Diesel vs Benzina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• La ce va referiti voi cand ziceti ca recuperati ???? diferentza de bani cu un dieselpana in 50000km....... .poi si revizile is mai scumpe si + ca aia 2 l/100km cat consuma mai putin nu prea vad io cum scoti u 35 milioane in 50000km in carburant . Acolo dupa 100000km mai putem vb.... si ar merge treab cu valoarea la revanzare.

Comment

• Originally posted by RazvanB View Post
      stimati domni si colegi vera usa va informez ca de aproximativ 3 ore am citit acest thread
      o mica concluzie la care am ajuns eu:
      de 2 ani de cand am permisul: -primele 5 luni am mers cu o leganza benzina (masina tatalui meu) -restul, adica 1 an si ceva cu un vw polo 1.9 sdi 65cp (tot masina tatalui meu, si parerea mea e foarte mare motorul de 1.9 pt un polo sedan) dar cu toate astea STIU ! sa nu imi sariti in cap la ce urmeaza sa zic, leganza alt motor alti cai, dar DAR din mica mea experienta daca o puten numi asa vreau sa mentionez faptul ca, la 140 se suparase un tip cu un tuareg pe mine, iar eu fiind tanar si nelinistit nu mam lasat (p.s. eram inconstient ce se poate intampla la viteza aia, dar incet incet ma conving.. si de vroia msi eu putina adrenalina)... sa revin la 140 mam dat pe banda 1 ca sa treaca tuareg. vreau sa va zic cinstit ca am accelerat masinuta (motor de 2000 si 133cp + ca mergea si AC) nu ma putut depasi sub nici o forma . Aveam 190 si ceva nu ma iretin exact si era langa mine, cu putin in urma mea (ma refer la boturile masinilor)
      ACUM in privinta VW POLO sunt multumit de el, CHIAR FOARTE MULTUMIT in privinta consumului, la demaraj, chiar si incarcat mam luat la intrecere cu un tip cu un golf 3 benzina (ma intorceam de la ceva manstiri) si am luat 170 cu POLO with NO PROBLEM (ha ica deviez subiectul) finaly, IDEEA LA CARE VREAU SA AJUNG ESTE CA SI CU MOTOARE DIESEL SI CU BENZINARE POTI OBTINE VITEZA DACA NEAPARAT ASTA DORESTI. acum 2 zile am deschis un thread ca nu ma simteam eu asa bine ca miam luat logan kissfm benzina 1.4 in loc sami iau un dci. DAR NU E UN CAPAT DE LUME in concluzie. depinde si cum stii sa conduci , stilul tau, iar eu zic ca toti sa ne bucuram de ce avem ca altii siar dori sa aiba ce avem noi.
      si benzinarele si motorinarele au avantaje si dezavantaje in opinia mea
      acum, parerile sunt impartite (normal)
      in final, conflictul dintre benzinar si motorinar va exista intotdeauna
      si inca ceva.. vreau sa mentionez ca sunt mandru de alegerea facuta la motorizare din anumite puncte de vedere si nu cred ca un 1.4 mpi o fi un motor asa "slabut" nici "sa zborI' dar presupun ca uneori te si ajuta

Ai un scris frate................ Am renuntat dupa primele 5 randuri sa mai citesc . Dar iti dau dreptate in conflictul dintre motorizari ( al 5 lea rand citit ).
      B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

• Imi place sunetul unui motor diesel, care la turatii mai mari, se aude ca motorul unui avion desi eu am benzina
        Logan Ambition 1.6 8V

Comment

• iar la turatii mic se aude ca un tractor ai ascultat un benzinar turbo? pun pariu c-o sa-ti placa si mai mult...
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Originally posted by csebalyn View Post
            iar la turatii mic se aude ca un tractor ai ascultat un benzinar turbo? pun pariu c-o sa-ti placa si mai mult...
            O daaa!!!!!Asta-i sunetul care ma..exercita ! ....daca ar mai fi si inca o turbina pe langa ailalta...ar fi si mai bine
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by bagheera View Post
              durata de viata a unui motor diesel (mac) este mult mai mare fata de un motor benzina (mas) punct .
              Amortizarea se face in max 100.000 km dupa aceea sunt in avantaj ...
              Cred ca nu te-ai exprimat cum trebuie - (motorul este un ansamblu)
              Daca vrei sa vb despre durata de viata a unui motor diesel, te referi NUMAI la componentele(pistoane, camasi segmenti) in rest ... nu vreau sa continui ...
              LOGAN PRESTIGE - 1.6 16v - GRI PLATINE ---- "Benzinar pana la moarte!"

