Originally posted by Ivan Marian
View Post
Logan Euro 5 scoate 11.3 sec pe suta. Si de aceasta valoare da-mi voie sa ma indoiesc. Pe datele tehnice la Pro ul meu de 1.6 zice 10.8 sec- mai mult decat Logan 16v. Dar dc le pui pe 400 m- Pro ul nu are ce discuta cu 16v: 1,2 cam egalitate; a 3 a bye bye Logan. Iar la viteza mai mare de 130 stim cu totii cine sta mai bine (chiar si la viteza maxima constructiva). In plus de asta motorul CVVT e mult mai elastic- are cuplu pe toata plaja (poti sa mergi cu a 5 a cu 1,500 ture linistit fara sa dea in nas)- normal ca dc le pui alaturi pe 400 m Logan bate; dar senzatia la I30 e ca trage f bine pe toata plaja, chiar si dupa 4,500 ture unde la Logan se cam termina distractia.
Da stiu ca unii din cei cu Logan si-au pus telescoape pe gaz, discuri (nu mai pomenesc de navigatie ca asta se poate pune pe orice masina). Dar nu uita ca I30 are toate astea STANDARD din fabrica!(are telescoape pe gaz)+ESP, suspensie independenta. Ia intreaba-i cat au bagat in masini ca sa ajunga la ceva standard la I30.
Directia: se intareste la viteza. Adica- atunci cand stai pe loc volanul merge fooarte usor. Cand mergi cu viteza merge o idee mai greu ca la Logan.
Garda la sol: bate Loganu fara discutie, dar e depunctat la viteza.
Avantaj Logan: scutul-la Hyundai lipseste si chiar dc se poate pune aftermarket nu e indicat.
V-am zis parerile sunt impartite- tu vrei spatiu portbagaj, eu vreau siguranta. Ce folos ca bagi si carutu si sacul de cartofi in portbagaj (totusi si la I30 ai varianta SW care bate loganu, dar e cam 15,000), daca familia ta- fiintele care iti sunt dragi- nu sunt in siguranta, iar dc Doamne Fereste de ceva te rogi la Dumnezeu sa se deschida airbagurile alea 2 ca altele n ai.
Parerea mea: dc vrei sa te duci la pescuit si pe drumuri desfundate- clar Logan.
Dc vrei sa mergi in Grecia in concediu- clar Hyundai.
Hai sa fim seriosi..Hyundai I30 nu e masina de fitze... Masini de fitze sunt Beetle, Fiat 500, Mini..
Atat Logan 16v cat si I30 se adreseaza paturii mijlocii care are ceva bani...dar nu vrea sa se 'gatuie' pentru un volan si 4 roti pe care sa scrie Audi.
Comment