Logan vs Solenza

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pacco, fara suparare, dar solenza oricand face un logan. A vazut destule liniute si de-abia 1.6 i-o dadea solenzei. Ca sa-ti faci idee ce inseamna cuplu mai mic dar disponibil ceva mai devreme, e ca solenza puna in asfalt mai multi Nm decat loganul si ceva mai devreme. Deci accelereaza mai bine. Nu pana la 100, ci dupa aia. Chestie de cutie de viteze. Aia de pe nasolnita e mai buna, are roti mai mici, cx mai bun, masa mai mica...Si tot 75 de cai. Deci la peste 120km/h te cam "haleste", daca ala cu nasolnita stie sa-i dea cum trebuie.
    partial de acord cu stabilitatea pe viraje, daca stii unde-i limita, sta bine pe viraje si cu suspensii stock loganul, dar oricum, sta mai prost decat supernova sau solenza. Nu mult, dar sesizabil...
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• O fi asa cum spui tu seba.Cert e ca eu ma simt mai in siguranta ca sa zic asa in Logan decat in Solenza.Sau e doar senzatia ca esti.
      sigpic

Comment

• Loganul 1,5 dCI il mai am Solenza Scala 1,4/75 CP s-a dat in 2006.
        Eu am fost foarte multumit de ea. Consuma mai mult decat super si statea mai bine pe sosea decat Loganul.
        Loganul il urasc cad plec la drum intins.
        Nu imi place deloc.
        Consider ca este o masina foarte buna de oras.
        Este prea inalt pentru iesiri afara.
        Legat de cine pe cine face nu ma bag. Nu am facut si nu voi face liniute.
        LOGAN ABS+ 1,5 dCI/70 CP (12.2007)
        CITROEN C1 1,0/68 CP (03.2010)

Comment

• eu zic sa ramaneti la dacia 1310 & supernova & solenza...aia care zic ca solenza e mai bun decat logan....poate la liniute..dar in fine.....

solenza este o aberatie de masina, te simiti in ea ca intr-o cutie de tabla de 1 mm.

pref o dacia 1310 pe injectie oricand in afara de solenza. sau supernova (aschia nu sare departe de trunchi)

Comment

• Originally posted by Pacco View Post
            O fi asa cum spui tu seba.Cert e ca eu ma simt mai in siguranta ca sa zic asa in Logan decat in Solenza.Sau e doar senzatia ca esti.
            Pai chiar esti mai in siguranta. Sistemele de siguranta de la Logan sunt superioare Solenzei din cate stiu.
            Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• dar solenta ce sisteme de siguranta are? a vazut airbag pasager? abs? esp?, airbaguri laterale? solnita e o supernova 'putin imbunatatita' ca sa zic asa...usile la fel de prost se aud cand le inchizi...roti pe 14 mai buna decat astea pe 15? si lista mai poate continua
              Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

• Solenza nu mi-a plăcut niciodată, decâte ori am avut ocazia să o conduc aveam impresia că mă sufoc, geamul lateral de pe partea mea ziceam că o sa cadă pe mine, nu mai spun de câte ori mi-am lovit coatele de usă când viram, nu e mai spatioasă nici macar cât un Matiz. Iar de stabilitate si sigurantă nu are rost sa o comparăm cu Loganul, pentru că nu am avea cu ce compara Loganul, la stabilitate Solenza e varza, iar consumul nu este chiar atât de incantator fata de golanul 1.4.

