Diesel vs Benzina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Hm...eu am de gand sa o tin 5-6 ani (maxim). Si fac (cred) ~ 20000/an.
    O am de 7 luni jumate si am 12600 parca.

Comment

• Originally posted by tezeu View Post
      Va spun eu sincer ca topicul asta nu isi va gasi "linistea" niciodata. Dar o concluzie poate fi trasa de aici ... lasand gusturile deoparte , benzina avantajeaza pe cei ce isi folosesc masina in interes personal(mers la servici, piata, un concediu ceva) si nu depasesc undeva la 17000 de km pe an cu conditia sa tina masina undeva la 3,4 ani ... iar diselul ii avantajeaza pe cei ce fac multi km pe an (peste 25000) si planuiesc sa tina masina si pe o perioada mai mare de timp. Eu ma regasesc in prima categorie si un disel nu imi va aduce nici sadisfactie in plus, nici mare economie nu am sa fac cu ea(am enumerat cateva posturi in urma cate trebuiesc amortizate cu bani proveniti din consumul mai mic al diselului).
      In sfarsit... tu, ca si benzinar, ai tras o concluzie inteleapta!... Eu ma chinui de 4 luni sa va conving de avantajele si dezavantajele motorizarii diferite, si am fost luat peste picior (no ofense!). Cred ca am spus de 5-6 ori ca dieselul e pentru marii consumatori de km, iar benzinarul pentru cei care si-au luat masina ca si pe un membru al familiei, si in sfarsit ai venit cu o concluzie obiectiva. Ma bucur ca pe forumul asta am inceput sa devenim obiectivi (intr-un procent majoritar) si sa judecam drept. Sincer sa fiu, daca as mai avea 20-25 de ani as lua benzinar fara sa stau pe ganduri, dar acum, prefer un diesel care se incinge greu... ...

Comment

• Nu cred ca a fost post de al meu in care sa te contrazic pe tema asta, cel putin nu in mod intetionat. Eu pana in prezent am tot postat conditile in care ma avantajeaza benzinarul si in ce conditi m ar avantaja un disel. Banuiesc ca ma vor ajunge si pe mine vremuri in care nu o sa imi mai permit benzinarul(probabil se va ajunge sa adun la un moment dat un numar mult prea mare de km zilnic incat sa nu mai fac treaba cu benzina). Off topic putin ... daca as sta la curte mi as lua un motor, vara pentru a ma duce la servici este o buna alternativa(consum relativ mic, te poti strecura cu motorul bineintele fara a incomoda soferi auto). Si inca ceva eu cand mi am luat masina am presuspus ca voi face undeva la 10000 de km pe an, dar avand masina noua, buna tentatia este mai mare de a te plimba(chiar si inutil cu ea), asa se face ca am adunat in 6 luni --- 8500km si multi se vor aduna la vara prin diferite excursi, sper sa nu sar de 17000 --- max 20000.
        sigpic
        Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)

Comment

• spike, cred ca sunt mai multi care sunt de acord cu aceleasi lucruri pe care incerci sa le explici de cateva luni, ideea e ca mai tot timpul vine unul si sare cu cate-o mamaliga cum ca aia sau aialalta ar fi clar castigatoare...ei, atunci discutiile se reiau. asta e ceea ce cred eu ca se intampla de fapt. si pana la urma asta presupune un forum...desi evident ca nu la toti ne convine sa repetam o chestie de n ori din doua in doua saptamani, pt ca, sa fim seriosi, 99% dintre noi citim ultimele 2 pagini dintr-un thread si ne dam cu parerea...
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Good point Seba! Ce frumos ar fi daca inainte de a ne da cu parerea, am citi ce sa- scris inainte!... ;)

Comment

• total off-topic: spike, realizezi ca ar lua o zi sa citesti un topic cum e asta, de 25 de pagini ? cand naiba sa mai si raspunzi, ca vine seful si te ia dracu' daca te vede pe net ?...iar studentilor li se da pauza 10 minute, in rest cam stau profii cu ei...
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Total de acord... dar totusi, eu in facultate am invatat sa citesc printre randuri, sau mai bine zis... am invatat sa citesc pe diagonala...

Comment

• Pai daca ar fi numai asa, se vor posta doua trei pareri avizate, care pun clar in evidenta avantaje si dezavantaje si gata...putem inchide subiectul...nu mai are nici un farmec.

PS: stiati ca in Dubai pretul motorinei e dublu fata de benzina? (offtopic desigur..)

Comment

• Originally posted by Octavian___28 View Post
                    .................

PS: stiati ca in Dubai pretul motorinei e dublu fata de benzina? (offtopic desigur..)
                    Aici scrie altceva.

Comment

• cursul de azi NZD/USD = 0,7533
                      Benzina 1.75 NZD*0.7533*2.529 = 3,34 lei (RON)/l
                      Diesel 1.3 NZD*0.7533*2.529 = 2.48 lei/l
                      Mamaaa, cu cat e mai scumpa motorina.....
                      sigpic
                      Ambition 1.5 dc

Comment

• Eu am spus ce mi-a transmis un prieten de acolo. Il rup!

LE: reluam, ce rasp. am primit:

pai eu am zis asa: eu platesc 6.25 aed/gallon/ e vorba de gallon imperial, de 4.36 litri. cum 1 euro = 5.5 aed, am facut socoteala.

si motorina cat e...?

13aed/gallon in dubai si 10.5 (sau asa ceva) in Abu Dhabi

Omu sta acolo, si nu ma minte.

PS: si ce treaba are Noua Zeelanda cu Dubai ????????

Comment

• new zealand dollar = NZD
                          Arab Emirates Dirham = AED

Nah...ca v-am spart pe toti....

Comment

• N-are nicio treaba New Zeeland in toata discutia, doar dolarul neozeelandez are, pt ca folosit ca reper in graficele respective. E posibil sa aiba dreptate amicul tau, dar graficele alea spun altceva.

Comment

• dieselul e cel mai tare pt ca am eu!
                              1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!

Comment

• Bun argument ) benzina este buna pentru ca am eu si inca doi prieteni )
                                sigpic
                                Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google