Poate o fi fost BMW-ul din 197*.
Logan vs Solenza
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
@Cezar:Nu bag mana in foc,dar pana nu ma face pe mine unul cu Solenza,eu zic ca Loganul face.Nu stiu cum procedeaza altii cu Loganul lor,dar eu ii mai dau din cand in cand 6000 de ture pana face acul balans.Chiar azi am fost si deja la a 2-a aveam 85km/h.Si conteaza si soferul.Nu?
Si apropo ca am citit pe undeva ca Logan e dulap in curbe.Frate habar n-ai ce vorbesti )))))))) ma apuca rasul.Vezi ca daca stii cum sa abordezi curbele sta chiar foarte bine.Fata de alte masini.sigpic
Comment
-
Termina cu aberatiile.
Nasolnita e mai rapida, chit ca vrei, chit ca nu vrei ( te inteleg esti tanar, si te crezi zmeu).
Referitor la curbe, din nou aberezi. Are garda la sol f mare, deci centrul de greutate f sus, amortizoare si arcuri moi...Concluzie=> instabila in curbele luate cu viteza mare.
Nu are rost sa mai vb pe tema asta...Oricat ai stii tu sa iei curbele, desi ma indoiesc caci nu ai facut nici un fel de scoala de pilotaj, tot barca este.
Sa fim totusi realisti si obiectivi.
Comment
-
Pacco habar n-ai ce vorbesti! Eu am un avut un solenza inainte sa cumpar loganul si iti zic atat ca sol are stabilitate mai mare ca un logan si alt cv , cuplu mai mare la turatie mai mica si ala sigur te face in liniuta. Eu te asigur ca de nu il mananc la masa ca desert. Iti reamintesc ca eu am avut solenza si stiu ce vorbesc. Bafta
Si in legatura cu loganul in curbe sa sti ca e chiar dulap.Last edited by Seba; 6 September 2008, 01:37.I HAVE A !sigpic
fara linkuri externe in semnatura
Comment
-
Ce spune Cezar e corect. Probabil ca interpretati ca Solniza e mai buna ca Loganu, NU.
E o idee (daca e in stare buna!) mai stabila in curbe si ia viteza mai repede decat Loganu. In plus de asta fuge si ceva mai tare. (NU uitati cat are spre exemplu o Solniza dizal 880 kg ''cheala'', ganditi-va cat are o banzinara atunci).
Ca si completare as spune ca m-am pus cu SuperNova (care se stie ca are cutie de clio, exact ce am spus eu ca s-ar potrivi la Logan de 1.4 dar multi ma contrazic) si cu barca mea la viteza m-a luat, aveam 160 si m-a depasit...Corect pana la 150 (pt ca eram pe tr IV, el nu cred ca poate asta) eram in fata lui, pana la viteza asta il depaseam, dupa care...la 160 ma depasea.Last edited by Octavian; 5 September 2008, 14:02.
Comment
-
Eu cred ca treptat ies din forum pentru ca deja e a nu stiu cata oara cand imi zice cineva ca sunt tanar si zmeu.Poate ar fi trebuit sa scriu acolo 29 de ani,sa vedem ce mai ziceati atunci in fine.Nu am facut nicio scoala de pilotaj.Insa fac 1 an de cand am carnet mai exact pe 15 noiembrie.Am aproximativ de cand am carnetul vreo 50.000 km.Am mers foarte mult.Am condus n-masini.Am o mica idee despre condus,dar multe de invatat.Nu ma dau vreun zmeu,daca ma vezi in trafic,chiar o sa zici de la spate ca sunt vreun mos.Pentru ca nu sunt vitezoman.Mai ales in oras.In afara mai depasesc dar in oras imi place sa fiu corect.Cat despre Solenza am condus-o si eu.M-a impresionat la NIMIC.
Si nu e chiar dulap in curbe ;).Pana la urma sunt zmeu si stiu sa iau curbele ca sunt fost pilot de karting.O sa zici ca sunt copil,d-abia am luat carnet,ce sa stiu eu...Etc...Sincer nu ma intereseaza ce spui tu.Eu mi-am spus parerea,tu ti-ai spus-o,eu ti-am respectat opinia,si m-am lipsit de la comentarii aiurea,si nu te-am jignit in vreun fel.Asa ca,tu m-ai jignit,prin zmeu.Asa ca te rog frumos,poti sa spui si frumos:frate vezi ca am avut eu Solenza,si m-am dat de 10 ori cu Loganul de 9 ori l-am facut a 10-a oara nu mai aveam benzina si a castigat.Dar fara zmeu,copil,esti pustan nu stii tu si etc...Ca poate stiu mai multe decat tine.Ok?Te salut si numai bine.sigpic
Comment
-
Eee acum nu trebuie sa ne suparam.
