Cu 7000 iti cumperi Logan nou, dar ca varianta de motorizare si echipare, poti spune ca ai doar cu ce te deplasa. Cei care dau 17 mii pe o masina, vor sa se deplaseze in alte conditii.
Logan Vs Masini Low Cost
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Problema in Romania e ca poti sa dai si 500.000 de euro pe o masina, ca tot printre carute, tractoare, biciclete, betivi, vaci si balegi te deplasezi........
Cat despre Skoda Rapid, am batut eu din gura de multa vreme ca nu va fi concurentul loganului. Nu are cum, Skoda e in cu totul alta categorie de pret si implicit calitate.
Poate doar grupul PSA sa fie pe aproape, desi nu stiu cat mai rezista si astia. Chiar azi am citit un articol in Auto Bild care spunea ca guvernul francez a acordat un nou imprumut de 7 miliarde de euro!!!!! grupului PSA, care are pierderi de 200 de milioane pe luna......
Comment
-
Originally posted by mr.K View PostElegance e echipare de varf.
Dar in echiparea Active, Skoda Rapid cu 1.2 TSI la 86CP e 14 mii de euro. Suficient de putin pentru a concura un Logan 0.9tce care tinde spre 13 mii de euro in asa zisa dotare full.
Skoda Rapid arata mult mai bine decat Octavia.
Si cand va fi disponibila piele ca optiune, va costa 11750, in timp ce noua skoda Rapid cu aceleasi optiuni (mai putin navigatie!!!!!!!) costa 15.000 si ceva. (cu discount 1000 euro pt lansarea rapida)
In atasament gasesti dovada.
Mi-ar placea totusi daca ati vorbit la concret, nu ce spune madam de la coltul strazii. Aveti bunul simti sa va documentati, ca nu dureaza mult.
Ce va mai place borsul....
" extras din oferta Skoda (pt ca nu ma lasa sa o urc):
Pret total
NH32F412 Rapid Active TSI Total: EUR 15.178,28
Motor
1.197cm3 Tractiune Fata Manuala - 5 viteze
Putere: 63 kW / 86 CP
Consum oficial: 5.1 l/100km
Emisii CO2: 119 g/km
Oxizi de azot (NOx): 0,022 g/km
14.101,28
Culoare exterior
Z5Z5 Albastru Pacific 0,-
Tapiterie
ES Tapiterie: Stofa
Culoarea tapiteriei: Negru - Gri
Mocheta: Negru
Plansa de bord: Negru - Gri
Toate preturile contin TVA, daca nu este specificat altceva. Este posibil sa existe modificari in variantele de echipare, dotari optionale, date tehnice sau pret. Anumite
optionale nu sunt valabile pentru toate modelele. Toate imaginile sunt cu titlu de exemplu. Culorile difera in functie de monitorul pe care sunt vizualizate. Va rugam luati
legatura cu dealerul pentru o oferta detaliata.
Informarea UE cu privire la consumul de carburant si emisiile de CO2 ((EG) 715/2007): Aceste valori sunt comunicate in concordanta cu procedura EG 715/7007. Valorile
nu se refera la un autovehicul anume si nu sunt parte a ofertei, ci slujesc doar la o diferentiere a tipurilor de autovehicule. In plus, anumite configurari optionale sau
accesorii pot sa influenteze valorile pentru consumul de carburant sau emisiile CO2.
