Logan 1.4 Vs 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• La o exploatare normala(nu masini de liniute),1.6 merita diferenta de bani fata de 1.4,daca bugetul o permite.La acelasi drum,de aproximativ 350km(Sibiu-Cluj-Sibiu),am consumat doar 2,5 l in plus cu 1.6 fata de 1.4,ambele drumuri facute noaptea cu trafic minim si 4 persoane in masina.Cred ca merita diferenta de consum avind in vedere diferenta de performante.La panta,demaraj si depasiri,1.6 este net superior unui 1.4.
    Costurile de intretinere sint aceleasi,dar e ceva diferenta la taxe(asigurari).
    Cine vrea consum mic,are la dispozitie modelul cu motorizarea de 1.2,care la un regim de mers constant 70-90 km/h intre localitati si 110 pe autostrada,la un drum de 1100 km(Sibiu-Costinesti-Sibiu),cu 3 persoane in masina a reusit performanta de 4,3 l/100km.
    Programari chei Logan - Resoftare Logan 1.4-1.6 si Solenza 1.4http://www.loganclub.ro/forum/showpo...&postcount=300

Comment

• Originally posted by Niki B View Post
      Poti demonstra cum de este mai fiabil 1.4 fata de 1.6?

Macar cateva exemple.
      Nu iti pot demonstra pe internet daca este mai fiabil sau nu!intreaba toti taximetristi si ai sa vezi!nu zic ca e excelenta din toate punctele de vedere!eu sunt super multumit de a mea!chiar acum am venit dupa aeroport si i-am incins un pic cauciucurile!am facut linute cu 1.6 dar diferenta era foarte mica!1.6 trage bine pe distante lungi!eu l-am invatat pe al meu de la 5000km cu greu si sunt super multumit de el!este parerea mea si mi-o sustin!

Comment

• huffy: totusi ..."Cine vrea consum mic,are la dispozitie modelul cu motorizarea de 1.2,care la un regim de mers constant 70-90 km/h intre localitati si 110 pe autostrada,la un drum de 1100 km(Sibiu-Costinesti-Sibiu),cu 3 persoane in masina a reusit performanta de 4,3 l/100km."-de cand trecce 1.2 16V pe teritoriul dieselului la consum?deocamdata consuma ceva mai putin ca un 1.4 ,dar nu ai cum sa ajungi la valoarea de 4.3 litrii la suta si cu 3 oameni in masina !Sunt curios oare ce ar mai face daca ar urca incarcata de bagaje si de oameni pana sus la Poiana Brasov ,cam ce consum ar avea ...Eu am urcat cu dieselul meu si am scos 4.7 si dat bine dupa ea la coasta ca ma grabeam !Un 1.2 scoate poate 5.5 dar nicidecum 4.3!

Comment

• Bai, mai lasati-o moarta cu taxe si consumuri mici, super fiabilitatea si putere la cel 1.4... Daca nu va cerea dealer-ul aia 400 de euro in plus pentru 1.6, nu va mai laudati acum cu fenomenalul 1.4! Cand n-ai bani de scaune din piele zici ca nu-s bune ca te trage la spate...

Comment

• normal ca te uiti la consum si la taxe!doar nu avem salarii de mii de euro!asta e parerea ta!nu e nici un fenomen motorul de 1.4!nu intelegem de ce te ataci tu asa!fara suparare!

Comment

• nu se compara 1,4 pâr pâr pâr toata viata lui cu 1,6 !

Comment

• Ai dreptate!nu a zis nimeni ca e cel mai fioros si cel mai puternic!noii am zis doar ca nu e mare diferenta intre ele!Dar diferenta este!

Comment

• in nici un caz 1.2 nu consuma asa de putin adica 4,3% in conditiile date consumul real este de 5,6 5,7% .consumuri de 4.3 doar in visele frumoase

Comment

• nu consuma 1.2 cat 1.4 nici in viselor !eu am scos la 1.4 mers 70-80 (100km afara)si am scos 4.7-5.1 !

Comment

• Asa e, 1.2 nu consuma cat 1.4, cosuma mai putin (cel de 1.2).
                      '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• Din punctul de vedere al performantelor, avem noutati. Inainte de Euro 5, Logan 1.6 mpi facea suta in 11 sec. 50 sutimi. Dupa implementarea lui Euro 5, au fost nevoiti sa-l schingiuiasca in asa mod, ca a ajuns la 12 sec. 90 sutimi. De aceea nu mai apare 1.4 mpi,care la Euro 5, dupa acest algoritm, ar fi ajuns sa faca suta in 14-15 secunde...Chiar si 1.6 16V a pierdut teren, de la 10.5 sec. a ajuns la Euro 5 la 11 sec. 30 sutimi...
                        Concluzia e ca un 1.4 mpi remapat Euro 4 ii da fum la un 1.6 mpi stok Euro 5.

Comment

• 1.6 16V E4 are 10.2 secunde pentru 0-100 nu 10.5 iar intre 1.4 + soft vs 1.6 8V E5 nu fi sigur, cursa nu e doar pana la 100 kmh.
                          '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• Este corecta afirmatia, eu am vrut numai sa aduc putina alinare celor cu 1.4 mpi printre care ma numar si eu, ca prea suntem marginalizati.
                            Last edited by Seba; 1 October 2011, 00:22.

Comment

• Originally posted by 93mrs View Post
                              normal ca te uiti la consum si la taxe!doar nu avem salarii de mii de euro!asta e parerea ta!nu e nici un fenomen motorul de 1.4!nu intelegem de ce te ataci tu asa!fara suparare!
                              Nene, initial te uiti la taxe si consum si apoi sustii ca dupa ce ai bagat cateva salarii in soft, toba, filtru, eventul axa modificata, chiuloasa etc (nu stiu daca este si cazul dumneata, dar multi se regasesc in post-ul asta), vii si-mi dai fum la 1.6 stock? Pai in 1.6 E5 daca pui benzina Efix 101 (sau cum naiba s-o numi), dai "garnituri de tren marfar" la un 1.4 cu tot cu softu lu peste fript...
                              Scuze ca m-am "atacat" dar unii prea o iau pe campii cu prea-fortosul motor...
                              P.S. De curiozitate cauta sa vezi ce diferenta "enorma" este intre consumurile si taxele celor doua motorizari, aproape o naveta de bere...pe an.
                              "Nu intelegem"?? Da ce esti majestate?
                              O seara faina!
                              Last edited by vasile78; 30 September 2011, 23:27.

Comment

• Diferenta pleaca in primul rand de la achizitionare.Pentru 12-13 cp in plus primesti consum mai mare,vreo 500 de euro sau cat o fi diferenta de pret + costuri mai mari unde intra :rca,casco,impozit.Eu daca era sa aleg alegeam intre 1.4 si 1.6 16v nicidecum 1.6.Pentru ce?
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google