Zmeu="teribilos" ( manifestul teribilismului).
Deci nu e absolut nici o jignire.
Acum ca sa rezumam: nasolnita are cuplu mai mare, alta cutie, alt cx ( chiar daca e cu 0.1 mai mic). Deci va avea alte rezultate.
Atata timp cat tu sustii ca o masina chiar un pic mai usoara, cuplu mai mare, alta cutie, alt cx, e inferioara si ca nu crezi pana nu vezi.... Cum esti? Nu un mic zmeu?
Am venit cu date tehnice, iar tu cu impresii subiective.
A nu fi cu suparare, insa legile fizicii si mecanicii sunt inca general valabile. ( chiar daca ai facut karting).
PS: atata timp cat iti sustii punctul de vedere cu impresii subiective si vorbe fara temei tehnic, vei tratat ca atare. ( cel putin din punctul meu de vedere)
Toate cele bune.
Comment
-
Nu te supara dar ziceai ca ai condu solenza, dar de cate ori 1data?? Eu 1 an de zile am avut-o si am condus-o asa ca nu veni mie ca tu stii mai bine ca katingul si condusul masini difera f mult. Cu respectI HAVE A !sigpic
fara linkuri externe in semnatura
Comment
-
Originally posted by mishu_wrc View PostSOLENZA:
-putere maxima: 75cp la 5250 rot/min
-cuplu maxim 114Nm la 2800 rot/min
-masa: 960kg
-cutie de viteza: JH3-051
-performante: viteza maxima 165km/h; 0-1000m cu start de pe loc 35s; 0-100km/h in 13,1s
-consum: ciclu urban 8,3; ciclu extraurban 5,6; consum mixt 6,7
LOGAN:
-putere maxima: 75cp la 5500 rot/min
-cuplu maxim 112Nm la 3000 rot/min
-masa: 975kg
-cutie de viteza: JH1-053
-performante: viteza maxima 162km/h; 0-1000m cu start de pe loc 34,9s; 0-100km/h in 13s
-consum: ciclu urban 9,2; ciclu extraurban 5,5; consum mixt 6,8
Datele is din cartile de prezentare SOLENZA, respectiv LOGAN
PS: Loganu este mult mai bine dota, mai spatios, materiale de mai buna calitate, usi care se inchid mai bine), parbriz si luneta lipite pe caroserie (nu cu chedere), masina are succes si in afara si arata mult mai bine atat la exterior cat si la interior(parerea mea)
Am observat si eu ca are cuplu mai bun dar nu stiu ce diferenta e intre 112 si 114 si intre 2800 si 3000.Deci pe mine nu m-a facut niciunu cu Solenza.Cand o sa ma faca unu atunci o sa spun si eu :da ba e mai buna Solenza.Aiurea ca nu o mai fabrica.Ok?Eu aici inchei.Te salut.sigpic
Comment
-
X@by:da difera foarte mult pentru ca ce inveti acolo nu aplici in realitate.Nu ai soseaua ta si nu faci ce vrei tu,pentru ca pui in pericol viata altora.Cred ca de vreo 4 ori am condus-o:
Prima data:prin oras,pentru ca tovarasu avea carnetu luat.
A 2-a oara:pe drumul de Giurgiu
A 3-a oara:pe damvobita si a2
A 4-a oara:am fost prin metro de am facut liniuta cu unu cu Bora Sdi:l-am facut.
Acum 2-3 luni:nu sunt fan viteza/liniute etc...Conduc linistit si economic.
Sry catre moderatori:ca nu am folosit la postul precedent butonul edit dar era prea lung postul si nu stiam daca ma voi incadra in 10 minute.Imi cer scuze din nou.sigpic
Comment
-
Hai ca sa fie clar (cel putin din p meu de v): o Solniza noua e mai tare cu un gram decat un Logan ca performante. O SuperNova poate fi si mai tare, asta e adevarul, diferenta e ca acum te cari intr-o masina cat de cat sigura, in trecut era o conserva netestata.
Comment
Comment