Comment

• asa ceva de genul asta eu m-am referit ca un diesel functioneaza mai mult timp decat un benzinar .... si apropo este adevarat ca noile motoare nu mai au camasi (la pistoane)???
                :popa:

Comment

• Cum sa aiba o durata de viata mai mare ca a unui benzinar ? ...

Comment

• Faptul ca un diesel functioneaza in regim de turatii mai scazut, asta prelungeste viata motorului.

Comment

• E na ... benzinarele aspirate/turbo se simt mai bine la 4000rpm decat la 2000 rpm.

Comment

• dar parca mai stabilisem cateva threaduri mai inainte si ca eforturile in motoarele diesel sunt considerabil mai mari, nu? iar benzinarele alea turbo chiar tin si ele mult...uite, de ex un volvo 244 turbo, 850000km cu primul si singurul motor. deci se poate
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Sunt motoare de BMW care au depasit si 4 milioane de km ( daca tin eu bine minte ). Oricum o sa ma documentez pentru ca nu cred ca un diesel are o viata mai lunga ca benzinarul.

Comment

• Sigur Nu Tzi-a Stat Nici Unul?

Originally posted by Kronos View Post
                            Cand am luat masina am facut un riguros calcul economic, de amortizare a "investitiei". Am deja 13000 Km in 6 luni si fac undeva la 25000 pe an. Si oricum masina n-am de gand s-o tin mai mult de 4-5 ani.
                            Cat despre DCI vs MPI, eu ma refeream la motorul standard fara imbunatatiri. Si iti spun sigur ca nu mi-a stat nici un benzinar de 1.4 in fata pana acum. Fiecare cu parerea lui. Si daca credeti ca un DCI nu scoate fum din cauciucuri eu nu va oblig sa ma credeti.
                            EU ITI SPUN CA TE FAC CE ZICI DE ASTA ??? IS TARE CURIOS... DACA IMI ACCEPTI PROVOCAREA DA-MI UN RASPUNS

Comment

• Mai baieti eu zic ca ati deviat daca discutati despre cate sute de mii tine diesel sau benzina. Noi suntem parintii nostrii ca sa tinem o masina 10-15 ani? Eu zic ca nu si ca masina se schimba la 3-4 ani maximum .. timp in care nu puteti atinge limita de km pe care ii poate face un motor modern decat daca faceti taxi sau mai stiu eu ce.
                              numar secundele

Comment

• Originally posted by memphis_Taz View Post
                                EU ITI SPUN CA TE FAC CE ZICI DE ASTA ??? IS TARE CURIOS... DACA IMI ACCEPTI PROVOCAREA DA-MI UN RASPUNS
                                mai tu umbli dupa scandal? vezi ca exista topic de "provocari"...apropo, dci85 sau chiar si dci65 remapat se tin al dracu de bine de 1.6mpi. asa ca visurile tale cu 1.4 o sa fie spulberate. pe dci65 poate il faci la 400m, dar din mers, la reprize de depasiri, n-ai nici o sansa cu aspiratoru in fata turbinei. nu mai zic de o urcare resita-semenic, unde ala cu dci opreste de 3 ori sa bea o bere pana urci cu benzinaru'. asa ca lasa vitejiile. eu m-am dat cu un dci remapat si 1.4 n-are nici o sansa, nici macar la liniuta. asa ca ori iti iei o masinac care sa-ti permita sa faci figuri (dar numa in cadru organizat, ca altfel expui si pe altii unor riscuri fara rost) sau te obisnuiesti cu ideea ca loganu e o cotarita cu motor facuta sa te duac de la a la b si atat. cuvintele "sportivitate", "aerodinamica","demaraj" nu sunt din dictionarul loganului.
                                apropo, eu am descoperit pe propria piele ca 1.6mpi are probleme sa se tina de dci65 pe serpentine, asa ca la 1.4-le tau nici nu pot sa ma gandesc cum o sa iei autobuzul sa prinzi dci-ul...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google