Diesel vs Benzina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pai ma uit. La diesel e mai mult (daca ti la masina ta si schimbi si filtru de motorina).
    Chiar si consumul extraurban e ''masluit'': unde tu consumi 4,5% te asigur ca un benzinar (mai ales 16V) mai mult de 5,2-5,5 nu ia.
    Dar in oras eu spun ca ai trecut niste consumuri eronate, total inacceptabile din partea mea, fara suparare.
    70% diferenta de consum urban numai daca sunt stiluri de condus diferite, orase diferite...

Comment

• ok. cum spui tu.

Comment

• Originally posted by Octavian___28 View Post
        Mda...eu in 6 luni am 12500 km.
        Cand am spus 8% n-am mintit, nu merg ca mosneagu, unde naiba sa-i dai in aglomeratia de la orele 8-9 resp. 16-17 (NU in B)? Schimbat la 2500-2800 e arhisuficient.
        De tras n-ai tu frica, trage si 1.4 (daca ne referim strict la asta) numai sa nu-ti fie mila sa bagi talpa in el. Ca n-am cuplu vostru da, e alta treaba.
        Deci fac cam 25000 / an sa spunem. Eu am una revizie, tu deja ai doua. Ma rog, nu repet ce au spus si altii. In timp te ''scoti'' cu dieselu ce-i drept, dar nu e ceva edificator.
        daca tot suntem intr-un thread in care titlul zice "vs"inseamna contraziceri. tu la 2 revizii noi avem 3. asta e diferenta. noi la 10 mii, voi la 15, deci la 30 mii ale noastre, vom avea 3 si voi 2.
        pai daca te scoti, e edeficator! la urma urmei, nu la asta ne asteptam?
        1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!

Comment

• Originally posted by Sp!ke View Post
          Am facut trei tabele (la 10, 20 si 30k km) cu consumurile si costurile de intretinere ale doua Loganuri Prestige unul motorizat 1.5DCI 85hp, iar celalalt 1.6 16v. Concluzia este ca dupa ~30000km s-a amortizat diferenta de pret la achizitionare. Astept parerile voaste. Puteti modifica consumurile, dar as vrea sa fie reale, nu vrajeli.
          felicitari pentru lucrare. ai muncit un pic....
          1.5 DCi Laureat Gri platine, a strong car for a strong man!

Comment

• Da mai...noi doua , voi 3. La consum mai pui vreo 22 de milioane (lei vechi) economie si chiar iesiti bine, cam asa iese. Se renteaza, dar pt mine nu e edificator. Cred ca sunt in minoritate, dar daca nu e edificator pt mine, asta e.

Cu ce nu am fost de acord , consumul ala bata-l vina. 70% diferenta intre un diesel si un benzinar 16V mi se pare exagerat (urban).

Comment

• Pai fa si tu un tabel asemanator!..

Comment

• Mai nu am timp sa fac tabele si acasa chiar de asta n-am chef (sa aduni date si toate cele nu chiar usor).
                Iti respect munca, admir ca sunt oameni care au interes sa faca studii de genu' asta.

Dar nu tre' sa te superi pe mine ca mie mi se pare exagerata diferenta de 70% consum urban intre diesel si benzinar. Poate isi mai dau si altii cu parerea.

Comment

• Ia uite ce-a zis Dantes!

Comment

• Bun si acum ce facem? Generalizam ce consum a avut Dantes la toate benzinarele?

Comment

• Nu generalizam si nici n-am folosit cifrele date de el, am folosit valori mai mici. Oricum, chiar daca mai scazi 1L in oras la benzinar, diferenta de pret initial (la achizitionare) s amortizeaza la 40000.

Comment

• Un calculator pentru a vedea diferenta intre diesel/benzina aveti aici.
                        Cel mai nou proiect auto din România!
                        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• pe motorina in general l;e au cei care fac multi km pe an si nu neaparat mie unu sunt inebunit dupa cum toarce dciul )
                          ym! dorinu2005@yahoo.com
                          BARBATII ADEVARATI PREFERA 1.5 DCI

Comment

• Andrei am vzut calculatorul mersi.
                            am introdus datele dilemei mele adica 1.4mpi cu 9% consum ca fiind un laureat plus si un dci 85cp cu 7%.a rezultat o amortizare dupa 143.000km
                            loganul diesel are cel mai bun consum dintre masinile pe motorina.
                            m-am interesat pe la colegi si la logan nu am auzit mai mult de 7% in timisoara in schimb nu vad afacere sa ai una din urmatoarele masini
                            octavia 1.9 tdi 8-9%
                            A4 1.9tdi 11%
                            passat 12-13%
                            A6 2.5tdi 14-15%

Comment

• Originally posted by andrei View Post
                              Un calculator pentru a vedea diferenta intre diesel/benzina aveti aici.

Uite de ce este baiatul asta Super Moderator . Ce se chinuiesc benzinarii de saptamani intregi sa inteleaga cei cu diesel a reusit el in 11 cuvinte .

Conform calculatorului dif dintre Ambiance 1.4 si 1.5 se scoate in 65000 km .

Apropo de consum , ieri plecand din Pantelimon pana in Berceni inapoi in Colentina si iarasi Pantelimon de la 10.1 % am ajuns la 9.9 si asta intre orele 15.30 - 17.00 .Concluzia : toti avem Logan si am ajuns sa ne injuram intre noi pt 3 litri de benzina / motorina .
                              B -X X - DDF x 2

:sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

Comment

• Mondeo diesel

Am facut o liniutza cu un mondeo diesel destul de nou...pe theodor pallady...sens autostrada...l-am lasat 15-20 m in spate....am mers pana in a 3-a...apoi am franat k trebuia sa intorc...si la 100 m in fatza il ia radaru pe ala cu mondeo...io am 1.6 mpi 90 cp... 20 000 km

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google