Diesel vs Benzina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• aici in romania apar probleme cu loganurile pe gaz dupa 100.000km.
    asa cum se intampla si la diesel e de proasta calitate si gazul
    am un var in germania care se ocupa de un autohaus si el zice ca gazul e cea mai buna solutie dar la ei probabil gazul e bun.
    si dieselul ar fi bun la noi daca nu ar fi asa ierni geroase.din cauza frigului intra motorina groasa in injectoare si se decalibreaza.

Comment

• la voi consuma mai mult acum iarna??
      sigpic

Comment

• salut

cum a zis si cineva mai sus trebuie gandit bine cati km faci pe an daca merita diesel si in cat timp vei recupera banii in plus dati la diesel

am facut un tabel cu logan abs plus si cu timpul de recuperare al banilor

daca credeti ca am gresit la ceva va rog sa imi ziceti sau sa modificati in el

Comment

• nu stiu cat de exact e tabelul, ma rog consumurile apreciate sunt ok, tot cam asa mi-au iesit si mie diferentele de amortizare, in ani (mie mi-a dat aprox un an in plus). cred ca ai uitat costul reviziilor, care la dieselache sunt din 10 in 10 mii, nu ca la benzinar din 15 in 15k si sunt si mai scumpe. benzinarele nu sunt motoare asa pretentioase ca dieselul, mai e si asta un aspect de care tre' sa tii cont cand iei masina, cam cati km/an o sa faci cu ea, cat vrei sa tii masina, cat de mult o sa ai grija de ea, si ce vrei de fapt cu ea (liniute sau depasiri la drum intins sau pur si simplu confort la deplasarea din a in b).
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Originally posted by csebalyn View Post
            nu stiu cat de exact e tabelul, ma rog consumurile apreciate sunt ok, tot cam asa mi-au iesit si mie diferentele de amortizare, in ani (mie mi-a dat aprox un an in plus). cred ca ai uitat costul reviziilor, care la dieselache sunt din 10 in 10 mii, nu ca la benzinar din 15 in 15k si sunt si mai scumpe. benzinarele nu sunt motoare asa pretentioase ca dieselul, mai e si asta un aspect de care tre' sa tii cont cand iei masina, cam cati km/an o sa faci cu ea, cat vrei sa tii masina, cat de mult o sa ai grija de ea, si ce vrei de fapt cu ea (liniute sau depasiri la drum intins sau pur si simplu confort la deplasarea din a in b).
            ai dreptate despre revizii.

eu am considerat un mers normal, nu demaraje si alte drifturi, linitute etc.

eu zic ca dieselul se merita in special de 30000 km pe an in sus CATEGORIC

PS: inca o chestie. cred ca cine isi va lua diesel in detrimentul benzinarului va face multi mai multi km decat benzinarul, decat siar propune sa faca anual, datorita consumului si atunci o va lua razna recuperarea

Comment

• @shyck. Conform tabelului postat de tine rezulta ca nu se merita sa-ti iei diesel daca faci 10-15k km/an. Eu am mai spus ca, diesel, se merita sa-ti iei numai daca faci peste 20k km/an. Eu am masina de 3 luni si am deja 8000km (~2700 km/luna), inseamna ca dupa un an o sa am peste 32k km parcursi... Mi-am amortizat investitia initiala nu?

Comment

• in ritmul asta in 2-3 ani nu ai treaba depinde daca e fata de 1.4 sau 1.6. asta in cazul celui de 70 cp. la 85 cp poate e mai mult. nus cat e diferenta in lei

puteti modifica tabelul cu ce tipuri de masini vreti. eu am facut pe abs plus doar cu ac si vopsea nemet. fara airbaguri laterale si garantie extinsa

Comment

• Logan 1,4MPI

Man "SURU" si eu am un 1.4 mpi alimentez numai de la RomPetrol si vreau sa zic ca asta vara am mers fara probleme cu 185 Km/H si sa comportat onorabil ,in viteza a-4-a aveam 140 si am schimbat si am ajuns la 185 ,dar mai mult mi-a fost frica.
                  Referitor loa diesel nu o sa vedeti viteze de genul macar 180 ,sunt motoare de putere si atat,poate cu un 1.5 DCI cu i-ul rosu,pe ala nu l-am testet.
                  sigpichttp://picasaweb.google.com/cristist...44443427132114

Comment

• Am ajuns eu la 180 km/h (pe vitezometru nu pe gps, pe gps e mai mica cu 9km/h) cu DCI si se comporta bine. N-am cronometrat, dar a ajuns destul de usor la viteza aia.

Comment

• E chiar mai mare eroarea la viteza aia, poate chiar 12 km/h.
                      Cel mai nou proiect auto din România!
                      Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• E posibil. N-am verificat. 9km/h a rezultat la 120km/h pe vitezometru iar pe gps aveam 111km/h.

Comment

• Logan 1,4MPI

Nimic de zis eu am incercat si nu am reusit sa ajung poate ai invatat-o mai naravasa , eu sunt benzinar din nastere si motorina ma irita(zgomot,iarna,si in general viteza)
                          asta este parerea mea, iar de consum motorina este mai scumpa acuma si sa-mi fie cu iertare reviziile sunt mai dese si mai scumpe.
                          sigpichttp://picasaweb.google.com/cristist...44443427132114

Comment

• Eu am mers pe un cu totul alt principiu cand am luat diesel-ul. Pe primul plan a fost consumul in oras. Ca la mine asta doare. Sincer nu ma asteptam chiar sa fac in 2 luni 6000 de km(cu tot cu iesitul inafara orasului) Se tot vorbeste de recuperarea diferentei pretului de achizitionare...nu m-am gandit nici o clipa la asta, pentru ca am preferat sa dau cu 1000 de euro in plus si sa am consum mic in localitate. Ca imi recuperez sau nu, nu am vrut sa iau in calcul.
                            Si da, reviziile stiu ca sunt ceva mai scumpe. Dar diferentele de bani se discuta pentru un viitor. Banii oricum se duc, intr-un fel sau altul.
                            Fotografie ... in cat mai putine cuvinte

Comment

• pai intreaba un benzinar ce consum are acuma iarna in oras eu am tot un dci si consumul e undeva la 6-6,2 in oras ,amortizarea la masina se vaface in timp in functie si de km pe carei faci
                              ym! dorinu2005@yahoo.com
                              BARBATII ADEVARATI PREFERA 1.5 DCI

Comment

• in jur de 8,5-9% pe cb, cam 9-9,5% real. acelasi ca vara, cand frigul e "compensat" de folosirea AC...pt 1.6mpi, eu zic ca e ok. consumul e obtinut in timisoara, la orele 8:30-8:45, respectiv 17:00-17:30, deci in inghesuiala. cam 85% din drum e in oras, restul de 3 km sunt in afara orasului.
                                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google