If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Logan Vs. Ford Focus vs. Megane 2 - Preturile Pieselor RIDICOL DE SCUMPE LA LOGAN?
Eugene, intr-o tara civilizata ai perfecta dreptate, dar la noi sunt unii care isi iau passat de 12, 13 mii de euro sh apoi nu mai au bani de gume de iarna. Care e treaba ?
Deci concluzia e ca intretinerea e ok la Focus ca si bani, dar daca ai spart faru ai belit-o! ))))
Costurile la intretinere sunt ceva mai mari la Focus, dar eu cred ca oricine isi poate permite sa dea odata pe an 150 lei in plus la revizie.
Problema se pune la costul de achizitie si CASCO.
Daca ai bani de achizitie- intretinerea nu va fi o problema mare
Da, asa este. Sunt un pic mai mari la aceste piese consumabile, in schimb legat de exemplu cu farul te cam indoaie. Bine, ai alternativa sh-urilor din dezmembrari care te poate scuti de o mare cheltuiala.
Eu am megane, am schimbat parbrizul la reprezentanta pe casco - deviz = 15 mil. Mi s-a parut exorbitant de mult dar nu am dat de la mine ce-i drept.
Eugene, intr-o tara civilizata ai perfecta dreptate, dar la noi sunt unii care isi iau passat de 12, 13 mii de euro sh apoi nu mai au bani de gume de iarna. Care e treaba ?
Nici nu stii cum s-o mai dai. Multe cazuri de acest se intampla dar mi se pare o nebunie teribila. Multi dintre oameni care se intind mai mult decat le-ajunge patura, apoi se trezesc dezveliti total.
Nu stiu cum isi fac ei calculele.
1.6 Ti VCT 85 cai cred ca e cel mai cretin motor de care am auzit vreo data
de ce ar face cineva asa ceva ? de ceee ?
ati scris deja 8 pagini...nu sunteti normali
Nu e un motor cretin deloc ;) este foarte fiabil, la fel ca si fratele lui mai mare de 115 CP. Dar daca te referi la puterea dezvoltata, gandeste-te ca unii merg mai lent asa si n-au nevoie de putere mare.
Pe Logan de ce s-a pus 1.6 80 CP?
LE: Dragilor, propun sa excludem reprezentantele Ford din aceasta discutie pentru ca toata lumea stie ca practica preturi nesimtite cu exemple concrete din partea mea:
-cheie tip briceag, pret in reprezentanta 600 lei + 180 lei programarea ei, dar am preferat sa o cumpar de la cineva care aduce de pe ebay la 180 lei + 20 lei prelucrarea lamei, iar programarea mi-am facut-o singur.
- alternator, pret in reprezentanta 2200 lei + alternatorul vechi la schimb
- pompa de apa, pret in reprezentanta 680 lei (prefer sa iau pompa de la masina de spalat)
Cu alte cuvinte, sa ma... ceva pe reprezentantele Ford ca nu o sa calc vreodata pe acolo
Singurul dealer Ford serios de pana acum mi s-a parut Proleasing Ploiesti unde se practica preturi decente.
Cu alte cuvinte pot confirma ca preturile in reprezentantele Ford sunt cu mult peste piesele de Megane/Logan in reprezentantele lor.
1.6 TI VCT - alessandro vorbeste din prisma tehnologiei utilizate la motorul asta comparand cu eficacitatea lui, cu puterea dezvoltata, ca re e vax albina. un motor din generatia noua e mai slab ca unul de conceptia anilor 2000
Pe logan s-a pus 1.6 euro 3 si 4 de 87 de cai, iar acum 1.6 e5 de 85 de cai din motive lesne de inteles. Pentru ca e masina low cost si asa trebuie sa ramana.
Iar treaba ca unii merg mai lent si n-au nevoie de putere mi se pare ca te minti singur, ca nu ajungi la struguri si ti se par al dracului de acri, nu neaparat tu, ca idee vorbind.
Oricand e binevenita o resursa de putere sa faci o depasire in siguranta, altfel stai in spatele tirului cu 80 la ora cu tot cu mersul tau lent.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment