Diesel vs Benzina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by tezeu View Post
    Am plecat in concediu vara trecuta cu un 1.4mpi ... eu cu inca un prieten si cu fetele dupa noi + pobagaj incarcat full ... am plecat sre suceava si am urcat si pe la cheile bicazului, lacul rosu ... a cosumat 5.4 media mers 100km/h pe unde se putea si in localitati 50km/h , 60km/h.
    P.S. diselul daca vrei sa faci treaba cu consumul pe langa faptul ca trebuiesc adunati un nr de km pe an(sa zicem peste 20000) mai trebuie tinut si cativa ani, ca daca o dai in primi doi ani de cand ai luat-o si ai adunat decat 40000 nu ai facut mare treaba cu consumul mai mic.

Nu cunosc ce costuri de intretinere are dieselul dar am inteles ca s-ar amortiza diferenta dupa 70000 km . Daca ne pot spune cei cu benzina si cu diesel care au depasit 100000 km costurile reviziilor fara alte piese pt ca la ambele pot aparea neprevazute am putea calcula . Repet , doar pt reviziile stabilite de producator .
    B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

• 3 persoane in masina+ bagaje , mers batraneste ( conducea tata si mama nu eu ) , fara a depasi 3000 rot/min si 100 km/h. Bran- TG JIU consum 5% in cap si in coada. Mie nu imi consuma 5 in afara in veci vecilor daca conduc eu . Dar chestia e ca am realizat consumul de 5%. Care nu crede acum sa creada
      sigpic

Comment

• Originally posted by Rocri View Post
        Nu ma pot abtine: Ia da-mi mie un 1,4 si pun pariu ca-l fac sa consume si mai mult de 7% in afara.
        1.4mpi va spun eu ca mananca putin.
        am avut unul de firma si imi faceau la firma consumul dupa bonul de alimentare.
        vreau sa spun ca mi-am batut joc de masina si schimbam treptele ca la curse.a iesit consum de 9%in timisoara.kiar am vrut sa vad daca se poate rupe usor un motor.nu am reusit si cu solenza la fel.
        7% am consumat cu al meu pe timisoara -oradea dar atentie in depasiri la 100kmh bagam treapta 3.cred ca media a fost la vreo 4000rot/min.
        daca mergi cu 90km/h consuma 5.4 aprox
        eu voi cumpara un diesel doar pentru ca am de unde cumpara motorina dar daca as alimenta din peco nu merita se amortizeaza greu si e un ban pe care il dai gramada la inceput

Comment

• Am bagat vineri motorina (agip) in masina lu' "nevasta-mea" ca ea nu e instare. Cand m-am uitat pe bon sa-mi cada fata....3.78ron/litru. Bine ca mi-am luat benzinar.
          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Originally posted by Sp!ke View Post
            Si marmota ce facea?
            spike, 1.6-le la 100km/h constant consuma 5,4-5,5%.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Fiecare isi lauda benzinarul sau tractorasul lui in antiteza cu celalat. Asa a fost si va fi intotdeauna, si e normal sa fie asa.
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• nu-i vorba de lauda, io-s constient ca dieselul ma "face" la consum si la depasiri (cel putin, dci85 ma usuca), dar asta e. pt mine a contat mai mult ca nu fac multi km, intretinerea e mai ieftina la benzinar, motorul nu-i asa pretentios...
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• 1.5 DCI 85hp, 75% urban - 7L%, 25% extraurban, 5.5L%
                  1.4 MPI 75hp, 75% urban - 13L%, 25% extraurban, 7L%
                  1.6 MPI 90hp, 75% urban - 12.5L%, 25% extraurban, 7L%
                  1.6 16v 105hp, 75% urban - 12L%, 25% extraurban, 6.5L%

Eu nu inteleg ce ai vrut sa spui cu asta, scuze. Adica in oras un 1.4 consuma 13% (nu mai vorbiti tot de B, mai luati de pilda Cluj-N. , TM, Arad, Craiova, BV...etc, ce e in B nu se cheama circulatie, fara rautate, dar asta e, adica vaisiamar!). Si mai ceva, un 1.4 consuma in oras mai mult decat un 1.6 8V?? Nu cred (afara se poate, dar in oras nu cred, la fel, sau mai putin ). Dar 13 % e mult mult peste adevar (daca am intels totusi ceva, sau poate am gresit).

Comment

• nu stiu de unde si cine a scos acele cifre dar sunt aberatii.diferenta intre benzinar si diesel e maxim 30% in oras si afara infima 10% in procente vreau sa zic.

Comment

• Na ma rog...Sa nu fim rai, afara e mai mult de 10% (procente, chiar 20-30%) diferenta. Unde eu consum 6,5 un diesel ia cam 5,3-5,5..unde eu consum 8 dieselu are 6,5-6,8 maxim...asta cu indulgenta (daca nu ''ia'' si mai putin). Dar datele prezentate de Spike sunt mult exagerate.

Comment

• Datele prezentate sunt o statistica facuta de mine in baza diagramelor de consum de la Loganurile (vre-o 50 la numar) de la mine de la slujba. Si sa nu v-aud ca au furat soferii benzina... ca nu se pune.

Comment

• Am uitat sa precizez ca datele prezentate sunt o media pe o luna de zile, luna in care masinile parcurg ~5500-6000 km. Nu sunt medii pe ultima suta de km!!.

Comment

• Mda oricum pentru mine unu in bucuresti nu este valabil consumul, iar in afara poate dar la un regim de mers mai repejor, sa zicem un 130, 140km/h pe autostrada.
                            sigpic
                            Golanca...gri-platinata...16v...105...:D---concluzie--- ma simt bine in masinuta mea:)

Comment

• De cand m-am mai calmat cu pedal to the metal am reusit sa scot 5 mediu.

Nu vreau nimic, doar ma laud.
                              numar secundele

Comment

• 1.4 MPI , resoftat , consumul din poza este pt km facuti doar in Bucuresti , o parte din km sunt facuti de nevasta mea ieri fiind prima data cand iese pe sosea ( are permis de cateva zile ) Chiar daca a fost dumnica , totusi este la primii km . Eu unul schimb in jur de 2800 . Deci ...........pana la 13 in oras mai am mult . In fct de loc mai si alerg , schimb pe la 3500 3800 .
                                Attached Files
                                B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google