si mie si lui jiji nu ne-a lasat impresia ca sta mai bine pe viraje, ba din contra, e mai inalt si mai "moale" la suspensii...plus spatele mai usor decat la logan, desi au aceleasi kile, probabil o alta repartitie a maselor, nu stiu...am zis si acum cateva luni, dupa drive-testul cu sandero mi-am luat logan, desi intial voaim "sandel"
Logan Vs Sandero
Collapse
X
-
Cred ca e doar o impresie, depinde de sofer.
Desi daca ne uitam la statistici, un hatchbakt ''forever'' sta mai bine in curbe ca o berlina (acelasi model).
Dat fiind faptul ca NU e Logan hatchback, se poate sa ai dreptate din pc tau de vedere.
Personal mi s-a parut mai stabil pe viraje.
PS: ai facut test cu Sandero 105 cp?
Comment
-
ai vazut tu sandero de 105cai in romania?
si eu stiam ca un hatch sta mai bine decat o berlina, dar depinde si cum faci repartitia greutatilor pe punti. personal, mie nu mi-a placut sandero. si chiar voaim sa-mi iau...plus ca-i mai scump la dotari mai putine.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Pai tocmai de asta te-am intrebat, ma gandeam ca faci o comparatie intre 105 cp de pe Prestij cu Sandero de 1.6 mpi.
E mai scump, daca se numea Logan hatchback atunci chiar era o problema la pret )) asa...au o scuza, e alt model domle, n-are nici o treaba cu Loganu... ))))))))))
PS: mie chiar mi s-a parut ca sta mai bine, in fine.
Daca era ceva scunda era mai ok.
Comment
-
@tavi: cand am facut drive-test de sandero nu aveam prestige-ul, am zpsu de mai multe ori ca l-am luat tocmai dupa ce-am facut drive-test-ul. comparatia o facusem cu raposatul AOP, cand mi-a iesit mai bine logan decat sandero.
@cristi_lcd: pai daca e tot bucati, de ce costa mai mult? tu pe un scaund cu spatarul rupt ai plati mai mult decat pe unul intreg? sau ai cumpara un termopan spart in ciuda unui geam dublu normal? i-am pus eu sa taie geamul din spate? i-am pus eu sa nu puna pe logan bancheta rabatabila? chestii care pe mine nu ma intereseaza si pecare le platesc...nu ca la logan as fi vrut jante de aliaj dar adio 16v si abs fara roti de aluminiuDemocratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Originally posted by Seba View Postpai daca e tot bucati, de ce costa mai mult? tu pe un scaund cu spatarul rupt ai plati mai mult decat pe unul intreg? sau ai cumpara un termopan spart in ciuda unui geam dublu normal? i-am pus eu sa taie geamul din spate? i-am pus eu sa nu puna pe logan bancheta rabatabila?
Comment
-
ca aspect e ok in schimb ca si utilitate nu as da un logan pe 2 sandero, o vad ca fiind masina buna pentru trafic 90% urban
Comment
-
pt cine nu era evident, ce-am postat mai sus cu geamurile sparte si scaunele rupte, era o gluma...
intr-adevar, nu am vazut centuri cu limitatoare de efort pe logan ph2, dar arcul ala in plus, un geam fractionat, o bancheta fractionata si un stergator luneta spate sa coste 1000 de euro? in conditiile in care diferenta dintre 1.4 si 1.6 e cat intre 1.6 si 1.6_16v la aceeasi masina, mi se pare mult cand compari sandero 1.6mpi full cu logan 1.6_16v full, care pe langa motorizare, are interior mai calumea, motor mai bun, e mai mare...ma rog. politica dacia, or sti ei ce fac.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Nu-i chiar asa. E bine ca au si asa ceva pt consumatori.
Tu te duci direct la variantele de top si desigur esti foarte subiectiv (mai ''masina'' si cai putere multi), uite sa luam variantele de baza.
Sandero ar fi ~6900 si Logan ~ 6400.
Ce ofera una fata de cealalta? Pai desigur bancheta rabatabila, mi se pare stupid sa nu poti cara o coada de sapa )) sau ceva de uz casnic (calorifer, orice e mai lung si in mod normal nu intra) , - desigur, iar politica lor, si mai are si ABS.
Merita astea 500 Euro in plus? Sunt 100% convins ca DA.
Nu vreau sa intru in alte discutii de genu ''mai pui 500 si-ti iei Logan varianta mai superioara etc etc'' , dar ca idee, nu-i chiar asa de inumana diferenta asta de pret.
Cu toate ca poate nu se regaseste 100% in ceea ce ofera, e bine ca exista.
Pana la urma e bine sa ai de unde sa alegi.
Sunt persoane care nu le intereseaza foarte mult un spatiu generos la portbagaj, dar ar dori totusi marca. Uite cu mici artificii (unele chiar utile, ABS si bancheta rabatabila din start) e ok.
Oricum, s-au bagat pe un segment care nu era deloc acoperit de Dacia si foarte bine au facut, nu e o politica rea...cred eu (nu le-a iesit chiar cum trebuie la pret, cam atata as reprosa, dar nu e f grav ) )
PS: de ce totusi nimeni nu comenteaza la diferenta INUMANA de pret intre un Logan si un MCV ..??? La aproape orice marca ne uitam, un vagon la aceeasi varianta de echipare fata de berlina costa cu 100-200 Euro maxim in plus...din nou politica Renault.
Comment
-
pai urma sa comentez si diferentele dintre lighean berlina si dric chiar m-am uitat pe site, in afara de prestige, loganul n-are abs in standard...voodoo-i si da, eu faceam exclusiv comparatia la variantele de top, care daca tot am inceput sa le compar, ma astept ca sandero 1.6_16v cu piele si alte alea sa coste mai mult decat un ceed, ceea ce ar fi o mare greseala pt dacia. oricum, pt urmatoarea masina ma uit deja prin alte curti cand vad ce politica de cost reduction agresiv face renault-ul. plus ca lucrand 2 ani pt ei, stiu cum e politica asta si de la ce se face rabat...Last edited by Seba; 7 January 2009, 12:04.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Atunci daca ai lucrat 2 ani pentru ei cred ca stii ca Sandero e realizat pe acceasi platforma ca si Logan si in plus o chestie destul de interesanta zic io, un procent foarte ridicat din piesele pe care le vedem pe Logan ph2 le regasim pe sandero (sa spunem: plansa de bord care ca investitie in matrite cred ca stii pe la ce pret se invarte; grila din fata; panourile de usi; volan; consola centrala,butoane identie etc; (cine mai stie ce e si pe dedesubt)). Apoi totusi cred ca bancheta rabatabila a costat ceva banuti (scaunele sunt destul de scumpe), asta doar in caz daca nu sunt luate de pe vreun alt renault plus o investitie sa spunem apreciabila la caroserie si sistemul de iluminare. Parerea mea este ca totusi diferenta de pret e cam mincinoasa daca stai si analizezi.9! 9! 9!sigpic
Comment
Comment