Oferta din 25.11.2012 Pagina 2 din 7
Optionale
RA1 2 difuzoare suplimentare 32,24
$RA Bonus lansare Rapid -1.000,-
6E3 Cotiera fata 102,92
PHZ Geamuri electrice spate 157,48
PJ1 Jante aliaj usor 15", Carme 503,44
RA4 MDI (Multimedia Device Interface)
USB si aux-IN
119,04
9WR Mufa input audio 16,12
PW4 Oglinzi exterioare electrice
si incalzite
156,24
PKD Pachet fumatori (bricheta si scrumiera) 23,56
PT0 Pregatire telefon GSM I (antena, cablaj) 52,08
PWA Proiectoare de ceata
cu functie Cornering
281,48
RAD Radio-CD&MP3-player 2DIN "Swing" 124,-
PKC Scaun pasager reglabil pe inaltime,
manual
52,08
7X1 Senzori parcare spate 312,48
PL1 Volan imbracat in piele
si pachet sumar piele (maneta frana de mana,
schimbator viteze)
143,84
Oferta din 25.11.2012 Pagina 3 din 7
Echipare de serie
4 inele de amarare in compartiment
portbagaj
4 manere plafon, cele din spate cu
agatatoare de haine
4 tetiere reglabile pe inaltime (2 fata
si 2 spate)
Airbag pasager cu posibilitate de
dezactivare
Airbag sofer
Airbag-uri laterale fata
Airbag-uri pentru cap fata/spate
A treia lampa de stop
Avertizor centuri de siguranta,
scaune fata
Bancheta spate rabatabila fractionat
Bare de protectie vopsite in culoarea
caroseriei
Caroserie in 5 usi
Centuri de siguranta fata
cu sistem de prindere in trei puncte,
pretensionate si reglabile pe inaltime
Climatic
instalatie de aer conditionat cu reglaj
manual
Discuri frana spate
ESC - program electronic de stabilitate
Faruri cu halogen cu geam clar
Functie Day Light
cu posibilitate de dezactivare
Garantie extinsa la 4 ani, in limita a
120.000 km
Geamuri electrice fata
Grila radiator cu rama cromata
Iluminare habitaclu cu contacte la
toate usile
Iluminare portbagaj
Imobilizator electronic
Inchidere centralizata
Oferta din 25.11.2012 Pagina 4 din 7
Intreruperea alimentarii cu carburant
in caz de impact
Jante otel 14", Metis
Lampa ceata spate
Luneta incalzita
Manere interioare usi de culoare neagra
Oglinzi exterioare si manere usi de
culoare neagra
Oglinzi laterale reglabile din interior
Pachet legislativ: trusa medicala,
2 triunghiuri reflectorizante, extinctor
Parasolar pasager
Parasolar sofer cu buzunar
Plafoniere fata / spate
Pregatire "Isofix" pentru ancorarea a 2
scaune de copii, pe scaunele din spate
Pregatire portbagaj acoperis
Priza 12V, suport pentru pahare si
compartiment de depozitare in consola
centrala
Racleta in capac rezervor
Radio-CD&MP3-player 1DIN "Blues" cu
4 difuzoare
Reglaj electric faruri
Roata de rezerva otel
Scaun sofer cu reglare manuala pe
inaltime
Semnalizatoare laterale cu geam fumuriu
Semnal sonor avertizare faruri aprinse
Servodirectie electrohidraulica
Sistem de recirculare a aerului
cu filtru polen
Spatii de depozitare in portierele
fata / spate (in fata cu suport pentru
sticla de 1l)
Stergator parbriz tip aero,
cu temporizator
Suport tichet de parcare la nivelul
parbrizului
Suport vesta reflectorizanta
Oferta din 25.11.2012 Pagina 5 din 7
sub scaun sofer
Trei centuri de siguranta cu sistem de
prindere in 3 puncte, spate
Turometru cu ceas digital
Volan cu 4 spite
Volan reglabil axial si verticalAttached FilesLast edited by Cezar; 25 November 2012, 19:56.
Comment
-
Bine bre, 12 mii. Cineva de pe forum isi comandase un Logan cu 12700, de aia am zis 13 mii.
Navigatia aia e chinteseta noului Logan, zici ca-l face mai stabil in curbe, mai frumos estetic si va rugini mai putin. Oricum, fata de navigatia de pe alte masini de clasa medie, gen Opel, navigatia aia de gen DVD bazar. Ceva de gen 50 de $ cost de achizitie made in China.
