Logan 1.4 Vs 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Octavian___30 View Post
    Iar faceti din 1.6 mpi racheta.
    Eu am spus ca amandoua se duc bine daca dai in ele (a se intelege fiecare in limitele ei), nu ca sunt la fel sau ca n-ar fi diferenta intre ele, imediat tre sa subliniati ca sunt X secunde diferenta si y metri (asta daca amandoi soferii si buni la plecatu de pe loc).
    Oricand si la orice ora pun la bataie utilaju meu cu un 1.6 mpi stock sa vedem cati 40 metri imi da la 100/h (eu suspectez un ~15-20 metri, nu mai mult).
    Dupa ~130 tot varza e si 1.6 mpi , cand stii ca ai 87 cp sub capota.
    Tare curios sunt de utilajul tau, pentru ca noi aici avem un baiat care ne spune pa total cu un 1.4 de nu ne vedem, este, "parerea mea", cam cel mai ispravit 1.4 de prin zona. In schimb stau si ma gandesc cam cati dintre cei cu 1.4 ar fi in stare de asa ceva? Is multe la mijloc.
    Concluzia mea: atat timp cat exista cilindree mai mare, cu cat pompam combustibil si amestec mai mult energia se transforma si puterea cam creste (exclud aici 16V).
    Dau credit 1.6-lui pentru un "strop" de benzina in plus, dar si-un pic "zvac", hmmm, un pic asa de adrenalina .
    9! 9! 9!
    sigpic

Comment

• Ce naiba adrenalina ))).Pentru 15 CP in plus,mie nu mi se pare ca merita 1.6 8v.
      Da 1.6 16v merita,pentru ca ai 105 Cp,si in plus,consuma mai putin decat 1.6 8v.Si este diferenta.
      sigpic

Comment

• Trebuia sa fi pus ghilimele la adrenalina, parca ati cauta nod in papura . E, aia 15 CP, parerea mea in conditii de "stres" aduc un plus ca minus n-ar avea cum sa fie.

Inca o treaba, haide sa nu mai bagam in seama 16 V. Este cu totul altceva, voi de ce nu v-ati luat 16 V ?????? De ce nu va luati acum ????
        Si iinca un lucru, daca resoftezi un 1.6 la cat ajungi ? sa spunem undeva 95,96,97 ? De ce n-ai fi multumit de el, te-ai invarti pe langa numarul acela frumos cu 3 cifre ).
        Si-atunci ce-ai zice daca te-as provoca la 1.6 remapat si 1.4 stock ???
        Last edited by Eu4yas; 6 June 2009, 15:20.
        9! 9! 9!
        sigpic

Comment

• Nici asa nu mi-ar fi frica =) ce se poate intampla inafara faptului ca pierd?

PS: daca esti cu 1.6 remapat te voi obliga sa dai drumu la AC si sa-ti bagi in portbagaj doi saci de ciment

Comment

• Originally posted by Pacco View Post
            Ce naiba adrenalina ))).Pentru 15 CP in plus,mie nu mi se pare ca merita 1.6 8v.
            Da 1.6 16v merita,pentru ca ai 105 Cp,si in plus,consuma mai putin decat 1.6 8v.Si este diferenta.
            15 CP si 16 NM nu conteaza?Nu serios?

Comment

• Nu am zis ca nu conteaza,am zis ca nu merita ;).Cand e si aia plina e la fel de buna ca 1.4 :-j
              sigpic

Comment

• Dar cit naiba este diferenta de pret/consum,pentru ca desi eu am diesel am condus si 1.6 si m-i s-a parut destul de ok,parca nu trebuie sa retrogradezi asa des in trepte la depasiri.

Comment

• Originally posted by Pacco View Post
                  Nu am zis ca nu conteaza,am zis ca nu merita ;).Cand e si aia plina e la fel de buna ca 1.4 :-j
                  ca o 1.4 goala ... :-) asa si o 1.6 16v incarcata e la fel de buna ca una 1.6 8v (ca sa nu vorbim fata de 1.4 .... ) ...

e bine sa faci comparatii obiective ... nu subiective :-)

S.
                  I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

• Eh...1.4 portbagaj plin + 6 persoane in masina si cu AC dat drumu pe 2.Si nu am avut probleme.
                    Ma refer ca nu merita sa dai atatia bani pe 1.6 cand mai pui 200 E si iti iei 16v.Asta vreau sa zic.Are cel mai mare consum 1.6 8v ;)
                    sigpic

Comment

• nu e chiar asa....

Laureate 1.6MPI (fara optionale) e mai scump cu 1681RON fara de 1.4MPI
                      Laureate 1.6 16v (fara optionale) e mai scump cu 3782RON fara de 1.4MPI

deci intre 1.6MPI si 1.6 16v sunt cam 2100RON diferenta adica ~500Eu ...

oricum se merita sa dai diferenta dar nu e chiar de neglijat ....

Originally posted by Pacco
                      1.4 portbagaj plin + 6 persoane in masina si cu AC dat drumu pe 2.Si nu am avut probleme.
                      ehh ... ma-ndoiesc ca nu s-a chinuit masina, dar fiecare cu parerea lui ...
                      iar 6 persoane sunt cam multe ... legal vorbind ...

S.

Comment

• Haide sa nu mai facem comparatii gen, 1.6 plina - 1.4 goala. Puneti doua dintre ele stock, facem un test pe diferite drumuri si vom vedea. Eu am auzit niste pareri ale unor oameni care spuneau asa - daca tu urci un deal cu a 5-a (1.6) eu (1.4) il urc cu a 4-a spre a 3-a.

Sunt de acord cu colegul Silviu la parerea exprimata vis-a-vis de postul lui Pacco. Nu cred ca nu ai avut probleme, cred ca ai avut rabdare prea multa.
                        Am fost 3 persoane in masina, in jur de 200 kg, portbagajul ticsit, este remapata si tot am simtit-o greoaie.
                        9! 9! 9!
                        sigpic

Comment

• Deci,acum chiar era un alt thread,unde zicea cineva ca nu stie ce masina sa-si ia.Si diferenta dintre laureat 1.6 si 1.6 16v nu stiu exact modelul,era de doar 200 de E.
                          sigpic

Comment

• Pacco verifica pe dacia.ro ... (de acolo am luat cotatiile)

S.
                            Last edited by Silviu; 7 June 2009, 18:10.

Comment

• 1.4 merge bine goala (chiar merge ok), daca mai ai vreo 200-250 kg (adica 3 pers) e cam 'gata'' treaba, cel mai bine e cu nevasta/prietena in dreapta, ceva bagaje si cam atat.
                              Pt mai mult, chiar de aia ~13 cp ai nevoie.
                              Last edited by Octavian; 8 June 2009, 09:37.

Comment

• Salut! Sunt "biban" pe acest forum, dar as avea o intrebare pt cunoscatori. Am un logan de 1.6 mpi 90 CP si am folosit diferite tipuri de benzina, de la Petrom cea de 99+, efix de 95 de la Rompetrol si tot de la Rompetrol cea care are pretul de 4.42 lei / litru. Nu sunt multumit de cum merge masina. Sa fie vreo problema tehnica? (Ambreiaj, reglaj motor, etc). Voi ce benzina folositi?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google