@Seba: Nu-i 20.000 este in jur de 18.000. Plus ca nu se compara diesel cu diesel sau benzina cu benzina la pret. Cel mai scump diesel se compara cu cel mai ieftin benzinar.
Logan Versus New Aveo
Collapse
X
-
Costa 19.699 Euro cel mai scump Duster posibil cu garantia de 24 de luni inclusa. Acum am configurat.
Comment
-
Ai bifat toate alea la repezeala acolo si ti-a dat pretul asta . Nu e chiar asa ca unele se exclud pe altele. Adica daca iei pachetul look nu mai ai de ce sa bifezi volanul in piele ca il are automat,sau jantele de aluminiu ca intra si alea deja in pachetul look. Insa chiar si asa un duster cu toate nebuniile tot ajunge pe la vreo 18.000. Acum se pune problema ce rost au pachetele alea look (faruri negre, piele) la o masina care nu o iei pt frumusete, ci ar trebui sa o iei pt performantele 4x4. Oricum asta e alta discutie insa sunt de acord ca pretul e mare.
Poate ca nu mare ci chiar enorm insa din moment ce se vinde in cantitati destul de onorabile eu zic ca o fi ceva de capul lui si dusterul asta. A, ca eu sau multi altii pe aici nu ne trebuie 4x4 normal ca ni se pare enorm.Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
Comment
-
Logan
Eu nu stiu ce intelegeti voi prin intretinere ieftina...in comparatie cu ce?In comparatie cu Vw da e ieftina!
M-a rugat tata sa ma interesez de revizie 60,000 ca in Focsani i-au cerut 1,300 RON!!! (ca o comparatie eu am 53,000 km si am dat pe toate reviziile pana acum vreo 1,500 RON). Am citit si pe aici si pe alte cluburi.. revizia la Logan de 60,000 se invarte pe la 1,300 RON...ba inca unii au dat si intre 1,700 si 2,000 RON!!! Ca nu te joci cu distributia si tre sa o faci la reprezentanta!
Am fost la Meridian si m-am interesat- numai distributia costa 1,200 RON promotional!! (119 RON manopera si restul piesele); dc vii tu cu piesele manopera costa 600 ron
Deci...care intretinere ieftina?
A..Da! Daca vrei sa faci revizia la nea Gik din coltul strazii am gasit- distributia 600 ron! Dar iti asumi riscurile de rigoare! La fel ca si cu Dacia 1,300 risti sa ramai pe dreapta ca nea Gik n-a avut intinzator de curea si ti-a pus-o din ochi! SI a avut o zi proasta si n-a nimerit-o!
Da stiu majoritatea din voi cunosc un mecanic bun care face revizia ieftin si bun. Ok...dar 70% din posesorii Logan fac reviziile la reprezentata..ca la orice alta masina de pe lumea asta. Nu stai toata ziua cu nasu in ea..o duci la revizie din 15 in 15 mii si in rest ridici capota sa ii pui zeama de parbriz.
Sa va zic cat o sa ma costa pe mine revizia de 60,000? In jur de 500 RON + 150 RON ca tre sa ii schimb placutele pe spate.
Scuzati-ma ca am fost putin acid..dar m-au luat toti nervii cand vad cum jecmanesc reprezentantele Dacia bietii oameni. Taica miu a fost doctor veterinar..nu se pricepe la mecanica. Are pensia 1,300 ron. O luna tre sa nu bea sa nu manance ca sa faca revizia la masina.Saab 9-5 Aero
Comment
-
Eugene, compara pretul la manopera la o reprezentanta Dacia cu pretul pe ora la o reprezentanta Opel/Chevrolet. Apropo la Chevrolet platesti acelasi tarif la manopera indiferent ca ai Cruze (masina de 13-15-18,000eur) sau Aveo (modelul vechi pleca de pe la 6000eur).
Te inteleg ca poate par mult preturile care le zici tu insa SUNT CELE MAI MICI DE PE PIATA. Evident vorbesc de reprezentante. Iti garantez ca nu gasesti pret la distributie mai mic la alta masina in reprezentanta in afara retelei Dacia.
Totusi am impresia ca nu esti la curent cu preturile care se cer la distributii la alte marci in reprezentanta din moment ce ai fost asa mirat .
Un prieten la o skoda octavia TOUR 1.9 tdi i-au cerut 22 milioane doar distributia, fara ulei filtre, adica revizie completa. Astea sunt preturile.Last edited by bossake; 10 August 2011, 17:27.Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
Comment
-
Originally posted by eugenmanea View PostEu nu stiu ce intelegeti voi prin intretinere ieftina...in comparatie cu ce?In comparatie cu Vw da e ieftina!
M-a rugat tata sa ma interesez de revizie 60,000 ca in Focsani i-au cerut 1,300 RON!!! (ca o comparatie eu am 53,000 km si am dat pe toate reviziile pana acum vreo 1,500 RON). Am citit si pe aici si pe alte cluburi.. revizia la Logan de 60,000 se invarte pe la 1,300 RON...ba inca unii au dat si intre 1,700 si 2,000 RON!!! Ca nu te joci cu distributia si tre sa o faci la reprezentanta!
