Ma bucur sincer ca am luat benzina si nu disel si celor care nu fac un nr considerabil de km pe an le recomand benzina caci este alceva.
Diesel vs Benzina
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
-
completare cristi_xp: si la ce proasta e motorina noastra, parca n-as vrea sa am logan diesel iesit din garantie si sa trebuiasca sa-i schimb injectoarele (cam 4000ron)...de banii aia prefer sa-i dau benzina motorului. benzinarul nu-i asa pretentios ca motorul diesel, iar la noi (scumpa romanie) asta e de luat in considerare.
@tezeu: dci85cp are cutie jr5 (laguna 1). nu stiu daca e pe cabluri (desi cred ca nu), poate ne lumineaza altii care se pricepDemocratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Cutia JR5 are comanda pe cablu si ambreiaj hidraulic.
Comment
-
Originally posted by tezeuAcum sincer dupa ce am sofat diselul ma simt mult mai bine in masina mea si mai impacat de alegerea facuta(benzina 1.6 16 valve 105cp).Va salut si la mai multi km fara incidenteForum neinteresant. Delogat definitiv.
Comment
-
Mah oameni buni si referitor la problema consumului mah gandesc asa .... daca se va ajunge sa nu mai imi permit sa bag benzina pe 16 v meu pot sa imi iau o instalatie de gaz buna ca si firma si sa ma bucur si de un motor de 100 cp (din cate stiu gazul iti ia din puterea motorului) si de un consum super.Oricum dupa ce m am urcat in diselul ala pur si simplu imi ador masina (si zic asta pt ca la un moment dat aveam anumite regrete ca nu mi am luat disel)...deci daca nu depasiti 15.000 de km pe an si nu aveti de gand sa tineti masina peste 6,7 ani luati-va benzina si de bani pe care ii investesti intr un disel prestije iti cumperi un 16 valve (de diferenta de cam o mie de euro bagi benzina) si sincer ca si comfort pot spune ca benzina este net superioara. Respect pt toti colegi de pe forum dar test driveul ala pe care l am facut pe un disel 85cp mi am dat mult de gandit .... cand se vor hotara ai mei sa isi cumpere mcv am sa le recomand cu caldura 1.6 GPL (consum bunicel dar pretul gazului f mic + ca este destul de puternic chiar si pe gaz pt o masina de familie) si asta in defavoarea mcv disel 85 cp care costa ceva mai mult(200 de euro parca pe varianta) dar intretinerea tind sa cred ca este tot in favoare GPL-ului. Salutaresigpic
Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)
Comment
-
am ales diesel pt ca am avut banii la momentul achizitionarii si ma incanta faptul ca trec mai rar decat un benzinar pe la pompa. nu caut sa amortizez nimic, dar ma simt bine cand stiu ca bag plin si merg considerabil mai mult decat as fi mers cu un benzinar.
Comment
-
Originally posted by POPam ales diesel pt ca am avut banii la momentul achizitionarii si ma incanta faptul ca trec mai rar decat un benzinar pe la pompa. nu caut sa amortizez nimic, dar ma simt bine cand stiu ca bag plin si merg considerabil mai mult decat as fi mers cu un benzinar.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Originally posted by csebalynin oras, da, in afara, nu mai mergi chiar asa considerabil mai mult...pana si 1.6mpi are sub 6% la 110 constant (pe ceas). si nu vreau sa sperii sau sa dezamgesc pe cineva, sau sa fac antireclama, dra din cauza motorinei proaste apar tot mai multe dieselare prin service-uri la schimbat injectoare (au alea un pret, tata, de vorbesti singur). de turbina nu mai zic. e plin de clio-uri cu probleme la turbo (aceeasi turbo de pe logan). eu de-asta am luat benzinar. daca il aveau la momentul cand mi-am luat eu amsina, as fi luat clar 16v, dar m-au prostit ca mai dureaza un an pana o sa-l scoata si l-au scos dupa 2 luni (cu riscul de-ami lua warn, f.... mama lor de nesimtiti!)toora,llumar fata spate,zender,borla,calc reno sport,1.6 93cp,vw mk1,1.8,sparco sprint,roll bar omp,centuri 6 puncte sandtler,bf goodrich,bbs,borla
Comment
-
si eu am zis la fel csebalyn.eu cred ca majoritatea care au specializare in domeniul auto cunosc problemele astea.tot ce e mai simplu e clar mai fiabil.
exista la diesel doar un avantaj.consumul un pic mai redus.oricum si benzinarele vor merge pe alcool probabil in viitor si tendinta e ca si la diesel injectie directa +turbo.
Comment
-
suru eu zic ca consumul la un diesel e putin mai mult decat "un pic" cel putin la oras,aici e diferenta cea mai mare fata de benzinare,deci in oras dieselul e tatic mai ales daca nu esti vitezoman poti scoate si consumuri de 5% in orase mai mici ca Tulcea de exemplu,eu cel putin in constanta am consum de 5.5%
Comment
-
ar trebui facut ceva in romania cu motorina asta..... Io am benzina dar e naspa pt ceilalti . De ex un preten de-al meu si-a luat vara trecuta MERCEDES VITO si acum au picat injectoarele. Le-a dus la reconditionat 1000 RON toate patru. si oriucm asta i s-a intamplat din cauza motorinei care e de o calitate " exceptionala"sigpic
Comment
Comment