Concluzia mea: Masina pe care o tii maxim 75000 km sau 5 ani ... clar MPI ! Peste 75000 sau 5 ani se justifica dci. Nu am facut off-topic.
Diesel vs Benzina
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Apropo de revizii, nu am facut nici una, si am 15000 km...in schimb mi-am facut diagnoza, este stas...nu uitati un lucru, puteri aproximativ egale...turbo-diesel clar peste benzina
Comment
-
Aha ... maine la aceeasi ora ...
Altu care s'a trezit ... si se gandi sa bage un post aiurea...
Cum sa fie peste ma ?.. doar la consum ... (si celebrul 2.0 diesel de la bmw care face 2.0 i ...) ... E lucru dovedit ca un diesel turbo nu e peste o benzinara aspirata...
Comment
-
Originally posted by Razzvan View PostAha ... maine la aceeasi ora ...
Altu care s'a trezit ... si se gandi sa bage un post aiurea...
Cum sa fie peste ma ?.. doar la consum ... (si celebrul 2.0 diesel de la bmw care face 2.0 i ...) ... E lucru dovedit ca un diesel turbo nu e peste o benzinara aspirata...Last edited by felixb; 6 March 2008, 17:35.
Comment
-
Eu prefer dCi-ul, dupa ce am avut Clio 1.4 - personal gasesc diesel-ul mult mai placut la condus decat benzinarul.
Mai mult, la depasiri in afara localitatilor (mai ales tir-uri sau autocare - adica vehicule lungi) nu mai trebuie sa "mestec" in benzina in disperare si sa schimb 1-2 trepte ca sa pot sa urc cat mai repede de la 80 la 100 (120 dupa caz)...
Comment
-
Da, chestia cu depasirile e valabila si la dci 65 sau 70 cp, e bine sa nu trebuiasca sa mesteci in cutie (mie totusi parca imi si place sa-i mai dau cate o inferioara, chiar daca nu sunt tot timpul nevoit...deformatii de la circuit).
Daca ar fi sa am diesel, asta ar fi care cred ca m-ar satisface dci 85 cp (din gama Logan)
Comment
-
Recunosc ca n-am condus nici o 1.6.16v, dar am avut o 1.6 8v pe mana si m-a deceptionat (comparativ cu fostul meu Clio 1.4), in sensul ca am gasit-o cam puturoasa.
Sincer am o urma de indoiala (ca fost posesor de Mondeo Ghia 1.8 16v) ca-ti trage masina in a 5-a de la 90 (???). La Mondeo bagam fara nici o jena chiar si a 3-a si zburam, dar in a 5-a sunt sigur ca ma "pupam" cu cel ce venea din fata (la depasiri).
Comment
Comment