii - dar la 7-8 mii de Km pe an nu merita sa dau mai mult de 10 mii pe o masina).Am ajuns intr-un final la Hyundai, dupa ce am facut drive teste cu Skoda Fabia si Sandero. Ei bine, vroiam un Getz motor de 1.4 97 CP, nu aveau, in fine am facut un drive test cu Accent 1.4 si masina m-a impresionat (nici nu e greu, dupa ce conduci 10 ani o dacie 1310) mai ales ca dealerul m-a lasat sa-i dau blana si la 5000 ture, unde masina rupea pamantul. Masina pe care o vroiam (cu dotari de siguranta bune) era cea de 11936 euro in programul rabla. Ok, toate bune si frumoase, ajung acasa, ma sfatuiesc cu parintii (deh, nu-s banii mei) si pana la urma intuitia imi spune sa nu cumpar masina, sa mai astept 1 an, mai ales ca cu vreo 8 luni in urma am investit in dacie vreo 15 mil (segmentat motor, ITP...etc.) si am zis ca inca nu mi-am scos banii aia. Eu sunt un tip care nu cumpara nimic pana nu se informeaza, pana nu cauta articole, cere opinii, analizeaza, compara...etc. Ei bine, am fost "pacalit" de Accent si de "farmecul" sau, deoarece eu vroiam o masina de ~4m lungime sa pot gasi prin oras loc de parcare, plus ca prefer hatch-urile in dauna berlinelor. Totusi, nefiind pregatit, si nestiind nimic despre fiabilitatea Accenturilor, era sa-mi iau o mare teapa.
                          Intrati pe hyundaiclub is o sa vedeti doar vreo 46 de pagini despre problemele Accentului: probleme grave cu directia, schimbat amortizoare si de 3 ori intr-un an !!!, probleme "soc" (debitmetru), revizii enorm de scumpe (nhu stiu cum sunt la Dacia, dar pot specula ca sunt mult mai mici, iar garantia aia de 7 ani ? LOL sa fim seriosi, sunt 3 ani cap coada, si inca 3 ani pentru motor (fara anexe) si cutie de viteze (nici la dacia mea de 13 ani nu am probleme la cutia de viteze - si nu pot sa spun ca sunt un gentleman atunci cand schimb vitezele, si cand depasesc intr-a treia cu 90 Km/h intr-o 1310)
                          Vreau sa spun ca am vazut oameni pe acest club (hyundaiclub) care injurau tot ce tine de aceasta marca, unii au jurat ca in viata lor nu vor mai cumpara un Hyundai, nu trebuie sa ma credeti, aveti rabdare doar sa citit cele 46 de pagini cu problemele Accentului.
                          Problema mea e alta: nici vorba sa iau Accent, dilema e alta, eu am tot vechea dacie, acum e criza, deci presimt ca in 2009 va fi mare bataie intre dealeri sa reduca preturile (mai ales prin programul rabla) si tocmai vad ca Hyundai scoate pe piata modelul i20 (care ar fi o buna laternativa a lui Sandero), acuma: daca si asta are problemele Accentului sau ale i30 -ului (are aceleasi grave probleme cu coloana de directie) ?
                          Grea alegere, desi cea mai simpla ar fi sa-mi pastrez rabla. Inca Dacia nu m-a convins ca merita sa au 9200 euro pentru un Sandero 1.4 Laureate si inca nu inteleg bine de ce e mai scump cu aprox 550 euro decat un Logan 2 Laureate, poate pentru ca "Sandero" are 2 litere in plus decat "Logan" ?
                          Numai bine.
                          Last edited by bunicuta; 21 December 2008, 19:33.

Comment

• @bunicuta pentru ce vrei tu vezi oferta de la Toyota Yaris, ca sigur nu se compara cu Koreenele....
                            sigpic
                            Ambition 1.5 dc

Comment

• dani, la cat am cautat pe fancluburi si cate probleme am vazut ca au masinile noi, rational vorbind, nu merita sa iei nici una. Adevarul e ca nu se mai fac masini fiabile ca acum 7-10 ani. Mda, am luat pana acum in calcul: Logan 2, Sandero, Mazda 2 (putin cam scumpa), Toyota Yaris, Skoda Fabia (daca Sandero ar avea calitatea materialelor la interior ale fabiei, nu as mai sta pe ganduri s-o cumpar), hyundai i20 (inca nu e lansata la noi), Fiat punto, Fiat grande punto (are o gramada de probleme), Ford Fiesta (o gramada de probleme), Seat Ibiza (cam scumpa), Opel Corsa (as vrea eu, dar e prea scumpa), Citroen (nu multumesc, piese enorm de cumpe), Renault (nimic, piese enorm de scumpe), Peugeot (masini scumpe si costuri mari, piese scumpe)
                              Ce-as vrea eu ?
                              O masina mai mica decat dacia mea de 3,38m (desi locuiesc in Zalau, cred ca sunt in orasul asta mai multe masini decat oameni - deja am probleme sa ies cu dacia de sub copertina, atat de aglomerata e strada pe care stau, in oras nu ai loc sa parchezi, sa te strecori...etc. - stiu cum e traficul din bucuresti foarte bine, e cam la fel, dar la o scara mult redusa - datorita orasului mic, insa la parcari e cam ca si in bucuresti, adica imposibil).
                              Deci as vrea o masina cam ca si Sandero la 4 m (Yaris e cam mica, are doar 3,7 m deci nu e tocmai confortabila pentru inaltimea mea de 1,86), sa stea confortabil si pasagerii din spate (desi eu stau mereu la volan) sa fie cat mai sigura (airbag-uri, centuri cu limitator de efort), sa fie benzinara (diesel nu merita la 7-8 mii cat fac eu pe an), si ceva dotari, nu cer tempomat, ESP, trapa, scaune incalzite...adica nivelul de echipare Laureate ar fi satisfacator, insa Dacia m-a dezamagit, motoare pe benzina antice (in 8 V) adica daca as putea lua un Sandero Laureate cu airbag-uri laterale si motor de 1.4 16V (care e si pe Megane) pana in 10 mii euro, nu as ezita sa o cumpar.
                              ps. desi am banii jos pentru o masina noua, fiind profesor, banuiesc ca stiti cum se castiga in sistem, si chiar nu vreau sa-mi iau o masina care sa-mi intoarca pe dos buzunarele, vreau o masina la care sa NU cheltui bani pe piese de schimb (intelegeri voi la ce ma refer), si din ce am vazut, Logan si Sandero (deocamdata) par sa fie fiabile, chiar daca nu stau bine la calitatea asamblarii, estetica, ergonomie
                              Numai bine.
                              Last edited by bunicuta; 21 December 2008, 20:56.

Comment

• Eu daca as fi avut bani destui mi-as fi luat Fiat Linea 1.4 TJet.(scuze de off)

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google