Sunt sigur ca diferenta de pret intre Rapid si Logan 2 se va amortiza doarece Loganul va trebui revopsit de 2 ori pana va rugini, si Skoda (acum astept sa apara cei care au vecini cu o Skoda care prezinta urme de rugina ).
4 Octavia am la munca si n-au urme de rugina. Vechi de 10 ani. Kilometraj? Peste 500.000 de km toate. 2 Octavia in familie. Au 5 ani. N-au rugina. Loganul meu are de pe la 4 ani. Stiu, aveam garantie, bla, bla.
Dadeau cu flexul acolo si revopseau particica aia. In 12 luni era la loc. Asa cum au facut cu toti care au apelat la garantie. Din punctul asta de vedere, garantia la Skoda pentru tabla e dubla si nu te pun sa suni la VC, deci peste Logan.Last edited by mr.K; 25 November 2012, 21:23.
Comment
-
Citroen ca brand nu prinde la public, de aia il doteaza pana si cu toaleta cu tot cu hartie igienica, sa ia fata competitorilor, dar sa se incadreze in acelasi buget.
Skoda Rapid in 14.000 are cam ce-i trebuie unui sofer. LOgan 2 configurat full mi-a dat 11.850 euro.
1500-2000 costa un revopsit de Logan.
La 12.000 de euro Logan nu mai e low cost, vis a vis de ce ofera.
La 7000 de euro, este low cost dar cine sa-si doreasca o masina fara AC si cu un polizor de 1.2 16V?
Comment
-
Romanii amarati cu 4000 de euro cash cumpara un sh.
Cei care n-au suma aia, fac credit pentru un Logan 2. Eu personal nu stiu multe persoane dornice ( de fapt nu stiu niciuna) sa faca un credit pentru un Logan 2 nou.
Si-a pierdut esenta de masina low cost accesibila, chiar daca fata de competitori e inca mai jos ca pret.
Comment
-
azi , din intamplare am mers cu o solnitza 1.4 mpi...
daca mi s-ar oferi una noua cu 3000 as lua-o daca as face sub 10.000 km pe an. aia ar fi low-cost.
mi-am reamintit ca aia are buton de recirculare aer ( nu clapeta pe sufe) si plafoniera mai estetica decat loganul ...o/____\o
(i)
.........
Comment
-
Originally posted by Cezar View PostEste 11050 cu toate dotarile posibile...De unde ai scos 13.000?
Si cand va fi disponibila piele ca optiune, va costa 11750
Cu 1/4 din banii astia cred ca gasesti scaune din piele cu incalzire si reglare, iar pana la 1000E iti faci si restul din piele la comanda.
Comment
-
herr K, ce plm e asa impresionant la un motor 1.2 cu compresor si turbo, care scoate 86cp? pt 86cp au avut nevoie si de compresor si de turbo? mai, acu' 8 ani, fiat avea 1.2_83cp pe albea. o pocnitoare, dar din pct de vedere al motorizarii, e egalul maretei scoabe rapide. cand diferenta dintre doua masini e de 5000 de euro, alea deja nu-s concurente decat daca ambele ar costa 100000 de coco. 30% in plus pt alta masina, din alta clasa, nu inseamna low-cost. ca la nivel declarativ, scoaba voia cu rapidul sa concureze loganul, e altceva. din pacate, sau din fericire, ligheanul si sandaua vor concura tot fabia, 208, fiesta... toate mai "masini", dar nu la banii de logan. cand o labia cu dotari de lighean va fi 9000 de euro, sa ma anunti
@lord vader: 11750-11050=600, nu 1600Last edited by Seba; 25 November 2012, 22:57.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
@K: nu romania e referinta vanzarilor renault in lumea asta. romania si bulgaria pot fi referinta pt golf3 si bmw pisicuta 316 cu abtibilde "M", re-vandute in 2453. atat.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
Comment