Am fost la Meridian si m-am interesat- numai distributia costa 1,200 RON promotional!! (119 RON manopera si restul piesele); dc vii tu cu piesele manopera costa 600 ron
Deci...care intretinere ieftina?
A..Da! Daca vrei sa faci revizia la nea Gik din coltul strazii am gasit- distributia 600 ron! Dar iti asumi riscurile de rigoare! La fel ca si cu Dacia 1,300 risti sa ramai pe dreapta ca nea Gik n-a avut intinzator de curea si ti-a pus-o din ochi! SI a avut o zi proasta si n-a nimerit-o!
Da stiu majoritatea din voi cunosc un mecanic bun care face revizia ieftin si bun. Ok...dar 70% din posesorii Logan fac reviziile la reprezentata..ca la orice alta masina de pe lumea asta. Nu stai toata ziua cu nasu in ea..o duci la revizie din 15 in 15 mii si in rest ridici capota sa ii pui zeama de parbriz.
Sa va zic cat o sa ma costa pe mine revizia de 60,000? In jur de 500 RON + 150 RON ca tre sa ii schimb placutele pe spate.
Scuzati-ma ca am fost putin acid..dar m-au luat toti nervii cand vad cum jecmanesc reprezentantele Dacia bietii oameni. Taica miu a fost doctor veterinar..nu se pricepe la mecanica. Are pensia 1,300 ron. O luna tre sa nu bea sa nu manance ca sa faca revizia la masina.
Comment
-
Pai stai putin...comparam Logan cu Audi sau cu Skoda?
Eu va intreb in general- ca tot se scrie ca Loganu e accesibil pentru toata lumea..ca e cel mai ieftin la intretinere. Gresit!
Masinile pe lant sunt cele mai ieftine la intretinere: Fabia, Ceed, I30.
Oricum am vazut ca a reaparut moda cu lantul. Nu m-ar mira ca noul Aveo sa aiba distributie tot pe lant.
Si sper din tot sufletul ca noul Logan sa fie pe lant.
PS off: poate cineva sa imi dea si mie un PM cu un service bun care sa aiba sculele necesare de schimbat distributia? Si sa nu ia pret de Audi A4?
Multumesc.Last edited by eugenmanea; 10 August 2011, 17:59.Saab 9-5 Aero
Comment
-
Intr-adevar aveo are distributia pe lant. Cel putin la motoarele de 1.2 si 1.4. Doar vechile aveo pana in 2008 1.2 72cp si 1.4 94cp aveau pe curea;
Preturile in reprezentanta difera ENORM intre serviceurile din tara si cele din Bucuresti si marile orase unde evident se face japca. Asta e valabil la majoritatea marcilor. Sunt f multi care de la Buc fac reviziile la valcea,brasov etc. sau de la constanta care merg la tulcea etc,
in rest tot nu inteleg de ce sustine eugen ca e scumpa distributia la logan cand i-am spus f clar ca din TOATE masinile de pe piata la logan e cel mai mic pret. Evident vorbim de masinile care au distributia pe curea.Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
Comment
-
Originally posted by eugenmanea View PostEu nu stiu ce intelegeti voi prin intretinere ieftina...in comparatie cu ce?In comparatie cu Vw da e ieftina!
M-a rugat tata sa ma interesez de revizie 60,000 ca in Focsani i-au cerut 1,300 RON!!! (ca o comparatie eu am 53,000 km si am dat pe toate reviziile pana acum vreo 1,500 RON). Am citit si pe aici si pe alte cluburi.. .............
In medie pana la 60000 km intretinerea la Logan costa 900-1200 lei.
Manopera de schimbare distributie costa 150-160 lei(atat m-a costat si pe mine, cu tot cu schimbul curelei de alternator).
PS:Cand te mai interesezi de revizia de 60000, intreaba cat costa schimbarea kitului de distributie, banuiesc ca asta te interesa.
Comment
-
Pai am zis mai sus. La Meridian, la promotie: 1,200 RON numai distributia. Atat. Fara curea acesorii lichid racire ulei filtre.
Intr-adevar la Focsani i s-a comunicat 1,300 RON cam toata revizia. Dar aproximativ... probabil ca real era peste.
Citeam pe topicul distributie. Alt coleg se vaita ca i se cerea 450 EUR..
Dar stiti ce e culmea? Ca acum 2 ani distributia era in jur de 700 ron (stiu sigur de la un prieten care si-a facut distributia la Meridian).Last edited by eugenmanea; 10 August 2011, 22:35.Saab 9-5 Aero
Comment
-
eugen, ce motor are tatal tau pe logan? Daca ai 1.4/1.6 8v poti sa o schimbi linistit la serviceuri mai micute. Nu e deloc mare smecherie. La 1.6 16v am inteles ca e (mult) mai complicat si acolo intr-adevar te-as indruma spre reprezentanta sau service serios gen norauto,augsburg etc.Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
Comment
Comment