Comment

• corect chestia cu statul, loganul este mult peste solenza din punct de vedere al comozitatii am stat intr-o solenza zici ca stai intr-o dacia 1310 si la altele nu ma bag dar un motor de 1.6 de logan nici nu discuta cu o solenza si cipiuta si de toate
                  laureate 1.5l, albastru marin

Comment

• Nici Solenza nu este o masina rea.Cu siguranta o Solenza de 1.4 face un Logan de 1.4.Solenza are demaraj mult mai bun.,dar atat. La toate celalalte capitole Logan-ul este peste(securitate,confort,spatiu,chiar si consum etc)

Comment

• Originally posted by Alex21 View Post
                      eu zic sa ramaneti la dacia 1310 & supernova & solenza...aia care zic ca solenza e mai bun decat logan....poate la liniute..dar in fine.....

solenza este o aberatie de masina, te simiti in ea ca intr-o cutie de tabla de 1 mm.

pref o dacia 1310 pe injectie oricand in afara de solenza. sau supernova (aschia nu sare departe de trunchi)
                      Alex, nu trebuie sa te superi pe noi cei care avem o alta parere, decat a ta, despre SOLENZA.
                      Majoritatea celor care au comentata aici au avut sau poate mai au Solenza. Eu nu o mai am si am LOGAN-ul.
                      La interior nu se compara. Vorbim strict despre spatiu la interior ... ca mare lucru nu s-a schimbat la plasa de bord sau alte cele.
                      Este adevarat ca la capitotul siguranta sta mai bine Logan-ul vs Solenza dar la drum intins sa sti ca cea din urma se lipea de asfalt in schimb Loganul nu prea. Se cam balangane si este foarte instabil. O spun din experienta deoarece am facut in 3 luni 9000 km cu el.
                      Si apropos ... si Solenza canda aparut avea cutia de viteze de la Megane II care nu se lansase pe piata inca. Din ce stiu eu.

Comment

• tot respectul pt Solentza.... a fost un mare pas inainte....
                        Loganul e mai mult decit atat... e o masina ce a spart vinzarile in multe tari.
                        Eu apreciez Loganul pentru spatiul interior si portbagajul huge.
                        Solenza ca motor si cutie e excelenta, ca spatiu interior e un dezastru.... am senzatia ca e mai inghesuita ca vechea 1300.

La Multi Ani !

Comment

• Bine punctat cris.
                          In 3 ani si jumatate nu am avut nici o problema cu Solenza. Doar reviziile la reprezentanta si atat.
                          Dacia a inceput sa faca masini de la Solenza in sus.
                          Nimeni nu se astepta ca Loganul sa sparga aceste topuri de vnzari.
                          Felicitari celor de la Dacia pentru asta.

Comment

• Dar pana la urma aceasta masina este una fiabila ......adica sa ati permiti sa mergi cu ea.......sau se scrica mereu cate ceva ca la logan...?

Comment

• pai s-a vorbit si mai inainte de faptul ca spatiul din habitaclu este mult inferior la solenza fata de logan. cineva spunea ca daca facea manevre dadea cu cotul de geam cand invartea volanul. eu zic ca nici coaja(caroseria) nu se compara. ma bucur ca atunci cand inchid usa nu se aude ca la supernova, sunetul acela pe care cred ca multi il stiu. rotile la logan sunt pe 15", nu pe 14". dupa parerea mea e mai reusit loganul pentru ca au scos haionul care avea incorporata si luneta de intra crivatu` cand deschizi portbagajul. am auzit ca schimbatorul la solenza ar fi mai bun decat cel de pe logan. si nu in ultimul rand, dotarile sunt mult mai bune si mai numeroase.

p.s. nu toate loganele se strica mereu cunosc oameni care au logan de 3-4 ani si nu au avut nici o problema cu ea. depinde si de 'noroc', daca prinzi un lot mai prost, facut la schimbul 3 sau mai stiu eu in ce graba, normal ca iti mai pica de pe ea. dar nu numai la dacia se intampla
                              Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

• eu cu loganul spre giurgiu 160km/h unu cu solnita 160km/h si se ducea mai bine ca mine.
                                la frane sta slab ca l-am testat printr-o frana mai brusca, la interior naspa, forma mie unul mi se pare urata, oricum daca era mai buna ca loganul, nu il mai scoteau pe acesta si se fabrica solnita. solnita eu cred ca e mai buna ca loganul la viteza si sprint, si atat.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google