Diesel vs Benzina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Seba, daca in TM ala e consumul (si nu te contrazic!) in Bucuresti se vede diferenta dintre diesel si benzinar: diesel - 6.5-7L%; benzinar - 12.5-13L% (cred ca Dantes ar putea sa confirme). A se retine ca nu ma refer aici la soferii de duminica (aia pot scoate si 7%), ma refer la cei care ies zilnic cu masina.

Comment

• Detin un logan diesel de 2 ani si am citit mare parte din discutia voastra cu diesel vs benzinar.Nu puteti compara diesel cu 1.4 mpi e dif de la cer la pamant.1.5 dci are un cuplu imens fata de 1.4 mpi.M-am luat la un semafor cu un smecheras ce avea un 1.4 mpi si suferea de el ca ma face de la distanta.Cei care au diesel stiu rezultatul asa ca nu mai laudati 1.4 mpi pt ca este o masina puturoasa ce consuma mult si chiar nu isi merita banii.

Comment

• facem o cursa ?? ma faci pana apuc sa scimb a 3-a ca ai cuplul mai mare si dupaia iti zic PA PA !!
        sigpic

Comment

• Si ce-ai rezolvat?

Comment

• Originally posted by Sp!ke View Post
            9km/h a rezultat la 120km/h pe vitezometru iar pe gps aveam 111km/h.
            Eroarea creste direct proportional cu viteza, de aia ziceam ca poate aveai o eroare de ~12 km/h.
            Cel mai nou proiect auto din România!
            Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• dieselul nare moarte (1.4 benzina - nustiu de ca lau fabricat cred ca mai aveau pistoane pe stoc de la vechia berlina )1.6 e alta treaba mai putem discuta si chiar compare (dar consuma prea multa benzina) cu 1.5 diesel 85 cai

Comment

• crezi tu asta? poate ai mers cu vreun 1.4 de scoala de soferi. Io cu ala care am facut scoala era de 1.4 si cred ca si cu dacia veche berlina i-o dadeai. Dar 1.4 il face pe 1.5 65 cai fara prea mult stres........si asta nu o zic numai eu......uite-te si prin cataloage la demaraje
                sigpic

Comment

• Aoleu, da ce aveti acum? inainte sa imi iau loganul citeam forumuri cu logan vs masina la sh, si cam tot asa incepeau threadurile....e bun si unul si altul.
                  Fotografie ... in cat mai putine cuvinte

Comment

• copiii din ziua de azi "zmeii" (dupa parerea lui are BMW

Comment

• e foarte bun si dieselu chiar il apreciez, dar nu imi place sa se ia in ras 1.4 . DACA chiar nu era bun nu il mai puneau. Fiecare e bun in felul lui si dupa placul fiecaruia. Fii sigur ca, atunci cand mi-am luat loganu era si diesel imi luam diesel.....pt consum evident !!!
                      sigpic

Comment

• Originally posted by petroman View Post
                        dieselul nare moarte (1.4 benzina - nustiu de ca lau fabricat cred ca mai aveau pistoane pe stoc de la vechia berlina )1.6 e alta treaba mai putem discuta si chiar compare (dar consuma prea multa benzina) cu 1.5 diesel 85 cai
                        ce tot dati ca 1.6 8v consuma mult, unde e asa mare diferenta intre 1.4 si 1.6 ? Daca mai e si masina incarcata 1.4 consuma in aceleasi conditii si mai mult, de asta tineti cont ? sa fim seriosi. :-) Iar legat si de dCI, mai recunoasteti ca in regim de trafic intens, cand benzinarul scoate 11-12-13% ... dCI scoate si el un 8-9-10%, de ce nu vreti sa recunoasteti ?

dieselul era bun acu 4-5 ani (parca) cand era la aproape 50% din pret. Probabil o fi bun si acuma, pentru cine face KM si probabil o fi bun daca si motorina ar fi buna in RO ... fiecare motor are atuurile lui si trebuie avut grija cand cumperi ce vrei de la el.

Offtopic: legat de GPS andrei are dreptate, testat de mine, la 178KM/h (pe bord) GPS-ul arata 163KM/h, probabil la viteza de 210 (cu un 16 16v modificat) ai undeva la 190....creste
                        I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

• Originally posted by petroman View Post
                          copiii din ziua de azi "zmeii" (dupa parerea lui are BMW

Am mers si cu BMW :p. Eu nu ma numar printre " zmeii" inconstienti . Pot sa zic ca as putea fi un model pentru tinerii incepatori din ziua de azi. Nu fac liniute, nu chinui masina, chiar am grija de ea. Doar de vreo 3 ori i-am dat asa sa vad cum fuge.....si asta cand era liber drumu

PS: Stiu sa merg cu o masina, merg de la 13 ani si in regula de 4 luni
                          sigpic

Comment

• de ce crezi ca imediat au scos 1,6 la munte trebuie sal inpingi cand urci(sa urci sportiv nai sanse) dar nu indrazni sa faci play cu un dci de 85 cai doar daca e la volan tot un "zmeu" 1,6 e ffff OK consumul e ca la 1,4 deci e in dezavantaj 1,4iar consumul la dci-ul meu in Iasi este acum de 7,4 cind era cald era de 6,1 nu vreau sa te aburesc ca doar nu o vand

Comment

• crede-ma ca am stat in dreaptala un 1.6 90 CP.conducea un amic pe serpentine ( RUCAR-BRAN) dak cunosti. Si merge de rupe pamantu'( nu punem in calcul consumu ).
                              La diesel ajuta cuplul deoarece trege bine de la turatii joase. Dar ia mergi cu benzina la 4000 de ture si altfel stai de vorba ;)
                              sigpic

Comment

• tu chiar nu ai condus un dci 85 de cai sa vezi diferenta la ce ai si ce vorbesc eu

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google